Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Εργαστηρίου Βιο-αρχιτεκτονικής (Bio Architecture Lab), στο Μπέρκλεϋ, το μυστικό κρύβεται σε ένα γενετικά τροποποιημένο βακτήριο το οποίο μεταβολίζει τα σάκχαρα των φυκών.
Οικονομικά βιοκαύσιμα του αλμυρού νερού
Οι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά ένα στέλεχος του βακτηρίου E. coli, η οποία διασπά τα σάκχαρα των φυκών και παράγει αιθανόλη. Σε αντίθεση με βακτήρια που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το νέο βακτήριο «επιτίθεται» στο αλγινικό οξύ των φυκών, το οποίο βρίσκεται στη βάση της αλυσίδας παραγωγής σακχάρων στα φύκη.
«Οι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά ένα ένζυμο για την διάσπαση του αλγινικού οξέος και δημιούργησαν ένα μονοπάτι για τον μετέπειτα μεταβολισμό του. Κάτι τέτοιο επιτρέπει την εκμετάλλευση όλων των σακχάρων των φυκών» εξηγεί αναλυτικά ο επικεφαλής του εργαστηρίου, Daniel Trunfio.
Το εργαστήριο διατηρεί στην παρούσα φάση τέσσερις φάρμες καλλιέργειας φυκών στη Χιλή. Στόχος των ειδικών τώρα είναι να αναβαθμίσουν την τεχνολογία αυτή για την εμπορευματοποίησή της.
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
physics4u
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Social Plugin