Ad Code

Responsive Advertisement

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Πέντε αμερικανικές καπνοβιομηχανίες στρέφονται νομικά κατά της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) με στόχο να μπλοκάρουν τη νέα νομοθεσία που υποχρεώνει -από το Σεπτέμβριο του 2012- τις εταιρείες να τυπώνουν στα πακέτα φωτογραφίες ασθενών που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους ή φωτογραφίες ανθρώπων με σάπια δόντια.

Οι βιομηχανίες υποστηρίζουν ότι τα μηνύματα αυτά καταπατούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, αφού υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να υιοθετούν και να «προμοτάρουν» την επίσημη θέση των Αρχών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.


Στη μηνυτήρια αναφορά (41 σελίδων) οι επιχειρήσεις επιχειρηματολογούν ότι τα νέα μηνύματα που θα υποχρεωθούν να προσαρμόσουν στα πακέτα, θα τις υποχρεώσουν «παρανόμως» να μετατρέψουν τους καταναλωτές σε φοβισμένα και καταθλιπτικά όντα που θα αποθαρρυνθούν από την αγορά των προϊόντων τους.


Στην αναφορά τους, οι πέντε εταιρείες υποστηρίζουν ότι ωθούνται παρανόμως να τρομοκρατούν και να αποθαρρύνουν τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.