Ad Code

Responsive Advertisement

Νόαμ Τσόμσκι: Το έμβρυο είναι ένα «όργανο» του σώματος της γυναίκας


ΔΟΥΒΛΙΝΟ (LifeSiteNews.com). Ο Νόαμ Τσόμσκι, ο πιο διάσημος διανοητής, είπε ότι ένα αγέννητο μωρό είναι «ένα όργανο» και ένα μέρος του "σώματός" της μητέρας κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διάλεξης σε ένα ιρλανδικό κολέγιο.

«Υπάρχει μια έντονη συζήτηση αυτή τη στιγμή σε σχέση με το δικαίωμα των γυναικών να ελέγχουν ένα όργανο του σώματός της - δηλαδή το έμβρυο», είπε ο Τσόμσκι κατά τη διάρκεια ερωτήσεων και απαντήσεων στο University College του Δουβλίνου το βράδυ της Τρίτης. «Υπάρχει νομοθεσία που είναι να θεσπιστεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ για να καθοριστεί ως προσωπικότητα ένα γονιμοποιημένο ωάριο».

Ο Δρ Τσόμσκι δεν παρέχει οποιοδήποτε επιστημονικό λόγο να στηρίξει την άποψη ότι η ζωή αρχίζει, ανά πάσα στιγμή, εκτός από τη σύλληψη.

Το σχόλιο ήρθε ως αντίδραση σχετικά με την συζήτηση για τις αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους Irish Times.

«Πολύ σύντομα μπορείτε να φανταστείτε μια νομοθεσία που θα απαγορεύει το πλύσιμο των χεριών, επειδή τα χιλιάδες απολεπισμένα κύτταρα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βλαστικά κύτταρα και θα μπορούσαν να αναπτύξουν ένα έμβρυο – κι έτσι σκοτώνετε ένα άτομο», είπε.

«Είναι επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών», κατέληξε

Η διάλεξη του Τσόμσκι με θέμα «Μπορεί ο πολιτισμός να επιζήσει από τον υπαρκτό καπιταλισμό;» φιλοξενήθηκε από τη Σχολή Φιλοσοφίας του UCD.

Έλαβε από το πανεπιστήμιο την υψηλότερη τιμή, το μετάλλιο ‘Οδυσσέας’ του UCD.

Ο Τσόμσκι είναι κάτοχος διδακτορικού στη γλωσσολογία αλλά είναι κυρίως γνωστός για τις αριστερές πολιτικές του απόψεις. (Ο ίδιος με δήλωσή του τοποθέτησε ιδεολογικά τον εαυτό του στον αναρχικό χώρο).

Γεννημένος ως Avram Noam Chomsky το 1928, γιος Εβραίου καθηγητή και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά διδάσκει στο MIT από το 1955. Είναι γνωστός για την πρωτοποριακή θεωρία του ότι η γλώσσα είναι ένα έμφυτο και καθολικό χαρακτηριστικό και όχι μια μαθημένη συμπεριφορά.

Το πρώτο πολιτικό άρθρο του δημοσιεύθηκε ενώ ήταν 10 ετών, αλλά έγινε μια πανταχού παρούσα φυσιογνωμία της ζωής πανεπιστημιουπόλεων αρχίζοντας με τις διαμαρτυρίες του κατά του πολέμου του Βιετνάμ στη δεκαετία του 1960.

Εκτός του ότι είναι υπέρ των αμβλώσεων, οι απόψεις του Τσόμσκι συχνά έχουν περιγραφεί ως αντι-Αμερικάνικες.

Η Ιρλανδία, που είναι η χώρα που υπερασπίζεται περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο, το αγέννητο, έχει εμπλακεί σε μια συζήτηση για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων μετά τον ευρέως γνωστό θάνατο της Ινδής Savita Halappanavar.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή