Ad Code

Responsive Advertisement

Ανακοίνωση συνεργασίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με την Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ιδρύθηκε με γνώμονα τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των εθελοντικών διασωστικών ομάδων, οι οποίες θα μπορέσουν....

να συνεισφέρουν καλύτερα και αποδοτικότερα στις εκάστοτε κοινωνικές ανάγκες έχοντας κοινή εκπαίδευση και κοινούς στόχους, και στα ιδρυτικά της μέλη περιλαμβάνει πλήθος εθελοντικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι Επίλεκτες Ομάδες Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης και Πειραιά.


Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας θα διεξαχθούν μια σειρά σεμιναρίων για την Παροχή Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης όπου οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, πιστοποιημένου φορέα, 1 πιστοποιητικό και 1 πτυχίο από επαγγελματίες εκπαιδευτές:


1. Πιστοποιητικό του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ (European Resuscitation Council, ERC)


2. Πτυχίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Το σεμινάριο Ανανηπτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό (BLS/AED) απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, σώματα ασφαλείας και πολίτες.


Έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των υποψήφιων ανανηπτών στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής (ΚΑΡΠΑ) με απλά μέσα μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια. Επίσης, μαθαίνει τους υποψηφίους ανανήπτες να χρησιμοποιούν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να είναι σε θέση να χορηγήσουν με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμό), όπως και τη θέση ανάνηψης (Αρ. Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας 1409/6.6.2007 - ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007 Υ4Α/οικ.15576 "Κανόνες Οργάνωσης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης).


Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι σπουδαστές, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και τον τομέα σπουδών τους σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη και να κερδίσουν με την απόκτηση των παραπάνω πιστοποιητικών 30 μόρια στον ΑΣΕΠ.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.