Ad Code

Responsive Advertisement

893 Τούρκοι πέθαναν σε πειράματα που γίνανε απο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες »

Σε έκθεση η Τουρκία είναι έκτη μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους θανάτους απο πειράματα , με την Ινδία να έχει ηγετικό ρόλο με πάνω από 1.700 θύματα που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πειραμάτων από αμερικανικές, βρετανικές και ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων παγκοσμίως που προκαλούνται από φαρμακευτικους πειραματισμοους έχουν φτάσει μέχρι και 120.000.



Το θέμα φέρεται να προκλήθηκε από σφιχτούς κανονισμούς σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, η οποία ωθεί τις φαρμακευτικές εταιρείες να κατευθύνει τις σπουδές τους στις χώρες που έχουν πιο χαλαρές ηθικές και τεχνικούς κανονισμούς.
Η Pfizer, Bristol Myers, PPD, Squibb, Amgen, η Bayer, η Eli Lilly, Quintiles, Merck, KGaA, η Sanofi-Aventis και η Wyeth είναι μερικές από τις γνωστές εταιρείες να διεξάγουν τέτοια πειράματα στο εξωτερικό.
Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας και η υπουργός Γκουλάμ Nabi Azad, δήλωσε οτι οι 10 εταιρείες είχαν καταβάλει την κωμική αποζημίωση £ 3,000 σε κάθε περίπτωση στους συγγενείς σε μόνο 22 περιπτώσεις στην Ινδία. Ένα κορίτσι του 13, Sarita, ήταν επίσης γνωστό θύμα αυτών των πειραματισμών.
Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας, ωστόσο, υποστήριξε η Τουρκία ήταν μια από τις "πιο οργανωμένες" χωρες σε θέματα φαρμακευτικου πειραματισμου, δηλώνοντας ότι κάθε πείραμα εποπτεύεται από τις αρμόδιες αρχές για λόγους ηθικής τάξεως και πληρώντας όλα τα μέτρα.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Κλινικής Φαρμακολογίας του Ιδρύματος Δρ Cankat Tulunay διαφώνησε με το Υπουργείο Υγείας.

 πηγη
 Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.