Ad Code

Responsive Advertisement

Ιράν: Ο νέος πολεμικός στόχος των Η.Π.Α στη Μέση Ανατολή

Η αιτία της διπλωματικής πίεσης της Δύσης, και πιο συγκεκριμένα των Η.Π.Α, και η απειλή στρατιωτικής επέμβασης προς το Ιράν γίνεται για έναν και μοναδικό λόγο: για την εγκατάλειψη του πετροδολαρίου από τη Τεχεράνη.

Ο λόγος για τον οποίο το δολάριο των Η.Π.Α αποτελεί το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είναι εξαιτίας της πραγματοποίησης της εμπορίας του πετρελαίου μέσω της χρήσης των πετροδολαρίων.

Το παγκόσμιο πετροδολάριο διατηρεί την υπόσταση του στο παγκόσμιο εμπορικό προσκήνιο μέσω των πολεμικών απειλών των Η.Π.Α και των στρατηγικών τους συμμάχων.


Αυτός είναι και ο λόγος εισβολής στο Ιράκ και τη Λιβύη. Και οι δύο χώρες πωλούσαν πετρέλαιο, ή απειλούσαν να πουλήσουν πετρέλαιο σε διαφορετικά νομίσματα από το αμερικάνικο δολάριο. Και φυσικά, όλες οι συζητήσεις περί πυρηνικής απειλής από τη πλευρά του Ιράν αποτελούν ξεκάθαρες προπαγανδιστικές κινήσεις..


Όλες οι χώρες έχουν ανάγκη από πετρέλαιο (ως τον πλέον απαραίτητο πόρο) και από τη στιγμή που το πετρέλαιο πωλείται μόνο σε αμερικανικά δολάρια, οι χώρες κρατούν αποθέματα δολαρίων.


Αυτό το γεγονός δημιουργεί μία τεχνητή ζήτηση για το δολάριο Αμερικής, δίδοντας του έτσι πρόσθετη αξία. Επειδή το δολάριο ως νόμισμα είναι αποδεκτό από τα έθνη ολόκληρου του κόσμου και είναι απαραίτητο για την αγορά πετρελαίου, χρησιμοποιείται ευρύτατα στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες. Έτσι, το αμερικανικό δολάριο αποτελεί το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.


Παρόλα αυτά, με το Ιράν να απορρίπτει το δολάριο και πολλές χώρες , όπως η Ινδία, η Τουρκία και η Κίνα, να ακολουθούν, οι μέρες της παγκόσμιας νομισματικής κυριαρχίας του δολαρίου είναι μετρημένες.


Το Ιράν έχει κάθε δικαίωμα να είναι «εκνευρισμένο» με τις Η.Π.Α. Οι Αμερικανικές, και εν συνόλω Δυτικές, κυρώσεις προς τη χώρα του Ιράν αποτελούν μία πολεμική πράξη και προκαλούν τεράστιες δυσχέρειες προς τον Ιρανικό λαό.


Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο pentapostagma.gr η κατηγορία προς το Ιράν περί πυρηνικού οπλισμού δεν είναι μόνο ψευδής αλλά και υποκριτική: στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που διαθέτει επικίνδυνο πυρηνικό οπλισμό αλλά κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά…



pentapostagma







Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή