Ad Code

Responsive Advertisement

Οι Γερμανοί επέστρεψαν και έφεραν μαζί τους τη κατοχή και… στον Βόλο! (Video)....

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τί δήλωσαν στην camera του e-Volos.gr ένας πωλητής αλεύρων, ένας τσαγκάρης αλλά και ένας ιδιοκτήτης επιδιορθωτηρίου ρούχων.
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αλεύρων, η δουλειά των τσαγκάρηδων αλλά και των μοδιστρών στον Βόλο. Ο κόσμος ζυμώνει ψωμί και επιδιορθώνει τα παλιά ρούχα και παπούτσια, δεν αγοράζει καινούρια.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, η....
ιστορία κάνει κύκλους! Είναι γεγονός!


Κάποτε τα παιδιά άκουγαν από τους γονείς τους για τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, τότε που η γιαγιά ζύμωνε ψωμί και ήταν το πιο πολύτιμο αγαθό, ίσως και το μόνο φαγώσιμο, τότε που τα αγοράκια ντυνόντουσαν με φορέματα, με τα ρούχα της μεγαλύτερης αδερφής, τότε που οι παππούδες με ύφασμα μπάλωναν τα χιλιοφορεμένα παπούτσια για να τα φορέσουν τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας.


Αργότερα αυτά τα παιδιά έζησαν την Χούντα, άλλη μια δύσκολη περίοδος και όταν έγιναν γονείς έλεγαν την δική τους ιστορία στα παιδιά τους, από τους γονείς τους άκουγαν για πόλεμους, στα παιδιά τους διηγούνταν για την χούντα.


Ίσως να είναι της Ελλάδας η μοίρα, όλες οι γενιές να περνάνε δύσκολες στιγμές, ίσως η μοίρα να μην θέλει να αφήσει τα παιδιά να στερηθούν από παραμύθια και από διηγήσεις αληθινών γεγονότων!


Άλλη μια ιστορική περίοδος για την Ελλάδα, αυτή που διανύουμε... οι πιο δύσκολες στιγμές μετά την μεταπολίτευση! Θα έχει έτσι και η νέα γενιά να διηγηθεί στα δικά της παιδιά τις δικές τις δύσκολες στιγμές.


Και όταν λέμε η Ιστορία επαναλαμβάνεται... το εννοούμε, καθώς η εικόνα της γιαγιάς που ζύμωνε, του παππού τσαγκάρη, αλλά και της μαμάς μοδίστρας επιστρέφει πιο ζοφερή από ποτέ!!


Η κρίση έχει χτυπήσει κάθε γωνιά της Ελλάδας, η κρίση δεν διαχωρίζει, δεν έχει μείνει πια μόνο στις μεγάλες πόλεις, έφτασε και στην επαρχία, άγγιξε και τον Βόλο!


Κατοχικές εικόνες πλημμυρίζουν όλη την Ελλάδα, πλημμυρίζουν και τον Βόλο!


Ναι, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες άρχισαν πάλι να ζυμώνουν εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρήματα, οι τσαγκάρηδες έπιασαν και πάλι δουλειά, καθώς κανείς πια δεν αγοράζει εύκολα καινούρια παπούτσια, το ίδιο και οι μοδίστρες που δεν προλαβαίνουν να μπαλώνουν ρούχα, μπας και μπαλώσουμε και εμείς καμιά τρύπα εξοικονομώντας και από εκεί χρήματα.


ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τί δήλωσαν στην camera του e-Volos.gr ένας πωλητής αλεύρων, ένας τσαγκάρης αλλά και ένας ιδιοκτήτης επιδιορθωτηρίου ρούχων.



http://e-volos.gr/

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.