Ad Code

Responsive Advertisement

Κύπρος: Άλλη μια απόδειξη για το έγκλημα στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»

Μια νέα φωτογραφία ντοκουμέντο για την κατάσταση των εμπορευματοκιβωτίων στην Κυπριακή ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», λίγα 24ωρα πριν την έκρηξη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, η φωτογραφία που παρουσιάζει ο «Πολίτης» δείχνει το εμπορευματοκιβώτιο που βρισκόταν στην αριστερή επάνω θέση του σωρού με τα εκρηκτικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πολίτη», στο εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο με κωδικό GLHU 325565, υπήρξε αυτανάφλεξη και έκρηξη μικρής κλίμακας για πρώτη φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Ιουλίου.


Αποτέλεσμα εκείνης της έκρηξης ήταν, λόγω των αερίων, να δημιουργηθεί παραμόρφωση του εξωτερικού μεταλλικού περιβλήματος.


Μάλιστα, ακολούθησαν και άλλες μικρές εκρήξεις, οι οποίες έδειχναν ακόμα και στον πλέον αδαή περι τα εκρηκτικά, ότι μια μεγάλη έκρηξη αποτελούσε ζήτημα χρόνου.


Ωστόσο, κανένα μέτρο δεν λήφθηκε για να μην φθάσουμε στην τραγωδία, παρά τις δραματικές εκκλήσεις από τον αείμνηστο διοικητή του ναυτικού Πλοίαρχο Αντρέα Ιωαννίδη.


Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες με το παραμορφωμένο εμπορευματοκιβώτιο είχαν παρουσιαστεί στον Υπουργό Άμυνας, στον Αρχηγό και στον Υπαρχηγό ΓΕΕΦ, αλλά και στον Υπαρχηγό.


Παρόλα αυτά δεν εφαρμόστηκαν ούτε οι οδηγίες του Υπαρχηγού Σάββα Αργυρού, ο οποίος είχε ζητήσει να ραντίζονται με θαλασσινό νερό τα εκρηκτικά τρεις φορές την ημέρα.

http://www.newsbomb.gr Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.