Ad Code

Responsive Advertisement

Ο εντεροϊός EV-D68 στέλνει δεκάδες παιδιά στα νοσοκομεία της Αμερικής!


Ένας αερομεταδιδόμενος ιός στέλνει εκατοντάδες παιδιά σε νοσοκομεία στο Μισούρι αλλά και στις υπόλοιπες κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Ήδη δέκα πολιτείες ήρθα σε επαφή με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Λοιμώξεων για τη διερεύνηση του ιού. Κολοράντο, Βόρεια Καρολίνα, Γεωργία, Οχάιο, Αϊόβα, Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, και το Κεντάκυ. Εντεροϊοί, έχουν θέσει στο μέγιστο συναγερμό τις υγειονομικές τους υπηρεσίες και προβαίνουν σε ανακλήσεις αδειών των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εντοροϊοί παρότι είναι συνηθισμένοι αυτή την εποχή, πότε δεν οδήγησαν τόσα παιδιά και τόσο μαζικά στα Νοσοκομεία. Μόνο στο νοσοκομείο του Κάνσας γίνονται τουλάχιστον -30- εισαγωγές παιδιών την ημέρα με συμπτώματα του συγκεκριμένου ιού. Από την αρχή που ξέσπασε αυτή η επιδημία περίπου 450 παιδιά που έχουν εισαχθεί στα επείγοντα περιστατικά στο Mercy (Νοσοκομείο Παίδων) και τουλάχιστον 60 από αυτά εισήχθησαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου Jake Jacobson .

Σήμερα με την επίσημη έναρξη των σχολικών μαθημάτων εκφράζονται φόβοι από τους λοιμοξιολόγους ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν γεωμετρικά. Ο εντεροϊός -. EV-D68 - είναι ασυνήθιστος, αλλά δεν είναι νέος. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 και υπήρξαν λιγότερες από 100 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από την εποχή εκείνη. Αλλά είναι δυνατόν ο σχετικά μικρός αριθμός των αναφορών να συμβαίνει επειδή EV-D68 είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Πολύ λίγα περιστατικά αναφέρθηκαν τα προηγούμενα έτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ολλανδία. Για τον συγκεκριμένο ιό δεν υπάρχει εμβόλιο.

ΠΗΓΗ