Ad Code

Responsive Advertisement

Συναινέσαμε και πάλι στον νεοφιλελευθερισμό

Της Μιχαλούς
Και ναι, η Ν.Δ. συναίνεσε σε ότι ζήτησε ο διορισμένος τραπεζίτης-πρωθυπουργός! Το ελληνικό πολιτικό σύστημα βουλιάξε πιο βαθειά στη λάσπη… Εχουμε κονομήσει μια κυβέρνηση απόλυτα προσηλωμένη στα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού… Προτεραιότητα έχουν οι τράπεζες και ο λαός ας πάει να… Αν χρειαστεί δεν έχουν κανένα δισταγμό θα κόψουν τελείως τις συντάξεις και θα διώξουν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους!!!



Σημασία έχει το ξεπούλημα μας το οποίο πρέπει να γίνει και μάλιστα αργά μεθόδικα. Μην έχουμε και καμιά κοινωνική έκρηξη….  Σκοπός είναι να εξυπηρητηθεί το ΔΝΤ ώστε να διασφαλιστούν τα  συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των  αφεντικών δηλαδή.
Όσο για το δούλεμα περί κουρέματος;  Το ρεπορτάζ του Financial Times αποκαλύπτει ότι ακόμη κι αν Ελλάδα και IIF καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους, η συμφωνία για το IIF μπορεί να αποδειχθεί τελικά μάταιη. Ο λόγος είναι ότι αφενός υπάρχει μεγάλος όγκος ελληνικών ομολόγων που δεν ξέρουμε σε ποιους ανήκουν, αφετέρου ακόμη και με sprint στις διαπραγματεύσεις είναι αμφίβολο αν θα προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Μαρτίου οπότε λήγει το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ!!!
Ωστόσο ακόμη και αν πετυχεί το όλο εγχείρημα η  μεταφορά των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν, σε αντικατάσταση των παλιών, στο αγγλικό δίκαιο, θα κρατήσει το χρέος μόνιμα σε ευρώ. Έτσι, αν σε λίγο η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, το χρέος θα υπερδιπλασιαστεί λόγω αναγκαστικής υποτίμησης του Εθνικού Νομίσματος. Αυτό θα σημάνει υπερδιπλάσια βάρη για όλους μας, χωρίς να μπορεί η εσωτερική ελληνική νομοθεσία να αλλάξει ρότα.
Επίσης δεν θα μπορούν να ξανακουρευτούν ποτέ πλέον τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν. Έτσι, αν δεν τα καταφέρουμε να μειώσουμε το χρέος τότε δεν θα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε έστω μονομερώς κούρεμα αυτού του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπουληθούμε μόνιμα.

Έτσι απλά, οι δανειστές θα έχουν δικαίωμα και στα έσοδα του ελληνικού κράτους και  θα μπορούν να κατάσχουν στα χέρια τρίτου τις απαιτήσεις για έσοδα που θα έχει το ελληνικό δημόσιο.

πηγή
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.