Ad Code

Responsive Advertisement

Το ξέσπασμα της κατάθλιψης


Το ξέσπασμα της κατάθλιψης

Κάθε ασθένεια πριν εκδηλωθεί στο σώμα πρώτα θα περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης- ένστασης. Η κατάθλιψη που τόσο την θεωρούμε ταμπού ενδεχομένως και ίσως να νιώθουμε ότι είναι μια μορφή αδυναμίας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Η πρώτη διαδρομή ένστασης που εκδηλώνεται μετά από μορφή πίεσης- καταπίεσης κλπ είναι ένα καταθλιπτικό επεισόδιο.

Η θλίψη που μας κυριεύει από θυμό, από καταπίεση, από τα στερεότυπα που δεν μας ταιριάζουν, από μορφές υποβιβασμού, απαξίωση, αρνητικά σχόλια από τον περίγυρο μας. Όλα αυτά μαζεύονται όπως τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι μας και στην αρχή απλώς θα ρίξουν την βροχή τους. Η βροχή από τα μαύρα σύννεφα όσο αυτά πυκνώνουν θα εξελιχθούν σε καταιγίδες, κεραυνούς και ανάλογα αποτελέσματα καταστροφής.

Δείτε μετά από μία τέτοιου τύπου Θεομηνία, όπως την έχουμε συνηθίσει να γίνεται στη φύση, μπορεί να έχουμε την διακοπή στο ρεύμα από κεραυνό, διακοπή τηλεπικοινωνίας, να έχουμε κατολίσθηση κλπ καταστροφές. Το ίδιο συμβαίνει και στο σώμα μας. Ανάλογα τα όσα μας συμβαίνουν και ανάλογα την ένσταση – σύννεφα θα έχουμε και ανάλογα ξεσπάσματα στο σώμα. Στην αρχή θα έχουμε έναν πυρετό με συνάχι, βήχα αυτό είναι μία ελαφριά μορφή όπου το σώμα μας, μας ενημερώνει μέσω κλάματος δηλαδή συνάχι, πυρετός, βήχας ότι σε κάποιους τομείς έχουμε ένσταση.

Άρα παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να ακολουθήσουμε καλό είναι να ασχοληθούμε ουσιαστικά με το πώς και το γιατί φτάσαμε να αποκτήσουμε αυτά τα σύννεφα- ένσταση.

Η παρατεταμένη θλίψη, άγχος, στρες, υποβιβασμό χωρίς να δίνουμε την κατάλληλη διέξοδο σε αυτά τα συναισθήματα αυτά δεν έχουν άλλο τρόπο να μας ενημερώσουν για την «κακομεταχείριση» οπότε αναγκαστικά αυτή η καταθλιπτική διαδρομή θα ξεσπάσει σε ποιο σοβαρές ασθένειες.

Από όσο γνωρίζουμε το σώμα μας είναι κατά το 72% νερό αυτό το νερό κινείται συνέχεια μέσα στο σώμα μας και μεταφέρει μηνύματα από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Τώρα φανταστείτε το εξής αν πάρουμε ένα μπουκάλι νερό και ρίξουμε μέσα σε αυτό μία σταγόνα πετρέλαιο, το νερό αυτόματα θα αλλάξει μορφή όλο αλλά και γεύση. Κάθε μορφή στεναχώριας λοιπόν είναι σαν μια σταγόνα πετρελαίου μέσα στο νερό μας.

Πώς ενώνεται άραγε το λάδι με το νερό ? Μέσω βρασμού.

Άρα το πετρέλαιο, στεναχώρια που πέφτει μέσα στο νερό μας μαζί με τον θυμό, που όπως γνωρίζουμε καλά τη φράση «βράζει από θυμό» τι μας λένε. Ότι μέσω βρασμού- θυμού αυτό το πετρέλαιο αφομοιώνεται από το νερό του οργανισμού μας, οπότε γίνεται αυτόματα τοξικό. Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε εμείς αυτό το νερό ? Με τη συγνώμη και τη συγχώρεση καθαρίζει το νερό μας απόλυτα, είναι μία μορφή ελευθερίας που τη χρωστάμε στο μοναδικό πλάσμα που μας ανήκει το σώμα μας. Όπως παράλληλα μπορώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να αδειάζει καθημερινά από όλα τα αρνητικά συναισθήματα για να γλιτώσω τα καταθλιπτικά επεισόδια, τα οποία κάποια μέρα θα με οδηγήσουν σε ασθένεια.

Η γνώση και η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας. Το να μάθουμε λοιπόν ότι κάθε ασθένεια πίσω της κρύβει μικρά ή μεγάλα καταθλιπτικά επεισόδια και να εκπαιδευτούμε μέσα από την αυτοβελτίωση το άδειασμα είναι ένας πλούτος. Τα εφτά μυστικά περάσματα είναι ένας οδηγός και ένας βοηθός για κάθε ηλικία γιατί όλοι έχουμε σκέψεις και συναισθήματα που μας «βασανίζουν». Όπως επίσης βιώνουμε όλοι μας καταστάσεις επίπονες που μας αναγκάζουν να χάσουμε την ισορροπία μας. Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα γιατί αυτό ίσως να είναι μορφή φαντασίας, επιλέξτε να αλλάξετε εσείς ως πως αντιμετωπίζετε τα δεδομένα σας.

Όλο αυτό για να το δούμε με καλύτερη εικόνα φανταστείτε το εξής. Τοποθετούμε έναν μας καναπέ κοντά στην τζαμαρία μας. Χωρίς να το καταλάβουμε σπάει η τζαμαρία. Φωνάζουμε τεχνικό και μας αλλάζει το τζάμι, χωρίς όμως να έχουμε αντιληφθεί ότι ευθύνεται ο καναπές για τη ζημιά. Την άλλη μέρα ξανά σπάει το τζάμι και πάλι εμείς φωνάζουμε τον τεχνικό. Κάποιος πρέπει να μας πει ή εμείς να αντιληφθούμε τη λάθος θέση του καναπέ για να μην ξανά σπάσει η τζαμαρία.

Ο καναπές στη δική μας περίπτωση είναι όλα τα αρνητικά συναισθήματα, όλο το στρες που αναφερθήκαμε παραπάνω. Το τζάμι είναι η εκδηλωμένη ασθένεια. Ο τεχνικός είναι ο γιατρός. Κάθε φορά που θα φωνάξουμε τον γιατρό, κάθε φορά θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλά.

Αν όμως δεν αντιληφθούμε εμείς τη λάθος θέση του καναπέ, δηλαδή όλα τα «κακώς κείμενα» που θέτουμε προς τους εαυτούς μας, απλώς θα σπάμε τη τζαμαρία συνέχεια και ίσως κάποια μέρα να μην μπορούμε πια να έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Αλλάξτε θέση τον καναπέ σας λοιπόν και δείτε τη ζωή με άλλα μάτια. Σας αξίζει το καλύτερο και είναι η ώρα να το αποκτήσετε.

Δωροθέα

ΠΗΓΗ