Ad Code

Responsive Advertisement

Μπορεί η ανθρώπινη σκέψη να προκαλέσει καταστροφές;

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ερευνητές στην Αγγλία και τις ΗΠΑ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις εξαιρετικά ασυνήθιστες δυνάμεις που καταγράφονται μέσα από τη “Συλλογική συνείδηση του πλανήτη”. Το πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται “Σχέδιο παγκόσμιας συνείδησης”.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ασυνήθιστα πειράματα όλων των εποχών. Ο σκοπός του είναι...

να απαντήσει με σαφήνεια και επιστημονικό τρόπο στο ερώτημα που πρώτοι έθεσαν ο Pierre Teilhand de Chardin, ο Vladimir Ivanovich Verdansky και ο Carl Jung, αν όλη η ανθρωπότητα μοιράζεται μια κοινή συνείδηση. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει προσελκύσει την προσοχή 75 αξιόλογων επιστημόνων από 41 διαφορετικά κράτη . Ερευνητές από το Πρίνστον των ΗΠΑ, από τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία εργάζονται για αυτόν τον σκοπό.

Το σχέδιο έχει τις ρίζες του στην εργασία του καθηγητή Robert Jahn από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στη δεκαετία του 1970. Ο επιστήμονας, επηρεασμένος από τα τηλεπαθητικά φαινόμενα, προσπάθησε να τα μελετήσει με επιστημονικά όργανα. Δημιούργησε λοιπόν ένα μαύρο κουτί, τη “γεννήτρια τυχαίων αποτελεσμάτων”. Πρόκειται ουσιαστικά για το δυαδικό σύστημα με το οποίο δουλεύουν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αναγνωρίζοντας μόνο τα ψηφία 0 και 1.

Η αναπαραγωγή των αριθμών 0 και 1 γίνεται με τυχαία σειρά. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η σειρά διαφοροποιείται; Τι πραγματικά μπορεί να συμβεί αν η ανθρώπινη σκέψη, μέσω της συγκέντρωσης, μπορέσει να επηρεάσει το αποτέλεσμα; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Η μηχανή “Μαύρο κουτί”, όπως ονομάστηκε, πιθανόν να αποδειχθεί στο μέλλον ότι είναι ένας τρόπος να προβλέπουμε το μέλλον, λέει ο καθηγητής του Πρίνστον Roger Nelson.

Η έρευνα του Jahn ξεκίνησε με έναν σχεδόν απλοϊκό τρόπο. Σταματούσε στον δρόμο περαστικούς και τους ζητούσε να επικεντρωθούν προσπαθώντας να μαντέψουν αν η μηχανή που είχε κατασκευάσει θα έφερνε “κορόνα ή γράμματα”. Τα αποτελέσματα ήταν παράδοξα και... αντιεπιστημονικά διότι απέδειξαν ότι υπάρχει όντως ένα σημείο στο οποίο φαίνεται ότι η ανθρώπινη σκέψη μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της μηχανής.

Μετά το πείραμα συνέχισε ο Roger Nelson συνδέοντας με το ίντερνετ 40 γεννήτριες τυχαίων αποτελεσμάτων από όλο τον κόσμο. Μία από αυτές είναι συνδεδεμένη στην Αθήνα. Τον περισσότερο καιρό τα δεδομένα που έρχονταν από κάθε γωνιά της γης έδειχναν μια ευθεία γραμμή. Σχεδόν τίποτε το ιδιαίτερο δε συνέβαινε.
Οι περίεργες ημερομηνίες

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1997 η τυχαία σειρά των αριθμών που αναπαράγονταν από τη μηχανή του Nelson άλλαξε ριζικά. Το γράφημα που δημιουργήθηκε έδειξε μια κατακόρυφη άνοδο και η σειρά των αριθμών άλλαξε. Η κανονικότητα ή μάλλον η κανονική τυχαιότητα στη σειρά των επαναλαμβανόμενων αριθμών άλλαξε. Η ημερομηνία δεν ήταν τυχαία. Ήταν η μέρα που εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη παρακολουθούσαν ζωντανά την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Ένα ερώτημα, επιστημονικό αλλά και μεταφυσικό, που ερχόταν από πολύ παλιά, άρχισε να απασχολεί πάλι δεκάδες επιστήμονες. Το 1998 επιστήμονες από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα “Παγκόσμια συνείδηση”. Κατασκευάστηκαν 65 γεννήτριες σε μέγεθος αυγού, οι οποίες διασπάρθηκαν σε 41 χώρες του κόσμου (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα).

Τα ηλεκτρονικά αυτά μάτια είδαν και κατέγραψαν μια σειρά από πολύ σημαντικά γεγονότα, στη διάρκεια των οποίων υπήρχε υπερδραστηριοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ή αλλιώς της παγκόσμιας σκέψης. Ένα από αυτά ήταν ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ. Ένα άλλο ήταν οι αγώνες Euro 2004, όταν στην Αθήνα η αντίστοιχη συσκευή που είχε συνδεθεί κατέγραψε ασυνήθιστες κινήσεις.

Oι ερευνητές όμως του Πρίνστον υποστηρίζουν πως στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όχι ακριβώς την ώρα της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων αλλά περίπου τέσσερις ώρες νωρίτερα, οι γεννήτριες κατέγραψαν μια ασυνήθιστη κίνηση. Είναι δυνατόν μια συναισθηματική μαζική υπερδραστηριότητα να επηρεάζει γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, ή μήπως να τα δημιουργεί;

Το πείραμα συνεχίζεται με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, καθώς, όπως φαντάζεται κανείς, εν μέσω ραγδαίας οικονομικής κρίσης η συχνότητα μεγάλων τραγικών γεγονότων αποκτά άλλη διάσταση.

Η νοόσφαιρα και η βιόσφαιρα
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η σύγχρονη κοινωνία ή καλύτερα η σύγχρονη τεχνολογία έχει δημιουργήσει ένα “κεντρικό νευρικό σύστημα” στην παγκόσμια κοινότητα που ζούμε, το οποίο όχι μόνο αλληλεπιδρά με την ανθρώπινη συνείδηση, αλλά και υπό προϋποθέσεις λειτουργεί ανεξάρτητα σαν ένας παγκόσμιος εγκέφαλος.
Την ιδέα της νοόσφαιρας περιέγραψε για πρώτη φορά ο ιησουίτης ιερέας και παλαιοντολόγος Pierre Teilhard de Chardin. Ο ίδιος πίστευε ότι η ανθρωπότητα ακολουθεί μια πορεία από την ατομική συνειδητότητα προς μια συλλογική συνείδηση, μια υπερσυνείδηση.

Στη συνέχεια ο βιολόγος και χημικός Vladimir Verdansky, μια μυστηριώδης αλλά πολυσχιδής προσωπικότητα, εξήγησε ότι γύρω από τη Γη βρίσκεται η βιόσφαιρα, μια λεπτή μεμβράνη στην οποία αναπτύσσονται όλοι οι βιολογικοί οργανισμοί. Η βιόσφαιρα μέσω των βιοχημικών καύσεων μπορεί να μετατραπεί σε τεχνόσφαιρα και στη συνέχεια στο απώτερο στάδιο της εξέλιξής της να γίνει νοόσφαιρα, σφαίρα της συλλογικής νόησης και διάνοιας, στην οποία είναι εγγεγραμμένα όλα τα σημαντικά γεγονότα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Είναι δυνατόν αυτά τα διαδοχικά στρώματα γύρω από τον πλανήτη να επηρεάσουν την ανθρώπινη σκέψη; Είναι δυνατόν, από την άλλη, η δική μας σκέψη και τα δικά μας θετικά ή αρνητικά συναισθήματα να επηρεάσουν ή να προκαλέσουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας;


Πληροφορίες:
http://noosphere.princeton.edu/ Global Consciousness Project. Ο διαδικτυακός τόπος του “Σχεδίου παγκόσμιας συνείδησης”.
http://noosphere.cc/ Ιστοσελίδα με πληροφορίες για τη νοόσφαιρα.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Της Στελίνας Μαργαριτίδου
http://www.inout.gr/

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.