Ad Code

Responsive Advertisement

Τί κρύβεται πίσω ἀπό τήν κίνησι τῶν ἀγανακτισμένων;



Τελικῶς, τίποτα δέν εἶναι αὐθόρμητο. Ἀκόμα καί τήν “ άγανάκτησι” μας ἔχουν τόν τρόπο νά τήν ἐλέγχουν. Δύσκολα τά πράγματα. Προσπαθοῦμε νά ἀλλάξουμε τήν κατάστασι πρός ὄφελός μας ἀλλά μᾶλλον λογαριάζουμε χωρίς τόν ξενοδόχο. Ἔχουν γνῶσιν οἱ φύλακες!!!
Τό παρακάτω εἶναι μιά καλή προσέγγισις. Τό κείμενο ἀπό τόν ἄλκιμο

Φίλοι
Καλό ἐρώτημα γιὰ τὸ ποιός εἶναι ἀπό πίσω… Κι ἐμένα μὲ προβληματίζει καὶ μὲ βάζει σὲ σκέψεις… Ποιός εἶναι ἀπό πίσω; Γιατί; Ποῦ στοχεύει; Γιατί τόση «ὑποστήριξις» ἀπὸ  κάποιους, κατὰ τὰ ἄλλα, ἀντιλαϊκούς; 
Κι ἐν πάσῃ περιπτώσει… Δὲν εἶναι δάκτυλος.. Δὲν εἶναι προαποφασισμένα κάποια ζητήματα.. Δὲν εἶναι καπελωμένα… Τί στό καλὸ τοὺς ἔπιασε ὅλους κι ὡς μαϊμούδια (παλαιά μου τέχνη) ἀναπαράγουν κάτι ποὺ κάποιοι ἄλλοι ἔχουν δημιουργήσει; Πάει ἡ ἔμπνευσις; Πάει ἡ δημιουργία; Πάει ὁἀτομικός μας (κι ἐθνικός συμπληρώνω)  στόχος μας; 
Φιλονόη.
Ποιός εἶναι ὁ ἐμπνευστή τῆς κινήσεως τῶν ἀγανακτισμένων;
Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.
Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι στον τόπο μας, είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος δεν είναι βέβαια ο …Σόρος, αλλά έχει κι αυτός κάποιο συγκενικό ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στοχεύει, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») και γι αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και την Ελλάδα. 
Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ (βλέπε εδώ) σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον …εγωισμό.
 «Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι 
τρελό.  Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα 
τα βιβλία για να  τα κάνουν δώρο. 
Πίστευα ότι μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.
Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ; 
Πρόκειται απλά για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακό, ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε, ως φαίνεται, να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί.  Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία
Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Ἀριστερά. Στό κόμμα τόν λατρεύουν. Πιστεύουν ὅτι καλῶντας τόν κόσμο νά ὑψώση φωνή καί ἀνάστημα κατακεραυνώνει τίς κοινωνικές ἀνισότητες τοῦ Νικολά Σαρκοζί λέει ὁ Ἀντουάν Λέ Μπιέβρ πολιτικός συντάκτης στήν “ Journal du Dimanche” .
Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δέν θά θίγονται οἱ συντάξεις, οἱ κατακτήσεις τῆς κοινωνικῆς ἀσφαλίσεως, καί ὁπου τά ΜΜΕ θά εἶναι στήν ὑπηρεσία τῶν ἀδυνάτων. Ὅπως ἀντιστάθηκε ὁ ἴδιος στό ναζισμό τήν δεκαετία τοῦ 1940, ἔτσι καί ἡ νεολαία σήμερα θά πρέπει νά ἐξεγερθῆ κατά τῆς συνενοχῆς ἀνάμεσα στούς πολιτικούς καί στίς οἰκονομικές δυνάμεις καί νά ὑπερασπιστεῖ τά δημοκρατικά δικαιώματα πού κατακτήσαμε μέ τόσους σκληρούς ἀγῶνες ἐπί δύο αἰῶνες, λέει. 
Και καταλήγει ρίχνοντας στό πῦρ τό ἐξώτερον τή διαπλοκή. «Ἔχουν τό θράσος νά ἰσχυρίζονται ὅτι τό κράτος δέν ἔχει πλέον χρήματα νά στηρίζη τούς πολίτες του. Ἀλλά πῶς γίνεται νά μήν ἔχουμε χρήματα ὅταν ἡ παραγωγή πλούτου ἔχει αὐξηθεῖ τερατωδῶς μετά τήν ἀπελευθέρωσι; Σέ μιά ἐποχή πού ὁλόκληρη ἡ Εὐρώπη εἶχε καταστραφεῖ ἀπό τόν πόλεμο; Ἡ μόνη ἐξήγησι εἶναι ὅτι ἡ δύναμις τοῦ χρήματος δέν ἦταν ποτέ τόσο μεγάλη ἤ τόσο αὐθάδης ἤ τόσο ἐγωιστική καί ὅτι οἱ ὑπηρέτες του βρίσκονται στά πιό ὑψηλά κλιμάκια τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας.
Ὁ στόχος 
Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί – μάλλον- χωρίς να το θέλει;
Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία».
Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης 
για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλστην ιστορική ομιλία του από το 
Λονδίνο, τον Ιούνιο του1940». Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος
μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του “Αγανακτήστε” είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο. “Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε!  Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια“, γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση“.
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ
Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι“:
Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσειςπροκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες – μέλη να αντιδράσουν“.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!
Υπέρ της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, την οποία ευαγγελίζεται ο γνωστός μας George Soros και ο πολυταξιδευμένος «αγωνιστής», ο «σωτήρας» του Έθνους:Jeffrey Papandreou ή αλλιώς (όπως είναι γνωστός στους –φανατικοί Νεοταξίτες κι αυτοί- γείτονές μας) Yiorgo.
Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και  …ο πρωθυπουργός!


http://filonohpontou.wordpress.comΦιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.