Ad Code

Responsive Advertisement

Προέβλεψε το ημερολόγιο των ΄Ινκας τον πόλεμο στο Ιράν;

Η εισβολή ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν θα γίνει πριν από το τέλος του 2012, γράφει σήμερα η εφημερίδα της Μόσχας «Κομερσάντ». Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα συνομιλία με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας..


Ο διπλωμάτης μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας για το περιεχόμενο των συνομιλιών, που είχαν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με το διπλωμάτη...


, η Χίλαρι Κλίντον διατύπωσε στον Σεργκέι Λαβρόφ την παράκληση να μεταφέρει στις ιρανικές Αρχές ότι οι συνομιλίες του Ιράν με τους έξι διεθνείς μεσολαβητές, που έχουνοριστεί για τον Απρίλιο, είναι η τελευταία ευκαιρία για την Τεχεράνη να αποφύγει τον πόλεμο.


«Η εισβολή θα συμβεί πριν από το τέλος του έτους. Οι Ισραηλινοί στην πραγματικότητα εκβιάζουν τον Ομπάμα. Είτε θα υποστηρίξει τον πόλεμο, είτε ο ίδιος θα χάσει την υποστήριξη (του εβραϊκού λόμπι με την ισχυρή επιρροή)», δήλωσε ο διπλωμάτης του ρωσικού ΥΠΕΞ στον «Κομερσάντ». Μιλώντας για την πιθανότητα ενός χτυπήματος στο Ιράν οι διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένων και των Ρώσων, τώρα πλέον δεν αναρωτιούνται εάν θα υπάρξει ή όχι αυτό το πλήγμα, αλλά προσπαθούν να υπολογίσουν πότε θα συμβεί, διαπιστώνει η εφημερίδα.


Όπως σημειώνουν οι ειδικοί στη Μόσχα, το απαισιόδοξο σενάριο γίνεται όλο και πιο πραγματικό. Αυτή είναι η γνώμη του διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικών και Πολιτικών ερευνών Βλαντίμιρ Γεφσέεφ:


«Όπως όλα δείχνουν η Δύση δίνει στο Ιράν χρόνο μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, ώστε με τη διπλωματική μέθοδο, μέσω των διαπραγματεύσεων, να εξαναγκάσει την Τεχεράνη να οδηγηθεί σε συμβιβασμούς σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Γιατί ως το τέλος του έτους; Επειδή το Νοέμβριο διεξάγονται στις ΗΠΑ προεδρικές εκλογές και ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται ξανά να αναλάβει τον Λευκό Οίκο. Και ως τότε απολύτως δεν χρειάζεται έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ στη συνέχεια, το Δεκέμβριο, γιατί όχι; Ένας λόγος παραπάνω, που κατά πάσα πιθανότητα, η αιτία θα παραμείνει: η αδιαλλαξία της Τεχεράνης για το πυρηνικό ζήτημα και η γρήγορη πρόοδός της προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου είναι πολύ γνωστές. Και μια αφορμή πάντοτε θα βρεθεί».


Δυνατότητα να αποφευχθεί το χειρότερο των σεναρίων εξακολουθεί να υπάρχει, αφού και οι ίδιοι οι Αμερικανοί μιλούν για τις επικείμενες τον Απρίλιο διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη ως την «τελευταία ευκαιρία». Ωστόσο όλη η διαθέσιμη εμπειρία του διαλόγου με το Ιράν τα τελευταία δέκα χρόνια δεν δημιουργούν ελπίδες για αισιόδοξο κλίμα. Η ιρανική ηγεσία κυρίως εξαιτίας εσωτερικών πολιτικών της λόγων δεν είναι έτοιμη να κάνει τώρα παραχωρήσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα. Στο Ιράν την επόμενο χρονιά διεξάγονται επίσης προεδρικές εκλογές. Και κάθε πολιτικός της Τεχεράνης, που θα «δώσει» στη Δύση το εθνικό πυρηνικό πρόγραμμα, μπορεί μετά να παρακολουθήσει την προεδρική αναμέτρηση από τις κερκίδες. Στις ΗΠΑ είναι χωρίς αμφιβολία ενημερωμένοι γι’ αυτές τις συνθήκες. Και απαιτώντας ειδικά τώρα από τους Ιρανούς άμεσες υποχωρήσεις, η Ουάσιγκτον ουσιαστικά δεν τους αφήνει δεύτερη επιλογή.


Γιατί όμως η διοίκηση Ομπάμα αποφάσισε να θέσει την Τεχεράνη ενώπιον τόσο σκληρής εναλλακτικής λύσης; Η απάντηση είναι σαφής, οι εκλογές, αλλά πλέον όχι στο Ιράν, αλλά στις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα πρέπει ως το φθινόπωρο να «σπάσει» την Τεχεράνη μέσω της διπλωματικής οδού και να καταγράψει το γεγονός ως νίκη του, είτε να επιδείξει την αποφασιστικότητά του να φτάσει μέχρι το τέλος.


Γι’ αυτό και το τέλος του τρέχοντος έτους μπορεί πραγματικά να καταστεί σημείο καμπής στην εξέλιξη της αντιπαράθεσης Δύσης και Τεχεράνης. Και οι σχετικές προβλέψεις, δυστυχώς, είναι οι πλέον απαισιόδοξες. Καμία από τις πλευρές δεν προτίθεται προς το παρόν να υποχωρήσει, πράγμα που σημαίνει ότι το πολεμικό σενάριο είναι πολύ πιθανό. Ωστόσο το Ιράν δεν είναι η Λιβύη, ούτε καν Ιράκ. Και από στρατιωτική άποψη και από άποψη συνοχής του πληθυσμού οι Ιρανοί είναι ισχυρότερη όλων των προηγούμενων. Επιπλέον το Ιράν έχει δυνατότητες όχι μόνο να αγωνιστεί απεγνωσμένα στο έδαφός του, αλλά και να καταφέρει απαντητικά χτυπήματα και σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και σε συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, και του Ισραήλ. Και στην περίπτωση αυτή, ο πόλεμος θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει τα περιφερειακά πλαίσια, ώστε ακόμη και οι πιο αποκαλυπτικές προβλέψεις να μην μοιάζουν υπερβολικές.


Πολλούς αιώνες πριν, οι θρυλικοί κάτοικοι της Νότιας Αμερικής, οι Ίνκας, προέβλεψαν ότι το Δεκέμβριο του 2012 με βάση τη σημερινή αρίθμηση των ετών θα έρθει το τέλος του κόσμου. Θα ήθελα να πιστεύω ότι έκαναν λάθος.

orthodoxhpisth
http://periergaa.blogspot.com/2012/03/blog-post_6533.htmlΟι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.