Η τελευταία φορά οι δείκτες του ρολογιού της Καταστροφής βρίσκονταν σ΄αυτό το σημείο το...
2007 και το 2010 μιά βαθμίδα έμειναν πίσω, δείχνοντας τις 11:54 πριν τα μεσάνυχτα. Εξάλλου, οι Ρώσοι ειδικοί δεν τείνουν να κάνουν αποκαλυπτικές προβλέψεις αν και δεν αποκλείουν τη σοβαρότητα του κινδύνου που απειλεί σήμερα τον κόσμο.
Όλο κι όλο 2 λεπτά χώριζαν από τα μεσάνυχτα τον δεικτή λεπτών το 1953, όταν η Σοβιετική ΄Ενωση και οι ΗΠΑ με διαφορά 9 μηνών είχαν δοκιμάσει τις θερμοπυρηνικές τους βόμβες. Αυτός ήταν ο πιο επικίνδυνος δείκτης σε όλη την ιστορία της ύπαρξης του ρολογιού της Κρίσης, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του αμερικανικού «Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων» (Bulletin of Atomic Scientists) ακριβώς την περίοδο της έναρξης του ψυχρού πολέμου το 1947.
Η σημερινή απόφαση για την μετακίνηση των εικονικών δεικτών του ρολογιού ένα λεπτό πιο κοντά στα μεσάνυχτα εξηγείται με μιά σειρά λόγους μαζί και με την έλλειψη βημάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου για την απαγόρευση όλων των πυρηνικών δοκιμών.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλουμε,- είπε ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.
-«Πραγματικά, το Σύμφωνο για την απαγόρευση όλων των πυρηνικών δοκιμών δεν τέθηκε ακόμα σε ισχύ, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θέση των ΗΠΑ, και όχι κάποιων άλλων κρατών. Αν επικύρωναν οι ΗΠΑ αυτό το Σύμφωνο, τότε και η Κίνα θα έπαιρνε μάλλον, αντίστοιχη απόφαση. Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτό το Σύμφωνο και τα άλλα κράτη...
Η Ρωσία θεωρεί ότι η υλοποίηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει ένα «έξαλλο κυνηγητό των εξοπλισμών», μιά και θα αξαγκαστούμε να απαντήσουμε ανάλογα στις ενέργειες των ΗΠΑ.
Για να πάρει κανονική κατεύθυνση αυτή η διαδικασία, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ πρότεινε ισότιμη συμμετοχή της Ρωσίας στη δημιουργία ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Πραγματικά, μόνο σ΄αυτή την περίπτωση υπάρχει εγγύηση ότι η ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη δεν θα υποσκάψει τη στρατηγική σταθερότητα»,- σημείωσε ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.
Ένας άλλος παράγοντας που επιδρά σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία του «μηχανισμού του ρολογιού» είναι η κατάσταση στον τομέα της παγκόσμιας ατομικής ενέργειας. Το ατύχημα στο ιαπωνικό ΑΗΣ Φουκουσίμα-1 έδειξε ανάγλυφα ότι τα σημερινά μέτρα ασφαλείας στους Ατομικούς Σταθμούς, είναι ανεπαρκή,- είπε ο Πιοτρ Τοπιτσκάνοφ, επιστήμονας του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας του ρωσικού Ιντιστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων.
-«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι για την ατομική ενέργεια ενδιαφέρονται πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ασταθών κρατών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κατασκευή στο έδαφός τους εγκαταστάσεων ατομικής ενέργειας δεν θα συντελεί στην αύξηση της πυρηνικής ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, βέβαια, αν δεν καθιερωθούν σ΄αυτά τα κράτη στο μέγιστο βαθμό σκληρά κριτήρια ασφαλείας»,- παρατήρησε ο Πιοτρ Τοπιτσκάνοφ.
Κατά την διάρκεια της 60ετους ιστορίας του δελτίου Bulletin of Atomic Scientists οι δείκτες του ρολογιού της Κρίσης έχουν αλλάξει 20 φορές τη θέση τους. Το πιο επιτυχές, απ’ αυτή την άποψη, έτος έγινε το 1991- τότε στις επάλξεις των αισιόδοξων διαθέσεων με την ευκαιρία του τέλους του «ψυχρού πολέμου» ο δείκτης ασφάλειας είχε αυξηθεί ως 17 λεπτά.
http://greek.ruvr.ru/
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Social Plugin