Ad Code

Responsive Advertisement

Πόσο Σίγουρος είσαι για την Σιγουριά σου;

“Όταν ακόμα δεν γνωρίζουμε (οι άνθρωποι) τι είναι η βαρύτητα τι είναι το ηλεκτρικό φορτίο, όταν ακόμα κινούμαστε με πετρέλαιο, όταν και την πυρηνική ενεργεία την μετατρέπουμε σε ηλεκτρική με τρόπο σαν το παράδειγμα: οι δυο ενέργειες είναι δυο δωμάτια μεσοτοιχία, κι εμείς περνάμε από το ένα στ’ άλλο μέσω του άλφα Κενταύρου (spontaneous idea), όταν την τύφλα μας την καταραμένη έχουμε ακόμα για το πληροφοριακό περιεχόμενο του DNA κλπ κλπ, εντούτοις ΔΕΝ μας λείπει το ΘΡΑΣΟΣ της σιγουριάς μας για τους ντεμεκ νομούς που ανακαλύψαμε.

Θα μου ήταν αφάνταστα διασκεδαστικό κάποιοι Ά-ααλλοι να επιδείκνυαν στους νομπελίστες μας –live παρακαλώ, με ποιο τρόπο οι «νόμοι» της φύσης αλλοιώνονται, αλλάζουν, μετασχηματίζονται, καταργούνται, δημιουργούνται νέοι, καθαρά ως βιτσιο, ως Amstel, από αυτούς τους Ά-ααλλους. A! και σκεφτείτε ότι η προβεβλημένη «πραγματικότητα» είναι ενεργειακές καταστάσεις των πιξελ, και ΟΧΙ πραγματική αλλαγή των πιξελ των ίδιων
Ο νοών νοειτω, κι οστις δεν νοει, μην θλιβεται, μακαριος εστι.
Αλλοίμονο σε μας που νοούμε και κρούομαι την κεφαλήν μας στους τείχους”. Mythaon Pontix
O Rashad Alakbarov από το Azerbaijan χρησιμοποιεί μία σειρά από ημιδιαφανή -και όχι μόνο αντικείμενα- που έχει συγκεντρώσει, καθώς και τις… σκιές τους, ρίχνοντας σ’ αυτά φως, ώστε να δημιουργήσει οπτική φαινομενικότητα, δηλαδή, τέχνη.
Παίζει με το φως και τις σκιές και δημιουργεί το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιον πολύ σίγουρο για τον εαυτό του … να ΞΕ-σιγουρευτεί. Αυτή την εποχή, μάλιστα, τα αντικείμενά του εκτίθενται στο πλαίσιο της «Fly to Baku» exhibition στην De Pury Gallery στο Λονδίνο.
Rashad Alakbarov (7)
Rashad Alakbarov (3)
Rashad Alakbarov (4)
Rashad Alakbarov (2)
Rashad Alakbarov (1)
Rashad Alakbarov (8)
Rashad Alakbarov (9)
Πόσο σίγουρος είσαι για τα μάτια σου; Κάνε αυτές τις απλοϊκές ασκήσεις: Σκέψου πόσο ανόητος φαίνεσαι, όταν λες -αν δεν το δω μα τα μάτια μου δεν το πιστεύω- και άλλες ανάλογες μεγαλοστομίες. Τα μάτια σου σε κοροϊδεύουν, ειδικά αν δεν έχεις καλλιεργήσεις τον εγκέφαλο σου, γιατί με τον εγκέφαλο βλέπεις και όχι με τα μάτια. Λένε οι μεγάλοι επιστήμονες (χα τρις) πως αν δεν παρατηρήσεις κάτι αυτό δεν υπάρχει! Υπάρχει από την στιγμή που ο παρατηρητής, παρατηρεί το παρατηρούμενο. Ναι αλλά αν δεν το παρατηρήσει αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει, απλά δεν υπάρχει ΜΟΝΟ για τον συγκεκριμένο παρατηρητή. Επομένως πρόσεχε τι παρατηρείς αν δεν θέλεις να του δώσεις υπόσταση.
Αν κοιτάς την Άβυσσο, σε λίγο θα σε κοιτάξει κι αυτή κι αν δεν είσαι ικανός να την αντιμετωπίσεις… φίδι κολοβό που σε περιμένει… μεγάλε μου κοσμικέ διδάσκαλε ! και το θέμα δεν είναι να την κοιτάς – παρατηρείς εσύ, δεν τρέχει και τίποτα, το μεγάλο παιχνίδι αρχίζει όταν σε πάρει πρέφα αυτή… Βαράτε βιολιτζήδες τότε !!!
«Το ότι υπάρχει ένας κόσμος πίσω από τον κόσμο, δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι. Βέβαια, υπάρχει και ένας άλλος άνθρωπος πίσω από κάθε άνθρωπο, αλλά κι αυτό ακόμη συχνά ο ίδιος ο άνθρωπος δεν το γνωρίζει. Υπάρχει ένα παρασκήνιο στα πάντα, ένα σκοτεινό παρασκήνιο, πολλές φορές πέρα από κάθε φαντασία.
Στο παρασκήνιο αυτό, πίσω από την αυλαία του κόσμου, δεν πηγαίνει κανείς, εκτός από τους συγγραφείς…»  J. K. Chesterton ————————— «Υπάρχει μια πέμπτη διάσταση πέρα από αυτές που είναι γνωστές στον άνθρωπο. Είναι μια διάσταση απέραντη όσο και το Διάστημα και άχρονη όσο και το άπειρο. Είναι ο μεσαίος χώρος ανάμεσα στο φως και τη σκιά, ανάμεσα στην επιστήμη και τη δεισιδαιμονία και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο πηγάδι των βαθύτερων φόβων του ανθρώπου και στις κορφές της γνώσης του.
Αυτή είναι η διάσταση της φαντασίας. Μια περιοχή που αποκαλούμε Η Ζώνη του Λυκόφωτος». Ront Serlingk

terrapapers



Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή