Ολοι γνωρίζουμε τις αναφορές και τις έρευνες πάνω στην αρχαία τεχνολογία. Ειδικά στον ελληνικό χώρο διαθέτουμε, αυτή τη στιγμή, πλήθος από ενδείξεις και στοιχεία για θαυμαστά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, επιτεύγματα, που όμως, για διάφορους λόγους, χάθηκαν, αποσιωπήθηκαν, η παρέπεσαν κατά τη διάρκεια των αιώνων που μεσολάβησαν.
Αλλά εκεί που σε κάποια πράγματα οι θεοί φαίνονταν να στέκονται πάνω από τους ανθρώπους, σε κάποια άλλα τους έμοιαζαν απρόσμενα. Και δεν ήταν μόνο οι μνημειώδεις έριδες τους, που τους έκαναν να μοιάζουν με τους θνητούς, αλλά οι Έλληνες θεοί ανέπνεαν, τρέφονταν, έπιναν κοιμόντουσαν... Πως, άραγε, φαντάζεται κανείς την τροφή ή το ποτό των θεών; Όπως και οι ίδιοι, η Αμβροσία και το Νέκταρ δεν θα ήταν κι αυτά λαμπερά και μεγαλειώδη;
Ό,τι και αν πιστεύει κανείς για τους αρχαίους θεούς και τις συνήθειες τους, ο δρόμος για τη δημιουργία τροφών, ποτών, και προϊόντων αγνότητας και ωφελιμότητας ανάλογων με αυτές που θα φνταζόμασταν ως αρμοστή σε θεϊκά όντα, έχει πλέον ανοί ξει! Ο λόγος για την Τεχνολογία Αναβάθμισης Νικολάου...
Η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης Νικολάου
Η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης Νικολάου είναι μία νέα μέθοδος ποιοτικής αναβάθμισης προϊόντων, που αναπτύσσεται σε επίπεδο έρευνας τα τελευταία οκτώ χρόνια από τον κ. Αθανάσιο Νικολάου, και πιο πρό σφατα, σε συνεργασία, πλέον, με ερευνητικά,κέντρα παγκόσμιας εμβέλειας της Σερβίας. Στόχοι της είναι τόσο οικιακές όσο και βιομη χανικές εφαρμογές, και οι δυνατότητες της είναι τέτοιες που,αν αναπτυχθεί σωστά,είναι ικανή να αγκαλιάσει το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων!
Πρόκειται ουσιαστικά για μία μέθοδο που αναβαθμίζει ποιοτικά τον εκάστοτε «στόχο» της, τόσο ώστε το μετέπειτα προϊόν να έχει κυριολεκτικά μεταβληθεί σε ένα «θείο» κατασκεύασμα! Και το σπουδαιότερο: Το προϊόν της τεχνολογίας Νικολάου δεν έχει απλά αναβαθμιστεί και απαλλαχθεί από τις όποιες βλαβερές ή κατώτερες ποιότητες του. Το ίδιο αποτελεί και έναν «πομπό βελτίω σης» προς ο,τιδήποτε έρχεται σε επαφή, μεταδίδοντας του τις θετικές ποιότητες του. Όπως ακριβώς το Νέκταρ και η Αμβροσία ήταν που εξασφάλιζαν την «θειότητα» στους θεούς, όσο τα κατανάλωναν!
Το ΤΜ ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Νικολάου, συζήτησε μαζί του και είχε μία πρώτη επαφή με την τεχνολογία αυτή. Εδώ, βασισμένοι σε στοιχεία και απόψεις που μας εξέθεσε, θα επιχειρήσουμε μία πρώτη παρου σίαση του αχανούς αυτού θέματος, με σκοπό να δώσουμε στον αναγνώστη μία πρόγευση αυτών, που φαίνεται βέβαιο ότι θα ξεκινή σουν να συμβαίνουν τον αμέσως επόμενο καιρό.
Το ξεκίνημα της τεχνολογίας
Η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης
ξεκινά, ουσιαστικά, με την παρατήρηση από τον Θανάση Νικολάου ενός φαινομένου γνωστού σε όσους ασχολούνται με τα κρασιά και την οινολογία. Το 1988 στη Γαλλία δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που ανέφερε ότι κρασιά της πασίγνωστης ποικιλίας Bordaeux είχαν παρουσιάσει ανεπιθύμητες αλλοιώσεις.
Σαν υπεύθυνο του φαινομένου καταδείχθηκε τότε το ηλεκτρικό τρένο DCV που είχε μόλις κατασκευαστεί, και συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά πεδία γύρω από τα ηλεκτρο φόρα σύρματα που ακολουθούσαν τις γραμμές του -και τα οποία "χάλαγαν" το κρασί! Εκείνη την περίοδο ο κος Νικολάου έτυχε να βρίσκεται στη Γαλλία, ακριβώς λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος για την οινολογία, και, όπως ήταν φυσικό, ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση. Με την παράλληλη ιδιότητα του ως ηλεκτρονικός, γνώριζε αρκετά πάνω στη θεωρία των ηλεκτρικών και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, ωστόσο, του ήταν αδύνατο να καταλάβει πως τα ηλεκτρικά φορτία του τρένου μπορούσαν να έχουν την επίδραση στην ποιότητα του κρασιού, όπως ισχυριζόταν το άρθρο.
Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1997 -και ενώ, πλέον, εργαζόταν σε οικογενειακή επι χείρηση εστιατορίου λίγο πιο έξω από την Αθήνα- ο Θανάσης Νικολάου βρέθηκε να ασκεί την ηλεκτρονική σα χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο του. Τότε ήταν που παρατήρησε για πρώτη φορά ότι ένας μικρός ταλαντωτης που είχε κατασκευάσει στο εργαστήριο του, φαινόταν να επηρεάζει θετικά την ποιότητα του κρασιού που είχε για το εστιατόριο.
Με αφορμή αυτήν την παρατήρηση ξεκίνησε μία σειρά πιο οργανωμένων πειραμάτων με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου.
Όπως ήταν φυσικό, αυτή η παρατήρηση της βελτίωσης της ποιότητας του κρασιού έφερε αυτόματα στο νου του ερευνητή τα γεγονότα στη Γαλλία, μόνο που εκεί η ποιότητα καταστρεφόταν... Τι ακριβώς συνέβαινε; Και πώς ήταν δυνατό μία τόσο χαμηλής ισχύος ενέργεια, όπως αυτή ενός μικρού αυτοσχέδιου ταλαντωτή, να επηρρεάζει την ύλη, και ειδικά το κρασί, στο οποίο μεταβολές στη γεύση και την ποιότητα μπορούν να διαπιστωθούν σχετικά εύκολα;
Ποιοτική Αναβάθμιση
Το σημαντικότερο ήταν, ωστόσο, ότι οι εν λόγω μεταβολές αποτελούσαν, ουσιαστικά, ποιοτική αναβάθμιση του κρασιού. Ακριβώς λόγω του χόμπυ της οινολογίας αλλά και της πολύχρονης εμπειρίας του στο χώρο του εστιατορίου, ο κος Νικολάου ήταν σε θέση να γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων κρασιών που χρησιμοποιούσε. Αυτό του έδωσε την πολύτιμη δυνατότητα εμπεριστατωμένης σύγκρισης ανάμεσα στο ανεπεξέργαστο και το αναβαθμισμένο κρασί. Έτσι, κρασιά που ήταν γνωστά για την «επιθετικότητα» τους, τόσο σε επίπεδο οξύτητας, όσο και δυσάρεστων παρενεργειών μετά από παρατεταμένη χρήση, φάνηκαν να εμπλουτίζονται τόσο γευστικά όσο και σε παρενεργειών και μεταβολικών ιδιοτήτων.
Ακόμα περισσότερο, οι διαφορές γίνονταν αντιληπτές από απλούς ανθρώπους σε επίπεδο καθημερινής χρήσης, και χωρίς τις εξειδι κευμένες γνώσεις ενός οινολόγου. Τέτοιοι άνθρωποι απλά αποφαίνονταν ότι το αναβαθμισμένο κρασί ήταν καλύτερο από το ανεπεξέργαστο.
Τις πρώτες παρατηρήσεις ακολούθησε η κατασκευή μίας μικρής, αλλά ισχυρότερης και καλύτερης συσκευής, η οποία επέφερε πολύ θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία, ξανά, επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη με αλλεπάληλες δοκιμές από ανθρώπους χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Σε όλες τις περιπτώσεις οι υποκειμενικές εντυπώσεις από την ποιότητα του αναβαθμισμένου κρασιού ήταν εξαιρετικά θετικές.
Φυσικά, ακολούθησε μία πολύ πιο εμπεριστατωμένη και οργανωμένη μελέτη, υπό την τεχνική επιμέλεια (ανάπτυξη τεχνολογίας και κατασκευή των απαραίτητων συσκευών) του κου Νικολάου, της οποίας το πρακτικό-πειραματικό κομμάτι περιελάμβανε μεγάλο αριθμό δοκιμών από ανθρώπους που δε γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο. Και πάλι τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά θετικά.
Κατανοώντας το τεχνικό μέρος
Όπως εξηγεί ο κ. Νικολάου, η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης βασίζεται πάνω σε φαινόμενα που μας περιβάλλουν σε καθημε ρινή βάση. Χωρίς, φυσικά, να το αισθανόμαστε, όλοι μας "κολυμπάμε" μέσα σε μία θάλασσα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών ενός τεράστιου φάσματος συχνοτήτων. Παντού μέσα στο σύμπαν η ταλάντωση, απο τελεί το βασικό χαρακτηριστικό της ύλης, τόσο σε οργανικό όσο και σε ανόργανο επίπε δο. Όπου, όμως, υπάρχει ταλάντωση, όσο μικρής ισχύος και αν είναι αυτή, υπάρ χει και εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Βέβαια, αυτός ο καθημερινός «θόρυβος» του περιβάλλοντος μας είναι ασύλληπτα χαμηλής έντασης (γύρω στα 174 dbm), όμως αυτό δεν εμποδίζει καθετί που υπάρχει, εφόσον πάλλεται και εκπέμπει, να επηρεάζει τα πάντα και να επηρεάζεται από τα πάντα, στο περιβάλλον του.
Όταν ανεβάσουμε την ένταση αυτού του λεγόμενου «θερμικού θορύβου» για τα μικρά στοιχεία της ύλης όπως είναι τα μόρια, τα άτομα, κλπ, η μεταβολή είναι καταλυτική.
Στην περίπτωση της Τεχνολογίας Ποιοτικής Αναβάθμισης συμβαίνει ακριβώς αυτό. Ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων (που με την παρούσα πατέντα περιλαμβάνει συχνότητες από λίγα KHz μέχρι 2GHZ -δηλαδή το εύρος των συχνοτήτων που μας περιβάλει σε καθημερινή βάση) ενισχύεται, περνώντας από τα atowatts στα nanowatts και προκαλώντας, με αυτόν τον τρόπο, μια σειρά δραματικών αλλαγών στην ταλαντωτική κατάσταση των μικρών σωματιδίων των διάφορων προϊόντων. Το φάσμα αυτό αποτε λείται από τις συχνότητες που ονομάζονται "διεισδυτικές".Αυτές, ενισχυμένες στον απειροελάχιστο για εμάς, αλλά καταλυτικό για τα μικρά σωματίδια, βαθμό που επιφέ ρει η Τεχνολογία, ενεργοποιούν τα μικρά σωματίδια.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι τα ηλεκτρικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι σε θέση να επιφέρουν αλλοιώσεις πάνω στην ύλη, αλλά μόνο όταν είναι πολύ υψηλής έντασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται επιπλέ ον θερμική ενέργεια σε επίπεδο σωματιδίων, ανεβαίνει, δηλαδή, η θερμοκρασία τους, άρα και η κινητική ενέργεια τους.
Αυτή η αυξημένη κινητικότητα των σωματιδίων επιτρέπει τη δημιουργία νέων χημικών συσχετισμών σε επίπεδο χημικών δεσμών, και όντως μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της χημικής σύστασης.
Στις περιπτώσεις ωστόσο που παρουσιάζο νται εδώ -δηλαδή τόσο του φαινομένου με τα κρασιά Bordaeux στη Γαλλία, όσο και αυτού με τον μικρό ταλαντωτή- οι εντάσεις των πεδίων ήταν εξαιρετικά χαμηλές, και ανίκα νες να προκαλέσουν αύξηση της θερμοκρα σίας. Επομένως τα φαινόμενα που παρατηρή θηκαν και στις δύο περιπτώσεις, ήταν αδύνα το να εξηγηθούν με τον κλασσικό τρόπο. Δηλαδή δεν άλλαζε η χημική σύσταση του κρασιού λόγω υψηλής έντασης της ακτινο βολίας.
Το κλειδί για τη θεωρητική κατανόηση του φαινομένου έδωσε ένα βασικό χαρακτη ριστικό που είχε ο πρώτος μικρός ταλαντωτής του κ. Νικολάου. Λόγω της μάλλον πολύ πρόχειρης κατασκευής του, ο ταλαντωτής αυτός ήταν συντονισμένος σε μία βασική συχνότητα, αλλά παράλληλα παρήγαγε και ένα πλήθος από αρμονικές συχνότητες, που φαινόταν να παίζουν κεντρικό ρόλο στις παρατηρούμενες επιδράσεις. Όταν, στη συνέχεια, οι μελέτες έγιναν πιο εμπεριστατωμένες, έγινε φανερό ότι ακόμα σημαντικό τερος παράγοντας για την εκδήλωση του φαινομένου, ήταν ο χρόνος ηρεμίας (relaxation time) ανάμεσα σε δύο διαδοχικές εκπομπές.
Για την ακρίβεια, ο χρόνος ηρεμίας παίζει καταλυτικό ρόλο. Ελλείψει κατάλλη λης ανάπαυλας (στην περίπτωση, δηλαδή, αδιάκοπης εκπομπής ακτινοβολίας), τα στοιχεία της χημικής σύστασης του κρασιού (και της ύλης γενικότερα) που επηρρεάζονται από την εκπομπή δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ανασυγκροτηθούν δομικά, με αποτέλεσμα την παρουσίαση φθοράς, αντίβελτίωσης.
Αυτή η διαδικασία αυτοοργάνωσης της ύλης μετά από την εκπομπή ακτινοβολίας προς αυτήν είναι και το σημαντικότερο στοιχείο της νέας τεχνολογίας. Παρεμπι πτόντως, αυτό απαντά και την εύλογη απο ρία σχετικά με το γιατί στην περίπτωση της Γαλλίας παρατηρήθηκε αλλοίωση της ποιότητας του κρασιού προς το χειρότερο: τα πεδία εκεί ήταν συνεχή!
Όμως τι ακριβώς συμβαίνει κατά το στά διο ηρεμίας; Ουσιαστικά έχουμε επανεκπομπή και ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στα σωματίδια! Τότε, καθώς η ενέργεια "περνάει" από σωματίδιο σε σωματίδιο, επέρχεται μία βελτίωση της εσωτερικής δομής της ύλης, «επιδιορθώνοντας», κατά κάποιο τρόπο, ατέλειες, που, μέχρι τότε, δε μπορούσαν να επι διορθώσουν, κατά πάσα πιθανότητα, λόγω ακριβώς της χαμηλής τους ενέργειας.
Η ενέργεια που παίρνουν, όμως, μέσω της Τεχνολογίας Ποιοτικής Αναβάθμισης είναι τέτοιας (χαμηλής) έντασης που τα κινητοποιεί χωρίς να τα «καίει». Δηλαδή η ενέργεια δεν είναι τέτοια που να προκαλέσει την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω μεγάλης αύξησης της κινητικής κατάστασης των σωματιδίων, ενώ το στάδιο ηρεμίας, που ακολουθεί, επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση της επα-νεκπομπής -από τα ίδια τα σωματίδια πλέον-της ενέργειας και την εμφάνιση των δομικών μεταβολών.
Ολοφάνερα, η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης εκμεταλλεύεται εγγενείς ιδιότητες της ύλης, που την καθιστούν ικανή για υψη λότερη αυτοοργάνωση σε σωματιδιακό επίπεδο - ιδιότητες οι οποίες, για ποικίλους λόγους παρέμεναν, μέχρι τώρα, ανενεργές. Ειδικά με την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού, και τη χρήση του σε καθημερινό επίπεδο, η φυσική ροή της ανθρώπινης ζωής μοιραία διαταρά χτηκε. Έτσι, υπό την έννοια της επιστροφής στη φυσική ροή των πραγμάτων, η Τεχνολο γία Ποιοτικής Αναβάθμισης μπορεί να χαρα κτηριστεί τεχνολογία αποκατάστασης.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όλες τις παρατηρήσεις του κου Νικολάου, όλα τα αποτελέ σματα της επέρχονται εντός των εγγενών χαρακτηριστικών του προϊόντος που επεξεργάζεται. Έτσι, μολονότι έχουμε να κάνουμε με μία δομική αυτοοργάνωση σε υψηλότερο επίπεδο, οι διαδικασίες με τις οποίες αυτή επέρχεται σταματούν σε ένα σταθερό επίπεδο εσωτερικής ισορροπίας του υλικού, το οποίο καθορίζεται από τη συγκεκριμένη φύση του. Έτσι, το κρασί μπορεί να επαναοργανωθεί σε θεαματικό βαθμό, όμως ο χαρακτήρας του σαν κρασί θα παραμείνει. Αυτό που προκύπτει είναι μεν υψηλότερης ποιότητας, αλλά πάντα κρασί.
Με βάση το σύνολο των διαθέσιμων στοιχείων, εν τέλει, στοιχειοθετήθηκε η πατέντα της εφεύρεσης και στις 21 Αυγούστου 1998 κατατέθηκε στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Γραφείο, η τεχνολογία, η οποία αφορά στην ποιοτική αναβάθμιση των αλκοολούχων ποτών.
Ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα σχετικά με την Τεχνολογία έγγειται σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «αντιστρεψιμότητα των επιδράσεων» της. Εφόσον η ποιοτική αναβάθμιση επέρχεται με την εκπομπή χαμηλής ισχύος και συγκεκριμένου φάσματος συχνότητες, η οποία κάποια στιγμή διακό πτεται, σε έναν κόσμο όπου βομβαρδιζόμαστε διαρκώς από εκπομπές ακτινοβολιών, οι οποίες δεν σταματούν, δεν είναι δυνατό να έχουμε επαναλλοιώσεις προϊόντων; Ο κ. Νικολάου βεβαιώνει ότι η επίδραση από τα διάφορα πεδία που αναπτύσσονται στον....
-------------------------------------------------------------------
ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σε επίπεδο επιστημονικών ερευνών, η σερβική εταιρεία Inter Buy Technologies, σε συνεργασία με τον κ. Νικολάου που είναι και ο τεχνικός διευθυντής της, προχώρησε σε εργαστηριακές έρευνες με αντικείμενο τα τσιγάρα. Οι έρευνες αυτές έγιναν από το Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών της Σερβίας και χρησιμοποίησαν ποντίκια, δύο ομάδες από τα οποία, κατά τη διάρκεια 90 ημερών, εκτέθηκαν σε καπνό, η μία ομάδα από επεξεργασμένα και η άλλη από κοινά τσιγάρα.
Στο τέλος των 90 ημερών οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι τα ποντί¬κια που είχαν εκτεθεί σε καπνό από επεξεργασμένα τσιγάρα δεν παρουσίαζαν καμμία από τις σοβαρές φυσικές αλλοιώσεις που έχουν πλέον συνδεθεί με το κάπνισμα!
Συγκεκριμένα, τα ποντίκια της πειραματικής ομάδας, μετά από έκθεση τους σε καπνό είτε από 16 ή από 32 τσιγάρα ημερησίως:
• δεν εμφάνισαν απώλεια βάρους
• είχαν μικρότερες απώλειες σε λευκά αιμοσφαίρια
• είχαν χαμηλότερη εμφάνιση (ή μηδενική εμφάνιση) τοξικών ουσιών στο αίμα τους
• δεν εμφάνισαν τις μορφολογικές αλλαγές στους πνεύμονες, που σχετίζονται με το κάπνισμα, και που μοιάζουν με τα αρχικά στάδια του εμφυσήματος
Συμπερασματικά, η έρευνα του Κέντρου καταλήγει ότι «ο καπνός από τα ποιοτικά επεξεργασμένα τσιγάρα είχε λιγότερες τοξικές επιπτώσεις στα ποντίκια σε σχέση με τον καπνό από τα κοινά τσιγάρα. Αυτό δείχνει πολύ καλύτερη κατάσταση υγείας των ζώων που εκτέθηκαν στον καπνό από τα επεξεργασμένα τσιγάρα.»
Πηγή: www.interbuy.co.yu
--------------------------------------------------------------------
....καθημερινό μας χώρο δεν θα επηρρεάζουν αρνητικά ένα οργανωμένο προϊόν, άπαξ και αυτό έχει οργανωθεί.
Εφαρμογές της Τεχνολογίας Αναβάθμισης στα αλκοολούχα ποτά
Οι πρώτες προσπάθειες εξέλιξης της «Τεχνολογίας Νικολάου» επικεντρώθηκαν, όπως ήταν φυσικό, στην ανάπτυξη μεθόδων για την κατασκευή όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικών πρακτικών εφαρμογών στο χώρο των αλκοολούχων. Εκεί, μία πολύ σημαντι κή εφαρμογή είναι στο πεδίο της τεχνητής παλαίωσης. Βέβαια, τεχνικές τεχνητής παλαίωσης έχουν αναπτυχθεί και εφαρμο στεί και στο παρελθόν, ειδικά στη Γαλλία. Ωστόσο, το μειονέκτημα όλων εκείνων των τεχνικών ήταν πάντα ότι τα όποια θετικά αποτελέσματα τους συνοδεύονται και από ανεπιθύμητες παρενέργειες, που, ουσιαστι κά, επιφέρουν σημαντική πτώση της ποιότη τας των ποτών. Με τη νέα μέθοδο δεν υπάρχουν τέτοιες παρενέργειες.
Επιπλέον, η Τεχνολογία Ποιοτικής Ανα βάθμισης με τη συγκεκριμένη μέθοδο σε εφαρμογές τεχνητής παλαίωσης χρειάζεται ελάχιστο χρονικό διάστημα για να δώσει θεαματικά αποτελέσματα. Ετσι, για παράδειγμα, η παλαίωση ενός ουίσκυ 5 ετών κατά 45 χρόνια (ώστε να φτάσει το επίπεδο παλαιότητας των 50 ετων) χρειάζεται με την τεχνολογία αναβάθμισης μόνο 8 ημέρες! Σε άλλη περίπτωση, ξεκινώντας με ένα ουίσκυ 12 ετών είναι δυνατή, εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, παλαίωση που θα το φέρει στο επίπεδο των 80 ετών! Και αυτά πάντα διατηρώντας άθικτες (και μάλιστα ποιοτικά ενισχυμένες) όλες εκείνες τις πολύτιμες για το χαρακτήρα του ποτού αρωματικές ιδιότητες που αναπτύχθηκαν κατά την παρασκευή του από τον παραγωγό.
Αυτό, βεβαίως, που δε μπορεί να συμβεί με μία τέτοια τεχνική, είναι η δημιουργία νέων αρωματικών ενώσεων, που θα δημιουργού νταν σε περίπτωση που το ποτό αφηνόταν να παλαιώσει φυσικά, μέσα σε ξύλινα βαρέλια, κλπ, και για το ανάλογο χρονικό διάστημα.
Η τεχνολογία δεν άργησε να δοκιμαστεί σε μία πληθώρα αλκοολούχων ποτών, ανάμεσα τους το ούζο, η ρακή, η βότκα, κλπ. Σε κάθε περίπτωση παρατηρήθηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα ποιοτικής αναβάθμισης, πάντα εντός των πλαισίων της ιδιαίτερης φύσης του κάθε ποτού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ούζου, το οποίο από τη φύση του διαθέτει μάλλον 'σκληρά' χαρακτηριστικά και στο οποίο η τεχνολογία επέφερε θεαματικές βελτιώσεις. Συγκεκριμένα, η αυτοοργάνωση του ποτού σε χημικό επίπεδο το απάλλαξε από προσμίξεις, «καθαρίζοντας» κατ εξαγνίζοντας, κατά κάποιο τρόπο, την αιθυλική αλκοόλη που έχει σα βάση, και κάνοντας το να πίνεται πολύ πιο ευχάριστα. Από την άλλη, δεν είχε καμμία επίπτωση στον αλκοολούχο χαρακτήρα του, στο "πνεύμα", όπως λέγεται, του ποτού.
Μεταβολικές και αντιοξειδωτικές εκδηλώσεις
Από έρευνες των επιπτώσεων των επεξεργασμένων αλκοολούχων στο μεταβολικό σύστημα των βιολογικών οργανισμών διαπιστώθηκε επίσης ότι, μετά την ποιοτική αναβάθμιση, η βιολογική αξία των πρώτων ενισχύεται θεαματικά. Για να γίνει κατανοητό αυτό πρέπει να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στο μεταβολικό σύστημα κατά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οινοπνεύματος από το συκώτι παράγεται η ουσία τοξική αλκεταδεΰδη, η οποία είναι ένα τοξικό υποπροϊόν του οινοπνεύματος. Αυτή ευθύνεται για πολλές από τις εξαιρετι κά δυσάρεστες παρενέργειες της κατανάλω σης οινοπνεύματος, και επιβαρρύνει τρομακτικά το μεταβολικό σύστημα, κατά τη διάσπαση της.
Μετά την ποιοτική αναβάθμιση, ωστόσο, τα ποτά «καθαρίζονται» (αναδιοργανώνο νται) σε τέτοιο βαθμό ώστε, πλέον, δεν προ καλούν παράγωγη τοξικής αλκεταδεΰδης! Αυτό, σύμφωνα με τον Θανάση Νικολάου, σημαίνει ότι, ενώ ένα αναβαθμι σμένο ποτό θα μπορεί να επιφέρει όλα τα γνώριμα αποτελέσματα του κεφιού, ή ακόμα και της μέθης, δε θα συνοδεύεται από καμμία από τις πολύ επιζήμιες, βιολογικές επιβαρρύνσεις της κατανάλωσης του. Έτσι, ασθένειες που σχετίζονται με φθορές του ήπατος απλά δεν θα εμφανίζονται!
Αυτό μας φέρνει και στις γενικότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες της τεχνολογίας ποιοτικής αναβάθμισης, και τον τρόπο με τον οποίο καταπολεμά τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες (free radicals). Οι ελεύθερες ρίζες, αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο, μόρια ουσιών ατελούς δομής, που, ερχόμενα σε επαφή με ενώσεις εντός του οργανισμού, είναι σε θέση να προκαλέσουν βαθμιαίο εκφυλισμό. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό σαν οξείδωση. Με την Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης τα προϊόντα αυτοοργανώνονται σε τέτοιο βαθμό που η δημιουργία δομικά ατελών υποπροϊόντων περιορίζεται δραματικά!
Διαφορές σε καθημερινό επίπεδο
Η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης φαί νεται να εξευγενίζει τα αλκοολούχα απαλ λάσσοντας τα από όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την κατανάλωση τους προβληματική. Πέρα, ωστόσο, από τις πολύ θετικές εργαστηριακές μετρήσεις (φερ' ειπείν μέσω αέριου χρωματοφασματογράφου), που συνό δευσαν και τις αλλεπάλληλες γευστικές δοκι μές, τα αναβαθμισμένα ποτά επιβεβαιώθηκαν και σε επίπεδο απλής, καθημερινής χρήσης. Διαπιστώθηκε ότι, εκτός από την καθαρότη τα, που από μόνη της αποτελεί σημαντικό κέρδος, ούτως ή άλλως, όλες οι υποκειμενικά αισθητές ιδιότητες των προϊόντων κέρδισαν από την επεξεργασία. Το "πνεύμα" των ποτών κρίθηκε ως αισθητά βελτιωμένο, ενώ ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του καθενός φάνηκε να ενισχύεται.
Μετά τα αλκοολούχα...
Όμως τα αλκοολούχα ποτά αποτέλεσαν μόνο την αφετηρία αυτής της τεχνολογίας. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης μπορεί να έχει πολύ πλατιά εφαρμογή. Μολονότι όλα ξεκίνησαν με χα αλκοολούχα ποτά, όπου ήδη γίνονται οι πρώτες εμπορικές κινήσεις, οι μελέτες μοιραία έχουν συμπεριλάβει και άλλα προϊόντα, με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή, στη Σερβία, κατασκευάζονται οι πρώτες συσκευές ποιοτικής αναβάθμισης που θα διατεθούν στο εμπόριο στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ, παράλληλα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στη σερβική αγορά θα τεθούν σε κυκλοφορία για πρώτη φορά αναβαθμισμένο κρασί, μπράντι, ράκη και καφές.
Ακόμα πιο αξιοσημείωτες, ωστόσο, είναι οι δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης των εφαρμογών της τεχνολογίας σε προϊόντα με παραδοσιακά "προβλήματα", όπως το νερό (κυρίως το εμφιαλωμένο) και τα τσιγάρα. Για το μεν πρώτο έχουν ξεκινήσει πειραματικές έρευνες που, μέχρι στιγμής, έχουν αποφέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ για τα τσιγάρα, όπου τα προβλήματα είναι τεράστια και, λίγο-πολύ, γνωστά, οι εφαρμογές έχουν ήδη περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.
Εφαρμογές στα τσιγάρα
Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία είναι περιττό να τονιστούν για μία ακόμα φορά. Και μόνο το ότι οι καπνοβιομηχανίες είναι πλεόν αναγκασμένες να αναγράφουν, πολλές φορές ιδιαίτερα "έντονες" προειδο ποιήσεις στις συσκευασίες τους, αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος της ανησυχίας για τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος.
Σε πιο τεχνικό επίπεδο, είναι επιστημονι κά αποδεδειγμένο ότι, κατά το κάπνισμα ενός τσιγάρου, κάθε 'ρουφηξιά' επιβαρρύνει τον οργανισμό με περίπου 300 τρισεκα τομμύρια ελεύθερες ρίζες! Μετά από την επεξεργασία με την Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης, όμως, η ποσότητα αυτή μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά το ένα τρίτο - που σημαίνει ένα εξαιρετικό κέρδος για την υγεία των καπνιστών. Τα τσιγάρα γίνονται με αυτόν τον τρόπο λιγότερο τοξι κά και βλαπτικά για την υγεία των καπνιστών - χωρίς να αλλοιώνεται, κατά κανένα τρόπο, η γέυση τους, ή να επηρρεάζεται το στυλ καπνίσματος των καπνιστών.
Συσκευές ποιοτικής αναβάθμισης των τσι γάρων έχουν ήδη κατασκευαστεί, και είναι έτοιμες για άμεση διάθεση στη σερβική, πρώτα, αγορά και, σε αμέσως επόμενο στάδιο, πρόκειται να διατεθούν και στην ελληνική. Οι συσκευές αυτές προορίζονται για οικιακή χρήση (οι βιομηχανικές εφαρμογές της τεχνολογίας είναι ξεχωριστός τομέας, με ξεχωριστές απαιτήσεις σε επίπεδο εξοπλι σμού) και θα μπορούν να επεξεργαστούν πολλά πακέτα με τσιγάρα ανά συσκευή.
Μηδενικές Παρενέργειες και Ασφάλεια
Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηρι στικά της νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με τον κο Νικολάου, είναι ότι έρχεται χωρίς καμμία ανεπιθύμητη παρενέργεια. Σύμφωνα με τις διεξοδικές παρατηρήσεις του κου Νικολάου, ο βασικός λόγος για κάτι τέτοιο είναι το ότι, όπως ήδη εξετάσαμε, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας αναβάθμισης δεν αναπτύσσεται θερμότητα, επομένως είναι αδύνατο να εκκι νήσουν επιπρόσθετες χημικές διεργασίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν επικίνδυνες αλλοιώσεις των προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η ένταση των ενεργειών που χρησιμοποιού νται είναι εξαιρετικά χαμηλή (συγκεκριμένα της τάξεως των νανοβάτ), άρα δεν υπάρχει η ισχύς που θα χρειαζόταν για τη θέρμανση των υλικών.
Πράγματι, η Τεχνολογία Ποιοτικής Ανα βάθμισης χρησιμοποιεί ακτινοβολίες τόσο χαμηλότερες σε ένταση από τις ελάχιστες τιμές των διεθνών standards, ώστε, κατ'ουσία, να μπορούν να θεωρηθούν αμελη τέες. Και για να έχουμε μία συγκριτική εικό να της τάξεως των μεγεθών που συζητάμε, ας αναλογιστεί κανείς ότι η ισχύς της ακτι νοβολίας των κινητων τηλεφώνων είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που χρη σιμοποιείται από την Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης...
Ακριβώς, δε, επειδή δεν παρουσιάζονται αλλοιώσεις, ο κος Νικολάου είναι βέβαιος, ότι τα αναβαθμισμένα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, χωρίς αντενδείξεις για ομάδες πληθυσμού με συγκεκριμένα προβλήματα ή ιδιαιτερότητες. Εξίσου ελεύθερη και απροβλημάτιστη φαίνε ται να είναι και η χρήση των συσκευών μέσω των οποίων οι αρχές της τεχνολογίας ποιοτικής αναβάθμισης θα βρίσκουν πρακτι κή εφαρμογή.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ εκμεταλλεύεται φυσικά φαινόμενα που στα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι γνωστά από δεκαετίες (κανείς δε μπορεί να φανταστεί ότι η μελέτη των ακτινοβολιών δεν έχει προ χωρήσει στο χώρο, τουλάχιστον, των στρα τιωτικών εφαρμογών, ανεξάρτητα από το αν έχει υπάρξει εφαρμογή τους εκεί ή όχι), η ίδια η τεχνολογία είναι εντελώς έξω από οποιαδή ποτε εφαρμογή για σκοπούς άλλους από την ίδια την ποιοτική αναβάθμιση.
Αν η Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης Νικολάου μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχεται (και μέχρι στιγμής όλα δεί χνουν ότι μπορεί), τότε ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανακάλυψη τε'τοιας σημαντι κότητας που το γεγονός ότι μας φαίνεται, ίσως, σαν κάτι αυτονόητο, απλά επιβεβαιώ νει το ανεξάντλητο των εφαρμογών της. Και για να επιστρέψουμε στην αρχή του άρθρου, κάτι το οποίο είναι σε θέση να μεταμορφώσει την ποιότητα όλων όσων καταναλώνουμε, τόσο δραματικά, τόσο θετικά και τόσο άμεσα, μόνο σα δώρο από τους θεούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Η προώθηση και εκμετάλλευση της Τεχνολογίας Νικολάου
Είναι γνωστό ότι οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από αυτόνομους και ανεξάρ τητους ερευνητές, σπάνια γίνονται δεκτές με... ανοιχτές αγκάλες από τα διάφορα επιχει ρησιακά καθεστώτα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι υπήρξε μία πολύ μεγάλη επιχείρηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, που, όταν προσεγγίστη κε, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ενδιαφέ ρεται για τα επίπεδα τοξικότητας των προϊό ντων της!
Τις περισσότερες φορές είναι προτιμότερο να ξεκινήσει κανείς από χαμηλά, και στη συνέχεια να προσπαθήσει να ανέβει. Το ίδιο ισχύει και με την Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης. Σε ερευνητικό επίπεδο ανα πτύχθηκε αποκλειστικά από τον ίδιο τον κ. Νικολάου με ίδια μέσα, όπως δηλώνει ο ίδιος.
Μπορεί βέβαια οι μεγάλες εταιρείες να μην έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά είναι φανερό ότι η Τεχνολογία αυτή παρέχει μεγάλες δυνατότη τες ανάπτυξης και διείσδυσης στις αγορές, σε μικρότερες. Έτσι, αυτή τη στιγμή έχει εκδη λωθεί ενδιαφέρον για την Τεχνολογία Ποιοτικής Αναβάθμισης των τσιγάρων από 62 χώρες, και ο κατάλογος μεγαλώνει.
Για την Ελλάδα συγκεκριμένα, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην προ σπάθεια προώθησης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της Τεχνολογίας Ποιοτι κής Αναβάθμισης, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Θ. Νικολάου μέσω του περιοδικού.
Του Δ. Παναγιωτόπουλου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Τρίτο Μάτι"
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Social Plugin