Ad Code

Responsive Advertisement

Μεγάλη Αποκάλυψη – Ο απώτερος στόχος της NSA είναι ο απόλυτος έλεγχος του πληθυσμού


Μεγάλη Αποκάλυψη – Ο απώτερος στόχος της NSA είναι ο απόλυτος έλεγχος του πληθυσμού

Ο William Binney είναι ένας από τους πληροφοριοδότες υψηλότερου επίπεδου που υπήρξε ποτέ στην NSA. Ήταν ζωτικός παράγοντας ενάντια στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά παραιτήθηκε αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αηδιασμένος από την κίνηση της Ουάσιγκτον προς την μαζική παρακολούθηση.

Στις 5 Ιουλίου μίλησε σε συνέδριο στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε από το Κέντρο για την Ερευνητική Δημοσιογραφία και αποκάλυψε την έκταση των προγραμμάτων επιτήρησης που εξαπολύθηκαν από τις διοικήσεις Μπους και Ομπάμα.

«Τουλάχιστον το 80% των καλωδίων οπτικών ινών σε παγκόσμιο επίπεδο περνούν μέσω των ΗΠΑ», δήλωσε ο Binney. «Αυτό δεν είναι τυχαίο και έτσι επιτρέπει στις ΗΠΑ να παρακολουθεί όλες τις μορφές επικοινωνίας που εμπεριέχονται. Τουλάχιστον το 80% όλων των κλήσεων ήχου, και όχι μόνο τα μεταδεδομένα, καταγράφονται και αποθηκεύονται στις ΗΠΑ. Η NSA ψεύδεται σχετικά με το τι αποθηκεύει. «

Η NSA θα είναι σύντομα σε θέση να εισπράξει 966 exabytes το χρόνο, το σύνολο της κίνησης στο διαδίκτυο ετησίως. Ο πρώην επικεφαλής της Google ,Eric Schmidt κάποτε υποστήριξε ότι το συνολικό ποσό της γνώσης από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι το 2003 ανέρχονται μόλις σε πέντε exabytes.

Ο Binney, ο οποίος το 2012 εμφανίζεται σε μια ταινία μικρού μήκους που ήταν υποψήφια για Όσκαρ από την κινηματογραφιστή Laura Poitras, περιέγραψε ένα μέλλον όπου η επιτήρηση είναι πανταχού παρούσα και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις απεριόριστες. «Ο απώτερος στόχος της NSA είναι να έχει τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού», ο Binney είπε, «αλλά είμαι λίγο αισιόδοξος με ορισμένες πρόσφατες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως το γεγονός ότι η επιβολή του νόμου ως επί το πλείστον πλέον χρειάζεται ένταλμα πριν τον ελέγχω προσωπικών αντικείμενων».

Επαίνεσε τις αποκαλύψεις και την ανδρεία του πρώην εργαζόμενου της NSA ,Edward Snowden και είπε ότι είχε έμμεση επαφή με μια σειρά από άλλους υπαλλήλους της NSA που αισθάνθηκαν αηδία με το έργο του οργανισμού. Είναι πρόθυμοι να μιλήσουν, αλλά φοβούνται την τιμωρία και τις συνέπιες, σε αντίθεση με Snowden ο ίδιος.

Σε αντίθεση με τον Snowden, ο Binney δεν πήρε κανένα έγγραφο μαζί του όταν έφυγε από την NSA. Ο ίδιος λέει τώρα ότι οι «σκληρές» αποδείξεις παράνομης κατασκοπείας θα ήταν ανεκτίμητες. Οι τελευταίες διαρροές από τον Snowden, εμφανίζονται στην Washington Post, με λεπτομέρειες και ιδιωτικές συζητήσεις του μέσου Αμερικανού που δεν σχετίζονταν με τον εξτρεμισμό.

Δείχνει ότι η NSA δεν επιδιώκει μόνο την πάταξη της τρομοκρατίας, όπως ισχυρίζεται, αλλά την καταγραφή της καθημερινής επικοινωνίας των απλών πολιτών. «Η NSA κάνει μαζική συλλογή ,και ενώ λέγεται ότι είναι για την πρόληψη τρομοκρατία, στο εσωτερικό των ΗΠΑ οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει.»

Η έλλειψη επίσημης εποπτείας είναι μία από τις βασικές ανησυχίες του Binney, ιδίως της μυστικής Εποπτείας Εξωτερικών Πληροφοριών του Δικαστηρίου (FISA), η οποία πραγματοποιείται από τους υπερασπιστές της NSA ως ένα σημάδι της συνταγματικότητας αυτού του καθεστώτος εποπτείας.

«Το δικαστήριο Fisa έχει λαμβάνει υπόψη μόνο την άποψη της κυβέρνησης», υποστήριξε. «Δεν υπάρχουν και άλλες απόψεις για τους δικαστές για να εξετάσει. Υπήρξαν τουλάχιστον 15 με 20000000000000 συνταγματικές παραβιάσεις για τα εσωτερικά ακροατήρια των ΗΠΑ και μπορείτε να διπλασιάσετε τον αριθμό για ότι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. «

Ένα δικαστήριο Fisa το 2010 επέτρεψε στην NSA να κατασκοπεύσει 193 χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και την Παγκόσμια Τράπεζα, αν και υπάρχουν αποδείξεις ότι ακόμη παρακολουθούν τους συμμάχους τους σε Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Για αυτό η κρυπτογράφηση είναι σήμερα τόσο απαραίτητη για τη μετάδοση πληροφοριών με ασφάλεια.

Ο Binney είπε πρόσφατα στην εξεταστική επιτροπή του Γερμανικού NSA ότι ο πρώην εργοδότης του είχε μια «ολοκληρωτική νοοτροπία» που ήταν η «μεγαλύτερη απειλή» για την κοινωνία των ΗΠΑ, δεδομένου του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου κατά τον 19ο αιώνα. Παρά το γεγονός αυτό, ο Binney ακόμα χλεύασε τις αποτυχίες της NSA, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης της φετινής ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και την ανάληψη του Ιράκ του ισλαμικού κράτους.

Η εποχή της μαζικής επιτήρησης έχει περάσει από τις παρυφές της δημόσιας συζήτησης στο mainstream, όπου και ανήκει. Το Κέντρο Pew Research στην έκθεση που δημοσίευσε αυτό το μήνα, «Digital Life το 2025» , προβλέπεται επιδείνωση του κρατικού έλεγχου και της λογοκρισίας, την μειωμένη εμπιστοσύνη του κοινού, και την αύξηση της εμπορευματοποίησης της κάθε πτυχής του πολιτισμού του web.

Δεν είναι μόνο οι ειδικοί στο διαδίκτυο που προειδοποιούν σχετικά με τον αποικισμό του Διαδικτύου από το κράτος και την εξουσία των εταιρειών. Ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του διαδικτύου της Ευρώπης, Lena Thiele, παρουσίασε την εκπληκτική σειρά της Netwars στο Λονδίνο για την απειλή του πολέμου στον κυβερνοχώρο. Έδειξε πόσο εύκολο είναι για τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να υποκλέψουν τις προσωπικές πληροφορίες μας χωρίς να καν να το συνειδητοποιήσουμε.

Ο Thiele είπε ότι ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ήταν 67 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 και θα διπλασιαστεί μέχρι το 2016. Πολλά από αυτά τα χρήματα σπαταλούνται και δεν προστατεύουν άμεσα την υποδομή. Το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί τις πολυεθνικές που κάνουν μια δολοφονία από τον υπερβολικό φόβο που διακρίνεται ο δημόσιος τομέας.

Το Wikileaks αντιλαμβάνεται αυτή την πραγματικότητα καλύτερα από τους περισσότερους. Ο ιδρυτής Julian Assange και ο συντάκτης της έρευνας Sarah Harrison παραμένουν σε νομικό κενό. Πέρασα χρόνο με τον Assange στο σπίτι του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όπου συνεχίζει να εργάζεται, ελπίζοντας ότι θα βγει από αυτή τη δύσκολη θέση του σύντομα.

Στη διάσκεψη του Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ο Harrison τόνισε τη σημασία των δημοσιογράφων που εργάζονται με τεχνολόγους να αναφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιστορίες της NSA. «Δεν είναι τυχαίο», είπε, «ότι μερικές από τις καλύτερες ιστορίες σχετικά με την NSA είναι στη Γερμανία, όπου υπάρχει τεχνική βοήθεια από ανθρώπους όπως ο Jacob Appelbaum. «

Τόνισε, πόσο σημαντική είναι η απελευθέρωση όλων των εγγράφων στο σύνολό τους, κάτι που η ομάδα επέκρινε . «Το πλήρες αρχείο θα πρέπει να δημοσιεύεται πάντοτε», είπε ο Harrison.

Με έγγραφα της 8μ σε ιστοσελίδα μετά από χρόνια διαρροή, η σημασία της έκδοσης και τη διατήρηση των πηγών των εγγράφων για τα μέσα ενημέρωσης, το ευρύ κοινό και για τις δικαστικές διαδικασίες δεν μπορεί να υποτιμηθεί. «Βλέπω το Wikileaks ως μια βιβλιοθήκη», δήλωσε ο Assange. «Είμαστε οι βιβλιοθηκονόμοι που δεν μπορούν να πουν όχι.»

Με ενδείξεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη πηγή για την NSA, ο χρόνος για πιο επιθετική πολιτική είναι τώρα. Όπως είπε ο Binney: «Καλώ τους ανθρώπους που καλύπτουν τα εγκλήματα της NSA «.