Ad Code

Responsive Advertisement

Κύριε Υπουργέ, πάρτε μέτρα για τα μεταλλαγμένα!

Η Greenpeace με επιστολή της απαιτεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκανδαλίδη, να ολοκληρώσει το κρατικό σύστημα ελέγχων και πιστοποίησης Agro7 και να θεσπίσει συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους που θα διασφαλίσουν το δικαίωμά μας να ξέρουμε αν καταναλώνουμε μεταλλαγμένα.
Ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Greenpeace που αποκαλύπτουν  χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών (ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ), η οργάνωση συνεχίζει τη δράση της:  Ζητά  από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρατικής πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7)ως ένα πρώτο, μεταβατικό, στάδιο για την ουσιαστική προστασία των καταναλωτών.  Παράλληλα  διεκδικεί  τη θέσπιση των  απαραίτητων ελέγχων και τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων των  εισαγωγών μεταλλαγμένης σόγιας στην Ελλάδα, καθώς όπως αποδεικνύουν οι έρευνες της Greenpeace, oι εταιρείες εξάγουν συστηματικά συνάλλαγμα για να εισάγουν μεταλλαγμένα στην παραγωγή τους.
 Με δεδομένο ότι, η ευθύνη για καθαρή ζωοτροφή βαραίνει τις ίδιες τις εταιρείες, θα πρέπει και αυτές να ζητήσουν από το υπουργείο την επίσπευση και ολοκλήρωση του Agro7, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα σήμανσης, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και κυρίως να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα.
http://tros-oti-troei.gr


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.