Ad Code

Responsive Advertisement

Στα δύο σπάει η Τρόικα;

Στα δύο φαίνεται ότι σπάει η περίφημη τρόικα μετά την  σκληρή κριτική που άσκησε το ΔΝΤ κατά των ευρωπαίων ηγετών για το ελληνικό θέμα. Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε, όπως ήδη γράψαμε, την χορήγηση της πέμπτης δόσης προς τη χώρα μας στέλνοντας σαφή μηνύματα και προς την ελληνική κυβέρνηση και προς τους ευρωπαίους ηγέτες. Το ΔΝΤ ζήτησε από τους ευρωπαίους να πάρουν πιο σαφείς και γρήγορες αποφάσεις καθώς πλέον είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν σφόδρα για την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το ντόμινο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπ. Ομπάμα έκανε δηλώσεις αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα ενώ έρχεται και η Χ. Κλίντον την ερχόμενη εβδομάδα, προφανώς για να συζητήσει το θέμα της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι μια διάλυση της ευρωζώνης μέσω χρεοκοπίας ενός μέλους, θα επηρεάσει αρνητικά την ήδη προβληματική αμερικανική οικονομία.
Από την άλλη το ΔΝΤ έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα να προχωρήσει τα μέτρα που υποσχέθηκε ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν και που θα ενδιαφέρουν πολλούς ξένους παίκτες.
Η ουσία πάντως είναι ότι φαίνεται να ξεκινά μια σύγκρουση των δύο πλευρών που συστήνουν την περίφημη τρόϊκα. Έτσι, επιβεβαιώνονται τα σενάρια περί πολεμικούς κλίματος μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων με φόντο το ελληνικό πρόβλημα.
Το οξύμωρο είναι ότι η ευθεία επίθεση προς την Ευρώπη έγινε από την μόλις λίγων ημερών νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ η οποία ήταν μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία.

http://www.antinews.gr/2011/07/09/111530/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.