Ad Code

Responsive Advertisement

Σπάνια Γεωμαγνητική καταιγίδα που συμβαίνει μία φορά κάθε 5 έως 10 έτη

ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ (FARSIDE) CME Coronal Mass Ejections

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ):
Στις 23 Ιουλίου,σημειώθηκε μία στεφανιαία μαζική εκτίναξη (CME) που ανατίναξε μακριά από τον Ήλιο με ταχύτητα σπάνια 3400 km/s χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο ή 7.6 εκατομμύρια μίλια την ώρα μία Ηλιακή ακτινοβολία.


Για τις CME που κινούνται τόσο γρήγορα αυτό θα συμβεί μόνο μία φορά κάθε ~ 5 έως 10 έτη. Το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο σημείωσε την ταχεία αποχώρηση του νέφους από τον Ήλιο:

Η πηγή της CME ήταν από το σύμλεγμα των ηλιακών κηλίδων AR1520, το οποίο προκάλεσε πολλά φωτεινά νέφη νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ήταν προς την πλευρά της Γης (Earthside). Τώρα, όμως, η ενεργή περιοχή στον Ήλιο δεν είναι προς την πλευρά της Γης.Μπορεί κάποιος να φανταστεί μία τέτοια γρήγορη CME γεωμαγνητική καταιγίδα τι θα μπορούσε να παράγει αν κατευθύνονταν προς το δρόμο μας;


apocalypsejohn




Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή