Ad Code

Responsive Advertisement

Πλαστικη χειρουργικη στηθους

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες μία γυναίκα αποφασίζει την μεγέθυνση του στήθους της είναι δύο:

Η πρώτη αφορά εκ γενετής υποπλασία ή ασυμμετρία του όγκου του στήθους σε σχέση με τις υπόλοιπες αναλογίες του σώματος, όπως την περιφέρεια των γοφών και το ύψος. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με ασυμμετρία στις δύο πλευρές του στήθους, υποπλασία ή ανωμαλία στο σχήμα του στήθους.
Η δεύτερη αιτία μπορεί να προκληθεί από μια φυσιολογική απώλεια του όγκου του στήθους που ακολουθεί μία μεγάλη απώλεια βάρους ή επανειλημμένους τοκετούς. Το στήθος τότε χάνει τη φυσιολογική προβολή του και είναι αισθητικά μη αποδεκτό με ή χωρίς ενδύματα.


Η χειρουργική μεγέθυνση του στήθους επιτυγχάνεται με τη χρήση προθεμάτων που αποτελούνται από εξωτερικό περίβλημα σιλικόνης και εμπεριέχουν είτε φυσιολογικό ορό είτε gel σιλικόνης.
Τα προθέματα αυτά μπορεί να τοποθετηθούν είτε κάτω από τον μαζικό αδένα του στήθους, είτε κάτω από τους μύες του θωρακικού τοιχώματος.

Η τομή που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των προθεμάτων για οποιαδήποτε από τις δύο θέσεις που προαναφέρθηκαν, μπορεί να γίνει είτε στην πτυχή μεταξύ μαστού και θωρακικού τοιχώματος, είτε στην περιοχή γύρω από την θηλή.

Οι τομές αυτές καθίστανται ελάχιστα ορατές με την πάροδο του χρόνου.
Το μέγεθος του προθέματος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, καθορίζεται ανάλογα με τις φυσικές αναλογίες της ασθενούς και την επιθυμία αυτής.
Παλαιότερες υποψίες για πιθανή ενοχοποίηση των προθεμάτων σιλικόνης για ασθένειες συνδετικού ιστού ή για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού έχουν αναιρεθεί πλήρως μετά από μακρόχρονες και διεξοδικές μελέτες στις Η.Π.Α.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και τα ράμματα αφαιρούνται 7 με 10 ημέρες μετά το χειρουργείο.
Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες εντός μίας εβδομάδας, αλλά πρέπει να αποφύγει υπερβολική σωματική άσκηση για 3 με 4 εβδομάδες μέχρι το οίδημα και οι εκχυμώσεις (μελάνιασμα) να απορροφηθούν.
Μετεγχειρητικές επιπλοκές περιλαμβάνουν μόλυνση του προθέματος και δημιουργία αιματώματος. Και οι δύο επιπλοκές δεν συμβαίνουν συχνά αλλά μπορεί να χρειασθεί δεύτερη επέμβαση για την επίλυσή τους.

Μερικές ασθενείς, για άγνωστους ακόμα λόγους, αναπτύσσουν ένα σκληρό στρώμα ουλώδους συνδετικού ιστού γύρω από τα προθέματά τους μέσα στο στήθος (κάψουλα), που μπορεί να κάνει την υφή του στήθους σκληρή στην αφή και επώδυνη. Σε περίπτωση εμφάνισης της επιπλοκής αυτής μπορεί να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση ώστε να αναιρεθούν τα συμπτώματα.

Οι περισσότερες ασθενείς είναι σε θέση να θηλάσουν μετά την μεγέθυνση στήθους.
Είναι σημαντικό ασθενείς που έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού που υπέφεραν από καρκίνο του στήθους και που επιθυμούν να μεγεθύνουν το στήθος τους να γνωρίζουν ότι το πρόθεμα σιλικόνης μπορεί να επηρεάσει, την  - σε πρώτα στάδια - ανίχνευση καρκίνου του στήθους.

Μέχρι σήμερα, περίπου 5 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποβληθεί σε μεγέθυνση στήθους και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι πολύ ευχαριστημένες από το αισθητικό αποτέλεσμα.

Νεώτερη τεχνική με καλύτερα αποτελέσματα:

Η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζει o ιατρός, στην πλειοψηφία των ασθενών του τα τελευταία χρόνια, είναι η τεχνική διπλού πλάνου τοποθέτησης του προθέματος στήθους. (dual plane technique). Με τη τεχνική αυτή, το πρόθεμα τοποθετείται εν μέρει κάτω από τον μείζωνα θωρακικό μυ, και εν μέρει κάτω από τον αδένα. Το ποσοστό του αδένα που καλύπτει το πρόθεμα ποικίλει ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει, ότι εάν υφίσταται πτώση του στήθους, (π.χ μετά από θηλασμό) μεγαλύτερο τμήμα του αδένα κινητοποιείται για να πετύχουμε ταυτόχρονη μεγέθυνση και ανόρθωση χωρίς επιπλέον τομές στο δέρμα. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής σε σχέση με τις προϋπάρχουσες συμβατικές τεχνικές μεγέθυνσης στήθους είναι:
  • Πλήρης κάλυψη του προθέματος από ιστούς ικανοποιητικού πάχους, ώστε να το πρόθεμα να μην είναι ούτε ψηλαφητό ούτε ορατό κατά το περίγραμμα του.
  • Δυνατότητα ικανοποιητικής ανόρθωσης του στήθους όταν απαιτείται, χωρίς τη χρήση επιπλέον τομών, γύρω και κάτω από τη θηλή, όταν η πτώση δεν είναι υπερβολική. Μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης μετεγχειρητικής κάψας καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του προθέματος βρίσκεται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
  • Ευκολότερη ψηλάφηση του αδένα εκ μέρους του ασθενούς.
  • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. «σταγόνας». 6. Το χειρουργείο γίνεται με τελείως ατραυματική μέθοδο, με χρήση οπτικών ινών και ειδικών χειρουργικών εργαλείων και από τομή όχι μεγαλύτερη από 4cm στην υπομάστια πτυχή, γεγονός που έχει ως συνέπεια την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου και την ανάληψη των καθημερινών δραστηριοτήτων, εκ μέρους της ασθενούς, εντός τριημέρου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία της γυναίκας μετά από επέμβαση μεγένθυσης στήθους;

 Σύμφωνα με μακροχρόνιες μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, το πρόθεμα στήθους δεν ενέχεται για καμιά επιβάρυνση της υγείας της γυναίκας ούτε έχει καμιά σχέση με την επίπτωση του καρκίνου του μαστού.

2. Η ύπαρξη του προθέματος στήθους μπορεί να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τον θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής;

Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό Πλαστικό Χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα, στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής, είναι αμελητέες.

3. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, για να υποβληθεί μια γυναίκα σε αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους πρέπει να γίνεται μετά την ηλικία των 18 ετών. Η επέμβαση αυξάνει την αυτοπεποίθηση της νέας γυναίκας με ενεργητικές επιπτώσεις στην προσωπική και κοινωνικής της ζωή. Σε μεγαλύτερη ηλικία, και αφού η γυναίκα έχει τεκνοποιήσει, η αυξητική στήθους επαναφέρει τον προ του θηλασμού όγκο στο στήθος, με ταυτόχρονη ανόρθωση του μαζικού αδένα, όταν η πτώση δεν είναι μεγάλη. Καταληκτικό όριο ηλικίας για την αυξητική στήθους δεν υπάρχει.

4. Πόσο φυσικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα;

Είναι όλα τα προθέματα στήθους τα ίδια; Όλα τα προθέματα στήθους δεν είναι τα ίδια. Υπάρχουν προθέματα ποιοτικώς καλύτερα (και ακριβότερα) καθώς και προθέματα χαμηλότερης ποιότητας. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την τεχνική του Πλαστικού Χειρουργού αλλά και από τον τύπο του προθέματος που χρησιμοποιείται. Τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά προθέματα στήθους, περιέχουν παχύρευστο jel σιλικόνης και περίβλημα τους είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη με ανώμαλη επιφάνεια (cohesive breast implants). Ασφαλέστερα θεωρούνται αυτά που έχουν την έγκριση του Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ (FDA approved breast implants).

5. Πόσο εμφανής στο δέρμα είναι η χειρουργική τομή που πρέπει να γίνει για την τοποθέτηση ενός προθέματος στήθους στο μαστό;

Η χειρουργική τομή, ανεξάρτητα από τη θέση που επιλεγεί να γίνει (υπομάστια πτυχή, θηλαία άλως, μασχάλη), δεν υπερβαίνει σε μήκος τα 4cm, στο δε πλάτος της δεν είναι πάνω από 2mm. Η τομή αυτή, είναι αρκετή για ένα έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, για να τοποθετήσει ένα πρόθεμα σιλικόνης στη σωστή θέση, στο στήθος.

6. Πότε μια επέμβαση μεγένθυσης στήθους έχει πετύχει;

Όταν υφίσταται συμμετρία ανάμεσα στα δύο στήθη, όταν το μέγεθος στήθους είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα. Κατά την ψηλάφηση το στήθος πρέπει να είναι επίσης μαλακό και να μην έχει την εικόνα του ψεύτικου.

7. Πότε βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα μετά την συγκεκριμένη επέμβαση;

 Το τελικό αποτέλεσμα συνήθως είναι ορατό τρεις μήνες μετά την επέμβαση. 8. Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνει η γυναίκα μετά από επέμβαση στήθους; Μετά τις τρεις πρώτες βδομάδες, η ασθενής μπορεί να επανέλθει σε όλες τις καθημερινές της δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

9. Κάθε πότε πρέπει να αντικαθίσταται ένα πρόθεμα στήθους;

 Τα προθέματα στήθους δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, όμως οι καλές εταιρείες δίνουν 12ετή εγγύηση στα προθέματα στήθους που παρέχουν. Εάν δεν υπάρξει αστοχία υλικού δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης ενός προθέματος στήθους εκτός εάν η ίδια, η γυναίκα το θελήσει για δικούς της λόγους.

10. Πόσο ασφαλής είναι η διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης, σε χώρο εκτός εξοπλισμένης νοσοκομειακής μονάδας;

Στη χώρα μας, η συγκεκριμένη επέμβαση απαγορεύεται να επιτελείται σε χώρους εκτός νοσοκομείου που διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο χειρουργικό τομέα. Η επιτέλεση της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης αλλά και των υπόλοιπων επεμβάσεων σε ιδιωτικά ιατρεία, πολυιατρεία, κλπ, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και πρέπει να αποφεύγεται.

11. Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο για 24 ώρες;

Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετεγχειρητικής μικροβιακής λοίμωξης, η ασθενής απαιτείται να λάβει προφυλακτικά ενδοφλέβια αντιβίωση, διαδικασία που γίνεται νόμιμα μόνο εντός νοσοκομείου.

12. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

ΠΗΓΗ





Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή