Ad Code

Responsive Advertisement

Θέατρα Ελέγχου

Κάθε άνθρωπος εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονιών του αλλά και επειδή θέλει να αποροφήσει ενέργεια από τους άλλους ανθρώπους χρησιμοποιεί κάποια πρότυπα συμπεριφοράς, τα λεγόμενα ’Θέατρα Ελέγχου’. Αυτά είναι τέσσερεις τρόποι συμπεριφοράς που χρησιμοποιούνται(συνήθως όταν υπάρχει ένταση), μερικές φορές και σε αναλογία(π.χ.40% Θύμα-60%Τρομοκράτης)... θα παραθέσω όσα διαβάζω από το βιβλίο ‘’οδηγός των 9 επιγνώσεων’’ από τις εκδόσεις Διόπτρα, ένα βοήθημα για το βιβλίο ‘’Ουράνια Προφητεία’’από τις ίδιες εκδόσεις...
Θέατρα Ελέγχου:

Θύμα ή εγώ ο καημένος:
Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζουμε τα πράγματα ως αρνητικά, απευυθυνόμαστε στους άλλους για βοήθεια, περιγράφουμε τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουμε τους άλλους να νοιώσουν ένοχοι...( Να βλέπεις παντού αρνητικά τα πράγματα, να ψάχνεις για προβλήματα, να λες συνέχεια ότι έχεις πολύ δουλειά ή ότι είσαι κουρασμένος, κάνεις τους άλλους να νιώθουν ένοχοι που δεν σου λύνουν τα προβλήματα...)

Απόμακρος
Λιγότερο παθητική στάση από του Θύματος. Εδώ δίνουμε αόριστες απαντήσεις στις ερωτήσεις που μας κάνουν, δεν δεσμευόμαστε ποτέ για τίποτα, κάνουμε τους άλλους να καταβάλουν προσπάθειες για να μας καταλάβουν.(συνήθως κρατάς απόσταση, πολυάσχολος, λείπεις συχνά από το σπίτι, δεν ενδιαφέρεσαι για την ζωή των άλλων, ελλειψη ανταπόκρισης, μυστικοπαθείς, απασχολημένος)


Ανακριτής
Πιο επιθετική από τις προηγούμενες δύο στάση. Σε αυτή τημέθοδο παρακολουθούμε συνέχεια τι κάνουν οι άλλοι και προσπαθούμε να βρούμε κάποιο λάθος στις ενέργειές τους. Αν πιάσουμε τον άλλο σε ένα τέτοιο λάθος, τον κάνουμε να προσέχει συνέχεια τις πράξεις του, να είναι επιφυλακτικός, και να ανησυχεί για το τί μπορεί να σκεφτούμε.(Κοιτάζεις συνέχεια να δεις τι κάνει, επικρίνεις, υπονομεύεις, κάνεις εκνευριστικά σχόλια, χρησιμοποιείς ‘’αλάθητη’’ λογική, σαρκάζεις, παρακολουθείς).


Τρομοκράτης
Πιο επιθετικό ύφος από όλα τα προηγούμενα. Εμφανιζόμαστε εκτός ελέγχου, εκρηκτικοί, επικίνδυνοι και εριστικοί.(είσαι πάντα έτοιμος να εκραγείς, απειλείς, δίνεις διαταγές, είσαι άκαμπτος, θυμώνεις συνεχώς, είσαι εγωκεντρικός, κάνεις τους άλλους να φοβούνται).


Κάθε θέατρο ελέγχου μπορεί να προκαλέσει ένα αντίστοιχο θέατρο...

Τρομοκράτης-> Θύμα ή Αντι-Τρομοκράτης
Ανακριτής->Απόμακρος ή Θύμα
Απόμακρος-> Ανακριτής, Τρομοκράτης ή Θύμα
Θύμα ή Εγώ ο Καημένος->Τρομοκράτης

Βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση να δημιουργηθεί διαφορετικό Θέατρο Ελέγχου...
Κατονομασμός Θεάτρου
Για να αποκαλύψετε(σταματήσετε) ένα Θέατρο Ελέγχου πρέπει να το κατονομάσετε.

Με Τρομοκράτες:
-Γιατί είσαι θυμωμένος;
-Νιώθω σα να θέλεις να με κάνεις να σε φοβηθώ.

Με Ανακριτές
-Σε συμπαθώ αλλά όταν είμαι μαζί σου αισθάνομαι σαν να με επικρίνεις συνεχώς
-Μήπως σε ενοχλεί κάτι πέρα από το θέμα;

Με Απόμακρους
-Αισθάνομαι ότι αποτραβιέσαι και γίνεσαι απόμακρος. Πώς νοιώθεις;

Με Θύματα:
-Νιώθω σαν να με καθιστάς υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει στην ζωή σου.
-Μπορεί να μην το θέλεις, αλλά αισθάνομαι σαν να προσπαθείς να μου δηιουργήσεις τύψεις.


Κοιτάξτε τους εαυτούς σας σε στιγμή έντασης και θα δείτε ότι χρησιμοποιώντας κάποιον από τους παραπάνω τρόπους προσπαθείτε να κερδίσετε την ενέργεια του άλλου. Προσπαθείστε να ηρεμήσετε και να φέρετε στο μυαλό σας το αίσθημα της απέραντης αγάπης και κατανόησης για όλα τα πλάσματα, για όλη τη πλάση... Μετά μιλήστε ήρεμα και ειλικρινά....

Τα παραπάνω Θέατρα Ελέγχου που παράθεσα είναι τρόποι που με την χρησιμοποίησή τους μπορούμε να αποροφήσουμε την ενέργεια των άλλων ανθρώπων προς όφελός μας. Συνήθως χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια καβγά ή όταν νιώθουμε αδύναμοι και χωρίς ενέργεια.
Κοιτάξτε τους εαυτούς σας σε στιγμή έντασης και θα δείτε ότι χρησιμοποιώντας κάποιον από τους παραπάνω τρόπους προσπαθείτε να κερδίσετε την ενέργεια του άλλου. Προσπαθείστε να ηρεμήσετε και να φέρετε στο μυαλό σας το αίσθημα της απέραντης αγάπης και κατανόησης για όλα τα πλάσματα, για όλη τη πλάση... Μετά μιλήστε ήρεμα και ειλικρινά....
Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποφύγετε τα Θέατρα Ελέγχου σας.
Ένας τρόπος για να κατανοήσετε τα Θέατρα Ελέγχου σας είναι να προσπαθείσετε να κατανοήσετε τα Θέατρα Ελέγχου των γονιών σας. Πώς σας συμπεριφέρονταν, πώς συμπεριφερονταν μεταξύ τους στα παιδικά σας χρονια. Εσείς κατά 90% έχετε αποκτήσει το ίδιο Θέατρο Ελέγχου ή λόγω αντίδρασης το αντίθετο...
ερευνήστε το... Πολλές σχέσεις έχουν χαλάσει λόγω αυτών των
Θεάτρων Ελέγχου....
 
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1859 
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.