Ad Code

Responsive Advertisement

ΜΕ 13 ΠΟΛΕΜΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Από την τουρκική ναυτική βάση του Ακτάζ, απέναντι από τη Ρόδο, αναχώρησαν 10 πυραυλάκατοι, 2 φρεγάτες και 1 σκάφος ανεφοδιασμού, τα οποία εντοπίστηκαν να πλέουν 60 ν.μ. νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, συνοδεύοντας τα ερευνητικά πλοία.
Αυτά τα πλοία, που θα κάνουν έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου για λογαριασμό της Τουρκίας επί δίμηνο, είναι νορβηγικά, η δε ελληνική κυβέρνηση έκανε παράσταση στην κυβέρνηση της Νορβηγίας.


Η περιοχή ερευνών τους είναι ως τα όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ, προκειμένου να αποδείξει η Τουρκία, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο (και δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία) ότι έχει ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.


Ως γνωστόν όμως, δεν διαθέτει ΑΟΖ διότι την αποκλείει το Καστελόριζο, το οποίο διαθέτει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ΑΟΖ, η οποία εφάπτεται με αυτήν της Αιγύπτου και της Κύπρου (όταν βεβαίως η Αθήνα αποφασίσει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της).


Με τη χθεσινή κίνησή της η Τουρκία επιχειρεί με την «απειλή των όπλων να επιβάλει» την παράνομη θέση της, σύμφωνα με την οποία το Καστελόριζο δεν έχει ούτε χωρικά ύδατα και επομένως ούτε υφαλοκρηπίδα και πολύ περισσότερο ΑΟΖ.


πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.