Ad Code

Responsive Advertisement

Το καλύτερο και φθηνότερο hosting;


Το τελευταίο καιρό πολλοί συνεργάτες μου θέλουν να τους ενημερώσω για τα μυστικά του ίντερνετ μάρκετινγκ .

Αποφάσισα λοιπόν να βαλω ενα τομέα εκπαίδευσης πάνω στο θέμα ίντερνετ και να αφιερώσω χρόνο για μαθήματα που θα μπορούν στο σύνολο τους να εκπαιδεύσουν άρτια τον ενδιαφερόμενο για το πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ σαν εργασία !

Θα χρησιμοποιήσω άρθρα έτοιμα από άλλες ιστοσελίδες άλλα και πολλά αυθεντικά άρθρα ώστε να δωσω τα μυστικά του ίντερνετ !

Σήμερα θα μιλήσουμε για την

φιλοξενία ιστοσελίδων

και θα σας δώσω ενα άρθρο πως μπορείς να ξεκινήσεις σε συγκεκριμένη εταιρία !

Σαν web designer, προσπαθώ πάντα να βρω τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες μου, και ένα από τα βασικότερα προβλήματα που είχα ήταν το hosting. Έχω δοκιμάσει πάμπολλες υπηρεσίες και σε όλες κάτι ελείπε. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα ήταν τα εξής:

Κακή υποστήριξη. Όταν ο πελάτης έχει θέμα, θέλει λύση τώρα, όχι του χρόνου. Υψηλή τιμή. Η Ελλάδα δεν είναι για υψηλές τιμές. Θέλουμε κάτι οικονομικό. Αργοί servers. Εδώ δεν χρειάζεται εξήγηση. Περίεργα control panel. Το Plesk δεν το αντέχω με τίποτα. Θέλω cPanel.

Αν δεν καταλάβατε και πολύ τα παραπάνω, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το ότι τους δοκίμασα σχεδόν όλους, τουλάχιστον τους μεγαλύτερους. Ξένους, ελληνικούς, φτηνούς, ακριβούς. Που κατέληξα;

Ο καλύτερος και φθηνότερος host με το καλύτερο support είναι η HostGator.

Μακράν. Γρήγορη, φτηνή και απλή στη χρήση. Έχει άριστο chat support (στα αγγλικά), αλλά σπάνια χρειάζεται, διότι δεν δημιουργεί προβλήματα ποτέ. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους και πελάτες μου. Μικρός οδηγός χρήσης για την HostGator

Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για την εγγραφή στη HostGator και ένα κουπόνι για 25% έκπτωση (αντί για 20% που δίνει αυτομάτως). Εαν δεν σας ενδιαφέρει ο οδηγός, ο κωδικός του κουπονιού είναι katohikanea. Παρακάτω θα δείτε που το εισαγάγετε.

1. Πρώτον, αγοράζουμε ένα domain. Είτε από GoDaddy (το οποίο και προτιμώ), είτε από HostGator, είτε από ελληνικό provider (για domain .gr). Σε αυτό τον οδηγό δεν θα καλύψω την αγορά, αλλά θα θεωρήσω πως έχουμε ήδη ένα domain.

Πηγαίνουμε στην αρχικη σελίδα της HostGator (click στο σύνδεσμο). Βλέπουμε το παρακάτω και κάνουμε κλικ στο κουμπί που έχω μαρκάρει:

Επιλέγουμε πακέτο ανάλογα με τις ανάγκες μας, όπως στην επόμενη εικόνα. Για ένα site κάνουμε κλικ στο πρώτο από αριστερά (μικρότερο) πακέτο, για περισσότερα στο μεσαίο. Το τρίτο είναι για επαγγελματίες και δεν χρειάζεται.

4. Στην επόμενη σελίδα εισαγάγουμε το domain που επιθυμούμε ή που έχουμε ήδη, αφού επιλέξουμε το κατάλληλο πεδίο πρώτα όπως στην παρακάτω εικόνα. Υπενθυμίζω πως δεν θα καλύψω την αγορά domain σε αυτό τον οδηγό, αλλά δεν είναι δύσκολο. Τυπικά κάνει έναν έλεγχο διαθεσιμότητας και προσθέτει την αξία στην τελική πληρωμή, χωρίς παραπάνω βήματα.

Επίσης επιλέγουμε τη διάρκεια της εγγραφής μας. Όσο μεγαλύτερη διάρκεια επιλέξουμε, τόσο λιγότερα χρήματα θα κοστίσει ανά μήνα, αλλά ασφαλώς θα πληρώσουμε περισσότερα μαζεμένα.

Εν συνεχεία δημιουργούμε ένα όνομα χρήστη (λατινικοί χαρακτήρες ασφαλώς) και ένα PIN (4-6 νούμερα). Προσοχή! Για το όνομα χρήστη:

Μόνο λατινικά. Όχι κεφαλαία γράμματα. Μπορεί να περιέχει αριθμούς. Αρχίζει από γράμμα και όχι αριθμό. 2-8 χαρακτήρες. Όχι ειδικοί χαρακτήρες τύπου !@#$%^&* και λοιπά.

Επίσης εισαγάγουμε τα στοιχεία της κάρτας μας, ή επιλέγουμε πληρωμή με Paypal. Οδηγίες για το PayPal εδώ. Προσοχή, στο πεδίο email, σε αυτή τη διεύθυνση θα μας έρθει ο σύνδεσμος για τη διαχείριση και το password μας. Το pin που δηλώσαμε είναι για υποστήριξη.

Η HostGator προσθέτει νταβανζηλίδικα δύο υπηρεσίες που δεν είναι απαραίτητες και κοστίζουν. Στα παρακάτω πεδία, σιγουρευόμαστε ότι όλες είναι απενεργοποιημένες (ξετικάρουμε τα πάντα). Εκτός βέβαια αν τα θέλουμε.

Σχεδόν τελειώσαμε. Μένει το κουπόνι για την μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση και η τελική εγγραφή. Στο πεδίο coupon code γράφουμε createwebsites και κάνουμε κλικ στο κουμπάκι validate. Κάτω δεξιά, παρατηρούμε ότι η αξία της έκπτωσης θα μεγαλώσει. Τέλος, τσεκάρουμε το πεδίο αποδοχής των όρων και κλικάρουμε στο κουμπί create account. Τελειώσαμε!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ "katohikanea"

Τώρα απλά περιμένουμε υπομονετικά το email που θα μας στείλει η HostGator, στη διεύθυνση email που δηλώσαμε μαζί με τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή PayPal).

Θα είναι κάπως έτσι (έχω κρύψει τα ευαίσθητα στοιχεία διότι ανήκουν σε πελάτη μου):

Εδώ παρατηρούμε τα εξής:

Το σύστημα διαχείρησης του hosting (cPanel) έχει διαφορετικό κωδικό και username από το σύστημα πληρωμών (billing). Για το σύστημα πληρωμών, το username είναι το email που δηλώσαμε, και ο κωδικός αυτός που μας δίνει στην σειρά πριν τον πίνακα. Για το σύστημα διαχείρισης (cPanel), username είναι αυτό που επιλέξαμε νωρίτερα και password αυτό που μας δίνει στον πίνακα. Ο σύνδεσμος διαχείρισης φαίνεται και αυτός στον πίνακα. Αν έχετε αγοράσει domain από αλλού, πρέπει να αλλάξετε τους nameservers σε αυτούς που φαίνονται στον πίνακα. Τέλος, εάν έχετε πρόβλημα με το να θυμάστε όλους τους κωδικούς, προτείνω την άριστη εφαρμογή 1Password

ΠΗΓΗ