Ad Code

Responsive Advertisement

Σαντορίνη 2012; - επίλογος


το τελείωμα του παρόντος άρθρου, το ερωτηματικό του τίτλου εξακολουθεί να παραμένει. Δεν γνωρίζω αν πράγματι θα συμβεί έκρηξη ή όχι, διότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Τ' είν' ο κάβουρας, τ' είν' το ζουμί του! Ενδείξεις έχω, όχι αποδείξεις - κι ό,τι μπόρεσα να συμπεράνω απ' τις ενδείξεις, σας το παρουσίασα.



Ας κλείσουμε, λοιπόν, όμορφα!


Μακάρι να μη συμβεί έκρηξη, και νά 'χω άδικο. Αλλά, κι αν ακόμη συμβεί, να είναι όπως οι αμέσως προηγούμενες: "ελαφριά", σχεδόν γραφική! Να βοηθήσει την επιστήμη σε συμπεράσματα, να την κινηματογραφήσουν... και να συρρέουν οι τουρίστες στις καφετέριες του νησιού, γιά να δουν και να ξαναδούν το φίλμ... κι αν έχω δίκιο γιά την "πυθαγόρεια" κβάντιση του χρόνου, ας γίνει αυτό αφορμή γιά ένα επιστημονικό βήμα προς τα εμπρός. Καιρός είναι να ξεκολλήσει η επιστήμη από την ανοησία που τη δέρνει σήμερα - διότι σήμερα η επιστήμη αποτελεί κυρίως εργαλείο
εξουσιασμού, κι όχι έρευνας.



Θ
α σας παραθέσω μερικές φωτογραφίες μου απ' το νησί, να γουστάρετε! Αφιερωμένες σε όλους εκείνους τους σιχαμένους σκοτεινοκίνητους "ερευνητές", που λένε και ξαναλένε πως η Γη μας είναι ..."τόπος εξορίας" γιά τις ψυχές!

Έ, όχι
αυτή η ομορφιά "τόπος εξορίας", ρε ζώα!

Βλέπετε, η Σαντορίνη δεν είναι απλά ένα όμορφο μέρος, δεν είναι απλά ένα όμορφο μέρος που έχω επισκεφθεί, είναι ένα από τα μέρη που
μου έκλεψαν την καρδιά! Πολλά μέρη αγαπάω, αλλ' αυτό είναι το κάτι άλλο!
(Γιά να μην απορείτε, τα άλλα μέρη που μου έκλεψαν την καρδιά είναι ο Όλυμπος, η Κωνσταντινούπολη και το νότιο Μαρόκο.)

Λ
οιπόν... Από ...καφέ άρξασθαι! :-)




Ωραίοι οι "καλλιτεχνημένοι" τοίχοι, δε λέω! Ιδού ακόμη ένας, με τοπίο σε τεχνοτροπία "fauve":





Η περίφημη σπασμένη σκάλα απ' τον οικισμό στο Ακρωτήρι:





Και η παραλία με το κόκκινο χ(ρ)ώμα, δυτικά απ' το Ακρωτήρι. (Εκεί, άμα πατάς ξυπόλητος, ...
πυροβατείς σε θερμοκρασίες πάνω από 50° Κελσίου! Μην το τολμήσετε!) Η άσπρη γραμμή δίπλα στη θάλασσα είναι ένα πλήθος από ομπρέλλες!




Νέα Καμμένη, αρχιτεκτονική (στα Φηρά, πρώτο πλάνο)...
"προϊστορίκ-μαϊμού", και κάτω αριστερά το ...ζώδιο του γράφοντος! :-)




Ο σημερινός κρατήρας στη Νέα Καμμένη, σε μέγεθος ίσο μ' ένα πιάτο φαγητού - μόλις που φαίνεται στο αριστερό χέρι του τύπου με την κόκκινη μπλούζα:





Και σε λεπτομέρεια:





Ακτογραμμή στην Παλαιά Καμμένη, με χαρακτηριστικό χρώμα, οφειλόμενο στις προσμίξεις του θαλάσσιου νερού με διάφορα ηφαιστειακής προελεύσεως υλικά (σκουριές, κτλ) :





Όπου σταματάνε τα εκδρομικά πλοιάρια (μετά την ξενάγηση στη Νέα Καμμένη και πριν την επίσκεψη στη Θηρασία γιά φαγητό), γιά να κάνουν οι τουρίστες "μιά βουτιά":





Και να βγούνε μαύροι κι αγνώριστοι απ' τα ηφαιστειακά υλικά, λες κι άλλαξαν φυλή! :-) Ή, λες και είναι μαυρισμένοι υποψήφιοι μετά τις εκλογές! LOL!!! :-)

(Καλά... το κακό αυτό είναι προσωρινό. "Θεραπεύεται" με μερικές απλωτές στα πιό βαθειά νερά, που είναι σκέτη θάλασσα. Προσοχή μόνο, διότι έχουν αναφερθεί περιστατικά που το θαλασσινό νερό της περιοχής αυτής δεν κρατάει το ανθρώπινο σώμα στην επιφάνεια. Αν δεν ξέρετε πολύ καλό κολύμπι, ξεχάστε τη "βουτιά".)



Τ
ο λογικό κλείσιμο στο μίνι-φωτογραφικό αφιέρωμα μας, θα ήταν το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Οίας! Αλλ' αυτό σας αφήνω να τ' ονειρευτείτε!


Π
ροσθήκη αυθημερόν:

- Και ο Νοστράδαμος;


Ξεχάστε τον!


Πολλοί (")προφήτες(") (εντός ή εκτός εισαγωγικών, δηλαδή) ή (")διορατικοί(") παθαίνουν το εξής: όταν "βλέπουν" το ρεύμα του χρόνου με τα μάτια του μυαλού, πολλές φορές μπερδεύονται.
Βλέπουν παρελθοντικά γεγονότα, και τα νομίζουν μελλοντικά.

Ο Νοστράδαμος έχει συλληφθεί αρκετές φορές "κλέπτων οπώρας". Πχ "είδε" την άλωση της Ζάρα (πόλης στα Δαλματικά παράλια) από τους σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας ως μελλοντικό γεγονός, ενώ αυτό συνέβη 350 χρόνια πριν απ' αυτόν.

Τα ίδια και με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης: προφανέστατα "είδε" την "μινωϊκή" έκρηξη, και τη θεώρησε μελλοντικό γεγονός. Ο ίδιος δεν το κατάλαβε το λάθος του, αλλά τον "προδίδουν" τα συμφραζόμενα: χρησιμοποιεί τις τότε ονομασίες των τόπων. Πχ το Άργος το αποκαλεί με τη μυκηναϊκή του ονομασία,
"Λάρισσα", εν χρήσει την εποχή της έκρηξης. Αντίθετα, στην κλασική αρχαία Ελλάδα, το Άργος λεγόταν "Άργος" - όπως και σήμερα.

Περισσότερα εδώ :
http://ergdhmerg.blogspot.com




Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Photobucket