Ad Code

Responsive Advertisement

Τα "διαστημικά σκουπίδια" απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό!

Η είδηση ότι "αδέσποτος" ερευνητικός δορυφόρος κατευθύνεται προς τη Γη, και κυρίως η αδυναμία της NASA να προσδιορίσει με ακρίβεια το σημείο πτώσης του (διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες), επανέφερε στη δημοσιότητα το μεγάλο θέμα των "διαστημικών σκουπιδιών" και το πόσο επικίνδυνα είναι για την ανθρωπότητα.
Πόρισμα ειδικών που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, αναφέρει ότι η ολοένα αυξανόμενη παρουσία των ονομαζόμενων "διαστημικών σκουπιδιών" αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό.

Η ΝASA έχει καταγράψει περίπου 17.000 αντικείμενα, εκ των οποίων τα 9.000 είναι μεγαλύτερα από μια μπάλα του τένις και ζυγίζουν 5.500 τόνους. Η διαστημική χωματερή περιλαμβάνει από εξαρτήματα πυραύλων και δορυφόρων μέχρι βίδες και προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών. 
  Στην φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) που δημοσιεύτηκε στο universetoday.com, μπορείτε να δείτε το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών σε αναπαράσταση.

Κίνδυνος για "τσουνάμι" διαστημικών σκουπιδιών
  Με τον όρο "διαστημικά σκουπίδια", περιγράφονται τα υπολείμματα κατεστραμμένων δορυφόρων, ρουκετών, σκαφών και άλλων διαστημικών αντικειμένων. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, αν ορισμένα από τα δεκάδες χιλιάδες σκουπίδια (βίδες, μεταλλικά κομμάτια κ.ά.) που κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες σε τροχιά λίγο έξω από τον πλανήτη μας χτυπήσουν έναν από τους εκατοντάδες δορυφόρους που επίσης βρίσκονται σε τροχιά θα προκαλέσουν ντόμινο καταστροφής.
  Σύμφωνα με το πόρισμα η σύγκρουση και καταστροφή ενός δορυφόρου, θα δημιουργήσει ένα «τσουνάμι» σκουπιδιών που θα καταστρέψει και πολλούς άλλους με αποτέλεσμα να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στη σύγχρονη ανθρώπινη δραστηριότητα αφού θα καταστραφούν τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι, δορυφόροι που σχετίζονται με τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος καθώς και μετεωρολογικοί και άλλοι επιστημονικοί δορυφόροι.















Οι ζημιές που έχουν κατά καιρούς προκληθεί από τα διαστημικά σκουπίδια

  Το 2006, ένα θραύσμα με μέγεθος κόκκου ρυζιού χτύπησε το διαστημικό λεωφορείο Atlantis καταστρέφοντας έναν αγωγό ψύξης. Την ίδια χρονιά, τα κομμάτια ενός ρωσικού δορυφόρου, πέφτοντας φλεγόμενα στη Γη, πέρασαν πολύ κοντά από ένα Airbus που μετέφερε 270 επιβάτες. Η μοναδική περίπτωση τραυματισμού ανθρώπου από διαστημικά σκουπίδια καταγράφηκε πριν από μερικά χρόνια στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, όταν μια γυναίκα χτυπήθηκε στην πλάτη από κομμάτι πυραύλου τύπου Δέλτα.
Ο πρώτος δορυφόρος παρακολούθησης διαστημικών σκουπιδ��ών
  Ηδη για να αντιεμτωπιστεί κατά ένα μέρος το πρόβλημα, είναι έτοιμος ο πρώτος δορυφόρος που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένος με την παρακολούθηση των διαστημικών σκουπιδιών.
  Η αποστολή του έχει κρίσιμη σημασία, καθώς τα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας είναι χιλιάδες και απειλούν τις διαστημικές αποστολές. Αυτήν την περίοδο, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στηρίζεται σε ένα επίγειο δίκτυο ραντάρ και οπτικών τηλεσκοπίων σε όλη την υδρόγειο για να ελέγχει περίπου 1.000 ενεργούς δορυφόρους και 20.000 κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών. Η πολεμική αεροπορία παρακολουθεί αντικείμενα με μήκος άνω των 10 εκατοστών, τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν δορυφόρους ή ακόμα και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε περίπτωση άμεσου χτυπήματος.
  Ομως, τα επίγεια τηλεσκόπια είναι άχρηστα όταν ο ουρανός δεν είναι καθαρός, και πολλά από τα ραντάρ δεν είναι αρκετά ισχυρά για να εντοπίζουν τους δορυφόρους στη λεγόμενη γεωστατική τροχιά, περίπου 36.000 χλμ. από την επιφάνεια του πλανήτη. Τα τηλεσκόπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα καθαρά βράδια, και οι σταθμοί ραντάρ δεν είναι όλοι αρκετά ισχυροί ώστε να ανιχνεύσουν τους δορυφόρους στη βαθιά διαστημική τροχιά.
  O δορυφόρος SBSS (Space-Based Space Surveillance, Παρακολούθηση του Διαστήματος από το Διάστημα) είναι εξοπλισμένος με μια κάμερα που βλέπει στο ορατό φως και μπορεί να περιστρέφεται για να έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο. Θα συλλέγει καθημερινά 400.000 παρατηρήσεις, οι οποίες θα μεταδίδονται διαρκώς σε επίγειους σταθμούς.

Και λέιζερ στην μάχη εναντίον των διαστημικών σκουπιδιών!

  Πρόσφατα, η αυστραλιανή εταιρία Electrο Optic Systems (EOS) ανακοίνωσε ότι άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο αυτόματο σύστημα λέιζερ, το πρώτο του είδους του στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να σταματήσει τα επικίνδυνα μικροσκοπικά θραύσματα και λοιπά «σκουπίδια» που γυροφέρνουν με πολύ υψηλές ταχύτητες στο διάστημα.
  Το σύστημα της εταιρίας «πυροδοτεί» ακτίνες λέιζερ από τη Γη, οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν θραύσματα μέχρι και δέκα εκατοστών, κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν τα σημερινά συστήματα ραντάρ. Τα «σκουπίδια» αυτά συνήθως αποτελούν υπολείμματα άχρηστων πυραύλων και δορυφόρων που ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 30.000 χλμ. την ώρα.
   
  Το σύστημα λέιζερ της εταιρίας αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο του Όρους Στρόμλο της Καμπέρα, με το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο και την αμερικανική εταιρία Global Near Space Services Inc, με χρηματοδότηση 4,04 εκατ. δολαρίων από το διαστημικό ερευνητικό πρόγραμμα της αυστραλιανής κυβέρνησης και έχει ήδη προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του.
  To σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά το 2012. Για να δουλέψει σωστά όμως, χρειάζεται η κατασκευή ενός δικτύου επίγειων σταθμών λέιζερ σε στρατηγική σημεία της Γης.


πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.