Ad Code

Responsive Advertisement

Στη Συρία τα τανκς κατέβηκαν στους δρόμους

Συριακά στρατεύματα και άρματα μάχης κατέκλεισαν την Deraa σήμερα, σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν την αντίσταση στην πόλη, από όπου ξεκίνησε και η εξέγερση κατά της 11χρονης κυριαρχίας του προέδρου Bashar al-Assad.

Εν τω μεταξύ... όπως γνωστοποίησαν αξιωματούχοι, μετά την ανάπτυξη αρμάτων μάχης στην νότια συνοριακή πόλη Deraa, η Συρία προχώρησε στο
κλείσιμο όλων των επίγειων συνοριακών περασμάτων της με την γειτονική Ιορδανία.
Ανώτατη διπλωματική πηγή στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας επιβεβαίωσε ότι έκλεισαν από την μεριά της Συρίας τα δυο κύρια περάσματα
στην Deraa και τη Nassib, ενώ άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «ο χρονισμός σχετίζεται με αυτό που φαίνεται να είναι μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας που εκτυλίσσεται αυτήν την ώρα».

Ακτιβιστές δηλώνουν ότι
τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο.........
Reuters ότι είδε πτώματα στον δρόμο κοντά στο κύριο τέμενος της περιοχής, μετά την απόβαση εκατοντάδων στρατιωτών στην Deraa. Άλλος ακτιβιστής δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας, που επίσης έχουν κατακλίσει το προάστιο της Δαμασκούς, Douma, κάνουν «άγριο πόλεμο σχεδιασμένο να εξολοθρεύσει τους δημοκράτες της Συρίας».
 Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει περισσότερους από 350 άμαχους από τότε που ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις στην Deraa, σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ένα τρίτο των θυμάτων πυροβολήθηκε μέσα στις προηγούμενες τρεις ημέρες, καθώς κλιμακώνεται η επανάσταση κατά του Assad.

Σημειώνεται ότι ο Assad προχώρησε την Πέμπτη σε
άρση της 48χρονης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι ακτιβιστές δηλώνουν πως οι βιαιοπραγίες της επόμενης ημέρας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, δείχνουν πως ο Σύριος πρόεδρος δεν παίρνει στα σοβαρά τις εκκλήσεις για πολιτική ελευθερία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, πέραν των επιχειρήσεων καταστολής στην Deraa και την Douma, ακτιβιστές δηλώνουν πως στρατιώτες πιστοί στον Assad πυροβόλησαν και
σκότωσαν τουλάχιστον 13 άμαχους από την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν εκδιωχθεί από τη Συρία, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την επιβεβαίωση της κατάστασης στη χώρα.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.