Ad Code

Responsive Advertisement

Chaos Magic ο Κόσμος των Κόμικς!

«Remember, remember the 5th of November» τραγούδησε κάποτε ο John Lennon…
Τη συγκεκριμένη ημερομηνία μας καλεί να θυμηθούμε και ο ήρωας V της θρυλικής ταινίας «V for Vendetta» ο οποίος σχεδιάζει ν’ ανατινάξει το κοινοβούλιο ενός μελλοντικού Λονδίνου στις 5 Νοεμβρίου. Ο V φοράει τη μάσκα του Guy Fawkes – μέλους μιας ομάδας συνωμοτών οι οποίοι οργάνωσαν τη «Συνωμοσία της Πυρίτιδας» στις 5 Νοεμβρίου του 1605. Σκοπός τους ήταν η δολοφονία του Βασιλιά Ιακώβου Α’ της Αγγλίας και των μελών της τότε αριστοκρατίας, ανατινάζοντας το το παλάτι του Γουέστμινστερ μέσα στο οποίο, τη συγκεκριμένη ημέρα, θα διεξαγόταν γενική συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και των Κοινοτήτων.

407 χρόνια πέρασαν συνολικά απ’ την τότε αποτυχημένη προσπάθεια του Guy Fawkes να ξεκληρίσει τη βασιλική οικογένεια και τα τσιράκια της αλλά το πρόσωπό του έχει γίνει επίκαιρο ως έμβλημα των Anonymus. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από τον οργανισμό Wikileaks και πλέον η λευκή μάσκα έχει γίνει πολύ της μόδας και φοριέται κατά κόρον. (άσχετα αν οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποιανού το πρόσωπο αποτυπώνεται σ’ αυτήν την μάσκα!)
v-for-vendetta  v-for-vendetta-2
Είναι δυνατόν αυτήν την ιδιαίτερη ημερομηνία, την παρ’ ολίγον «μέρα-σταθμό» στην ιστορία της Ανθρωπότητας, να την ξεχάσουμε; Όχι βέβαια! Εμείς, η συνωμοσιολογικοπαρανοϊκή ομάδα των Terrapapers, θυμηθήκαμε την 5η Νοεμβρίου και είπαμε να ρίξουμε μια ματιά πίσω απ’ τις μάσκες όλων αυτών που δημιουργούν ήρωες- πρότυπα και που φέρνουν στο προσκήνιο ξεχασμένα, απ’ τον χρόνο, πρόσωπα, ημερομηνίες, γεγονότα και οτιδήποτε γαλουχεί και κοντρολάρει τις νέες γενιές και συνεχίζει να υπνωτίζει τους μεγαλύτερους.
Ρίξτε μια ερευνητική ματιά, το τί μπορείτε να βρείτε δεν λέγεται! Το μενού περιλαμβάνει αποκρυφισμό, μαγεία, τελετές, σύμβολα, μασονία, στοές και όλο το κακό συναπάντημα, σε μια σούπα πιο πηχτή κι απ’ το σκοτάδι μιας μαύρης τρύπας, τόσο κολασμένης, που κι ο διάβολος μπροστά τους κοκκινίζει από ντροπή!
alanmoore_3 alan-moore-001
NME-Alan-Moore-interview
Alan Moore: Ο μεγάλος κυρίαρχος, στα μαύρα άδυτα των κόμικς είναι ο δημιουργός του «V for Vendetta», Alan Moore. Χαρακτηρίζεται ως ο «Θεός των κόμικς» και θεωρείται ως κορυφαίος συγγραφέας κόμικς. Οι περισσότεροι τον γνωρίζετε μέσα από τα έργα του που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία όπως τα “Watchmen”, “Constantine”, “The League of Extraordinary Gentlemen”, “From Hell”, κ.τ.λ. Έχει επηρεάσει πολλούς συγγραφείς κόμικς και σεναριογράφους γνωστών ταινιών και σειρών οι οποίοι εμπνέονται απ’ το σύνολο της δουλειάς του και τον θεωρούν πρότυπο.
Με τί ασχολείται λοιπόν ο Νο 1 συγγραφέας κόμικς, τα έργα του οποίου έχουν συναρπάσει τόσο πολύ κόσμο; Κρατηθείτε! Εξασκεί την τέχνη της μαγείας! Δηλώνει αποκρυφιστής, μάγος, νεοπαγανιστής και αναρχικός. Έχει μελετήσει πολλά αποκρυφιστικά κείμενα μέσα στα οποία συγκαταλέγονται η Καββάλα και έχει ενσωματώσει στην κοσμοθεωρία του πολλές απ’ τις ιδέες της θρησκείας του Aleister Crowley, Thelema.
Εντάξει, καλά μέχρι εδώ, θα πούνε μερικοί… τυχαίνει ο κορυφαίος συγγραφέας κόμικς τις ιστορίες του οποίου διαβάζουν όλα τα μικρά (και μεγάλα) παιδιά, να είναι μάγος, παγανιστής και οπαδός του Κρόουλυ. Τί και αν τα έργα του είναι γεμάτα με μασονικά και αποκρυφιστικά σύμβολα αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων διαβάζουν κόμικς δεν έχουν ιδέα από συμβολισμούς και ονόματα, πόσο μάλλον τη σημασία αυτών;
Μπά καμία, θα έλεγαν κυνικά όλοι οι συνωμοσιολογικοπαρανοϊκοί του κόσμου με ένα ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη, κοιμηθείτε ήσυχοι και αφήστε τα καμάρια σας να βουτάνε αχόρταγα μέσα στις ανίερες σελίδες «αθώων» κόμικς, γεμίζοντας το υποσυνείδητό τους με μαγικά σύμβολα και χρωματίζοντας τον ψυχισμό τους στις αποχρώσεις του σκοταδιού. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους αγοράσετε την στολή του Μπάτμαν ή του Σούπερμαν στις Απόκριες!
grantmorrison arkham
batman-arkham-asylum-2  voldemorrison-and-dumblemoore2-copy2
Grant Morrison: Ας συνεχίσουμε την έρευνα και πάμε στον 2ο, κατά σειρά, διάσημο δημιουργό κόμικς, που ονομάζεται Grant Morrison. Τον γνωρίζετε μέσα απ’ τα έργα του “The Invisibles”, “All-Star Superman”, “Batman”, “New X-Men” και “Fantastic “Four”. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι ότι τα έργα του είναι επηρεασμένα απ’ τα γραπτά του Aleister Crowley, του R. A. Wilson και του Lovecraft. Ένα από αυτά, το «Arkham Asylum», θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο graphic novel όλων των εποχών. Πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη νουβέλα είναι ο Σκοτεινός Ιππότης ή αλλιώς, ο γνωστός τοις πάσι, Batman. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Άσυλο του Άρκαμ. Σας λέει τίποτα ο τίτλος; Αν όχι, τότε σίγουρα δεν έχετε ασχοληθεί με το συγγραφικό έργο του Η. Ρ. Lovecraft.
Arkham ονόμασε ο Λάβκραφτ μια φανταστική πόλη η οποία περιλαμβάνεται σε πολλές απ’ τις ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου. Σ’ αυτήν την πόλη υπάρχει και άσυλο ανιάτων, το Arkham Sanitarium. Ολόκληρη η νουβέλα του Μόρρισον είναι μια ιστορία τρόμου όπου το λαβκραφτικό πνεύμα αντικατοπτρίζεται στα πάντα, απ’ τον τίτλο, τα σκηνικά, τους τρελούς πρωταγωνιστές, την πλοκή μέχρι και στα ονόματα και στα σύμβολα που χρησιμοποιεί. Ωραία λοιπόν, θα πείτε, ο Grant Morrison εμπνεύστηκε απ’ τον Lovecraft και έγραψε τη συγκεκριμένη νουβέλα πρός τιμήν του. Σιγά τα λάχανα!
( Το ΠΛΑΣΜΑ των Ειδώλων, το πρασινόμαυρο, κολλώδες σπέρμα των άστρων, είχε ξυπνήσει  και διεκδικούσε όσα του ανήκαν. Τ’ αστέρια είχαν γυρίσει πάλι στη σωστή τους θέση κι αυτό που με τις τελετουργίες της δεν είχε καταφέρει μια ολόκληρη κρυφή λατρεία, το κατάφερε κατά λάθος μια ομάδα από αθώους ναυτικούς. Μετά από αμέτρητα εκατομμύρια χρόνια, ο μεγάλος Κθούλου ήταν ελεύθερος ξανά, αχόρταγα πεινασμένος για απολαύσεις και για ό,τι είχε στερηθεί.) Αυτή η γλίτσα είναι ο μεγάλος θεός που λατρεύουν οι εν λόγω “κύριοι”.
Μέσα σ’ αυτή τη νουβέλα ο συγγραφέας αναφέρει ξεκάθαρα τον Aleister Crowley και κατά τ’ άλλα είναι γεμάτη με αποκρυφιστικά και μαγικά σύμβολα όπως για παράδειγμα το Άστρο του Δαβίδ, τον παντεπόπτη οφθαλμό, τη μασονική σκακιέρα, καθώς και μαγικές σφραγίδες, αστρολογικά σύμβολα και αιγυπτιακά ιερογλυφικά, είναι ένα αμελητέο γεγονός και περνάει απαρατήρητο απ’ το ανεκπαίδευτο μάτι …
Με τί άλλο ασχολείται ο Grant Morrison πέρα απ’ το να γράφει κόμικς; Όπως και ο Alan Moore, έτσι και ο Γκράντ δηλώνει απερίφραστα ότι είναι αποκρυφιστής. Ασχολείται με τη μαγεία και συγκεκριμένα με την Chaos Magic. Κάποτε, μάλιστα, είχε δηλώσει με περίσσιο καμάρι ότι τις πληροφορίες για το έργο του “The Invisibles”, τις έλαβε από εξωγήινους που τον είχαν απαγάγει στο Κατμαντού! Αργότερα, ανακάλεσε τα περί «εξωγήινης απαγωγής» λεγόμενά του, κοινώς συμμαζεύτηκε…
Οι δύο κορυφαίοι παγκοσμίως, συγγραφείς κόμικς είναι αποκρυφιστές και εξασκούν μαγεία στην καθημερινότητά τους. Είναι μεταξύ τους και φιλαράκια, συνεργάστηκαν και με τις ίδιες εταιρείες (βλέπε DC Comics της Warner Bros και Marvel).
the-sandman-   NEILGAIMAN
Neil Gaiman
Neil Richard Gaiman: Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1960. Η οικογένεια του έχει εβραϊκές ρίζες, αλλά κρατάει από την Πολωνία, το  τρίτο κελεπούρι, κατά σειρά, κορυφαίος συγγραφέας κόμικς ο πολύς Neil Gaiman, ο δημιουργός των “Sandman”, “Stardust”, και “Coraline”; Αρκεί να πούμε για δαύτον ότι ο πατέρας του ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και όλα τα μέλη της εβραϊκής του οικογένειας είναι Σαϊεντολόγοι! Φυσικά είναι και αυτός φιλαράκι με τον Alan Moore και εργάστηκε στις ίδιες εταιρείες με τους υπόλοιπους που αναφέραμε παραπάνω.
Στο Sandman έχει να κάνει με τους “The Endless“, οι οποίοι είναι 7 αδέρφια, 7 κοσμογονικές έννοιες, όχι οι ενσαρκώσεις αυτών, αλλά οι ίδιες οι έννοιες αυτές καθ’ αυτές. Ηλικιακά, από καταβολής του σύμπαντος στο οποίο υπάρχουν πηγαίνουν με την εξής σειρά: Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair και Delirium η οποία κάποτε ήταν γνωστή ως Delight. Φυσικά ο βασικός πρωταγωνιστής μας είναι ο Dream, γνωστός ως Sandman, Μορφέας, Dreamweaver και περιφερόμενος μέσα στο κόμικ με διάφορα άλλα ονοματάκια και τίτλους. Μέσα στο Sandman θα βρεις πολύ πήγαινε-έλα σε διάφορες διαστάσεις, το “The Dreaming” ας πούμε, το βασίλειο του Μορφέα ή τα διάφορα domains των άλλων Endless ή το “the Waking”, τον κόσμο των θνητών και την Κόλαση, στην οποία -τι περίεργο!- παίζει μεγάλο σούσουρο. Πέρα των 7 Endless, που σαν χαρακτήρες ξετυλίγονται επαρκώς, υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι πρωταγωνιστές ανθρώπινοι και μη, με αξιοσέβαστο βάθος, αν σε ενδιαφέρει να ξέρεις εσύ ή το παιδί σου, τι γίνεται στην κόλαση.
024-602x372
Μια ωραία παρέα δεν είναι όλα αυτά τα καλόπαιδα, δε συμφωνείτε; Τί λέτε να κάνουν όταν συναντιούνται μεταξύ τους; Πέρα από κάνα ουϊσκάκι για να γιορτάσουν τις επιτυχίες τους, ε μπορεί να κάνουν και καμιά μαγική τελετή, έτσι για να περάσει η ώρα βρέ αδερφέ, αλλά και για να ευχαριστήσουν τους θεούς που λατρεύουν τόσο απροκάλυπτα. Μπορεί ακόμα και να καλούν το άλλο σαχλοκούδουνο τον Κρόουλυ σε μια ξέφρενη σεξομαγικόδιαστροφική γιορτή ! (φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα) Να θεοποιήσουν καλέ τα παιδιά μην πάει το μυαλό σας στο κακό !
Πιείτε εσείς τις ρακές, τα τσίπουρα, τις μπύρες σας και μην ασχολείστε με τα πρόσωπα πίσω απ’ τις «μάσκες». Το πολύ-πολύ να καλέσουν τον Κθούλου και την Παλιοπαρέα του και μετά να ξαμολύσουν τους Avengers (Captain America, Hulk, Iron Man, Thor, κ.τ.λ.) και τους υπόλοιπους σούπερ – ήρωες (Batman, Superman κ.λ.π. ) που οι ίδιοι δημιούργησαν, για να σας σώσουν (τυχερούληδες) απ’ τα ειδεχθή πλοκάμια του θεού καλαμαροχτάποδου  !!!
Μην ρωτάτε για εμάς, δεν πρόκειται να μας σώσουν, σαν γνήσιοι συνωμοσιολογικοπαρανοικοί, είμαστε άνοστοι για τα γούστα τους. Παρ όλο που εμείς τους τιμάμε πολύ συχνά … στην σχάρα με λαδολέμονο και ουζάκι και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

πηγη

Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή