ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι ο χαρακτηρισμός της σωστής κι επιτυχημένης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Το να καταλήγει μια ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Το να επί-τυγχάνεται ο ΣΚΟΠΟΣ σου.
Το να είσαι ΑΙΤΙΑ και να δημιουργείς το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του ΣΚΟΠΟΥ σου.
(το να είσαι αποτέλεσμα ΠΡΙΝ δημιουργήσεις την αιτία του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, δεν σε κάνει επιτυχημένο, σε κάνει … ΘΕΟ)
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να έχεις περί-ουσία (όρισε τι σημαίνει περί-ουσία) και ο ΣΚΟΠΟΣ σου επιτευχθεί … είσαι επιτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να έχεις περί-ουσία και ο ΣΚΟΠΟΣ σου ΔΕΝ επιτευχθεί … είσαι αποτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να ΜΗΝ έχεις περί-ουσία και ο ΣΚΟΠΟΣ σου ΔΕΝ επιτευχθεί … είσαι αποτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να ΜΗΝ έχεις περί-ουσία και ο ΣΚΟΠΟΣ σου επιτευχθεί … είσαι επιτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να είσαι καλό, ταπεινό και υπάκουο πρόβατο και ο ΣΚΟΠΟΣ σου επιτευχθεί … είσαι επιτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να είσαι καλό, ταπεινό και υπάκουο πρόβατο και ο ΣΚΟΠΟΣ σου ΔΕΝ επιτευχθεί … είσαι αποτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να ΜΗΝ είσαι καλό, ταπεινό και υπάκουο πρόβατο και ο ΣΚΟΠΟΣ σου επιτευχθεί … είσαι επιτυχημένος.
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να ΜΗΝ είσαι καλό, ταπεινό και υπάκουο πρόβατο και ο ΣΚΟΠΟΣ σου ΔΕΝ επιτευχθεί … είσαι αποτυχημένος.
Ο αρχικός ΣΚΟΠΟΣ ορίζει την επί- ΤΥΧΙΑ ή την από-ΤΥΧΙΑ
Δεν είναι τυχαίο που στην λέξη ΕΠΙ –ΤΥΧΙΑ ( επί-τυγχάνω κλπ ) το δεύτερο συνθετικό είναι η λέξη ΤΥΧΗ
… η θεωρία των παχνιών σε αυτή την περίπτωση βοηθάει πολύ, όπως και πολεμικά εγχειρίδια.
Ζήσε με Ενεργειακή Δράση κι όχι με Παθητική Θεωρία: Οι απαντήσεις και τα αποτελέσματα στα “θέματα των εξετάσεων” δεν αντλούνται από τις γνώσεις του μυαλού, αλλά από την Διαθέσιμη ΕΝΕΡΓΕΙΑ του, την Δύναμη του νευρικού συστήματος και της Θέλησής. Αν θέλεις να ανεβείς τις σκάλες ενός δεκαώροφου κτιρίου μην περιμένεις να σε βοηθήσουν οι γνώσεις σου για την κβαντική φυσική, τον Howard Phillips Lovecraft, ούτε φυσικά οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, πρέπει να έχουν δύναμη οι μύες των ποδιών σου, να έχεις καλή φυσική κατάσταση και αυτό θα το αποκτήσεις με την συνεχή ΚΑΘΗΜΕΡΙΚΉ προπόνηση-εκγύμναση. Με ενεργειακή πράξη και όχι με παθητική θεωρία.
Όταν ένας άνθρωπος αποφασίσει να προσεγγίσει τα ζητήματα της πνευματικότητας το ιδανικό είναι να ακολουθεί την οδό της φιλοσοφίας και όχι κάποιας θρησκείας. Αν ενδιαφέρεται να μάθει για άλλα επίπεδα, ανώτερα σώματα, φιλοσοφικά συστήματα, σχολές, διδασκαλίες, παραδόσεις, μετενσάρκωση, τσάκρας κλπ, συνήθως –στην καλύτερη των περιπτώσεων- κάνει μια μελέτη όλων αυτών των θεμάτων, διότι οι περισσότεροι δεν κάνουν ούτε καν αυτό, απλώς βαυκαλίζονται ονειροπολώντας και καταφέρνουν να γίνουν Ντ.Δ. δηλ. “Ντενεκέδες Δεδομένων”.
Βέβαια οι ίδιοι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται “κινητή βιβλιοθήκη” αλλά αυτή η “κινητή βιβλιοθήκη” ταυτόχρονα δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τις τσιρίδες μιας πελάτισσας ή ενός μπόμπιρα. Σε τι είναι χρήσιμη μια “κινητή βιβλιοθήκη” άραγε;
Για κάποιους ανθρώπους όμως – ελάχιστους μεταξύ ελαχίστων- η πνευματικότητα και η εσωτερική αναζήτηση, δεν είναι θεωρητική κατάρτιση, δηλαδή συσσώρευση παθητικών δεδομένων, αλλά πρακτική ενεργειακή εφαρμογή, δηλαδή εφαρμογή αυτών των δεδομένων.
Στην καθημερινή πρακτική εξωτερική και εσωτερική, εξάσκηση-προπόνηση, προκειμένου να αλλάξουν τον εαυτό τους, η θεωρία παίζει πολύ μικρό ρόλο. Δηλαδή φροντίζουν να μην γίνουν “ντενεκέδες δεδομένων”, για να μην είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον έφορο ή τον τραπεζίτη τους ή τις τσιρίδες ενός μικρού παιδιού ή τις ιδιοτροπίες του διαχειριστή της πολυκατοικίας τους, ή τον τύπο που τους προσπερνά ανάποδα στον δρόμο, ή οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο καθημερινό τύραννο.
Η δεύτερη αυτή κατηγορία “πνευματικών αναζητητών” δεν απασχολείται τόσο με όλα αυτά τα βαθυστόχαστα ερωτήματα, ούτε δίνει το μεγαλύτερο βάρος σε διδασκαλίες εσωτερισμού και σε πολλά λόγια φιλολογικών εννοιών –πολλά σκόπιμα αφηρημένα και δυσνόητα, για να φαίνονται βαθυστόχαστα, καταλήγοντας να είναι ανόητα- αλλά σαν τους αθλητές, προβληματίζονται κυρίως για το ποιο πρόγραμμα προπόνησης χρειάζεται να ακολουθήσουν, για να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, σχετικά πάντα με τον ΣΚΟΠΟ τους.
Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η εκμάθηση φιλοσοφικών ή εσωτερικών, φανερών ή κρυφών συστημάτων, ή το πόσα είναι τα ανώτερα επίπεδα, ποιά όντα κατοικούν σε καθένα απ αυτά και να γνωρίζουν την περιγραφή τους με κάθε λεπτομέρεια, αλλά για παράδειγμα ενδιαφέρονται να μάθουν και να ΚΑΝΟΥΝ, να αποκτήσουν π.χ. την ικανότητα να ελέγχουν τον θυμό τους, να έχουν καλή επικοινωνία, αποτελεσματικές πωλήσεις, αρμονικό εσωτερικό κόσμο, έλεγχο των σκέψεων – συναισθημάτων, μεγάλη διαθέσιμη ποσότητα Ενέργειας και άλλα παρόμοια.
Social Plugin