Ad Code

Responsive Advertisement

Εσύ αισθάνεσαι αυτό το τεράστιο που έρχεται; Θα επέμβει ο Μελχισεδέκ;


Του Γιώργου Παπαγεωργίου

Εσύ με όσες από τις αισθήσεις σου, σου έχουν αφήσει να λειτουργούν μέσα στα σκουπίδια που σ' έχουν αναγκάσει να ζεις, το αισθάνεσαι αυτό που έρχεται; Είναι εκπληκτικά μεγάλο, είναι τεράστιο επάνω από κάθε ανθρώπινη μορφή δύναμης, επάνω από πυρηνικά, επάνω από γνωστές μέχρι τώρα δυνάμεις.

Ο Μελχισεδέκ ετοιμάζεται να επιβάλει την τιμωρία που αρμόζει στο ανθρώπινο είδος. Ευλόγησε τον Αβραάμ και εκείνος του έδωσε "το ένα δέκατο" από όλα τα λάφυρα των εχθρών του. Για να έχει το δικαίωμα να...συνεχίσει να ζει επί της Γης.

Κανείς δεν ξέρει τον πατέρα, η την Μητέρα του, ούτε το πότε γεννήθηκε, ούτε το πότε και αν, πέθανε. (Επιστολή προς Εβραίους 7,1-4) Παραμένει λοιπόν ακόμα και σήμερα ο Μελχισεδέκ, παντοτινά ιερέας.

Εδώ ξεκινάει και το μεγάλο μυστικό, η μεγάλη ανατροπή. Κατά την Βικιπαίδεια (όλοι γνωρίζουμε ποιοι την ελέγχουν) "Ο Μελχισεδέκ, ήταν υιός του Μελχί και εγγονός του Σίδου (του πρώτου Έλληνα Βασιλέα της Χαναάν). Θεωρείται ως προφητικός τύπος του Μεσσία καθώς με μοναδικό και άνευ προηγουμένου τρόπο υπήρξε ταυτόχρονα ιερέας και βασιλέας. Η ιερατική ιδιότητά του προηγείται κατά πολύ εκείνης του Ααρωνικού ιερατείου, μετά τη θέσπιση του Μωσαϊκού Νόμου.

Στον Ψαλμό 110:4 αναφέρεται προφητικά για τον Μεσσία: «Σύ ει ιερεύς, εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ». Δηλαδή «Εσύ είσαι παντοτεινός ιερέας κατά θέση και αξίωμα Μελχισεδέκ» ή «Εσύ είσαι ιερέας για πάντα όπως ο Μελχισεδέκ»"

Φανταστείτε πόσο μεγάλος ήταν ο Μελχισεδέκ, ώστε ο προπάτορας μας ο Αβραάμ του έδωσε το το ένα δέκατο από όλα τα λάφυρα. Και όσοι από τους απογόνους του Λευί γίνονται ιερείς έχουν εντολή σύμφωνα με τον νόμο* να παίρνουν το ένα δέκατο απο την σοδιά του λαού, δηλαδή από τους ομοεθνής τους, μολονότι και αυτοί κατάγονται απ' τον Αβραάμ.

Ο Μελχισεδέκ όμως χωρίς να είναι απόγονος του Λευί, πήρε το ένα δέκατο από τον Αβραάμ και ευλόγησε αυτόν που ο Θεός ο ίδιος είχε δώσει τις επαγγελίες. * (Πεντάτευχος, ο εβραικός όρος "τορά" που στα ελληνικά αποδίδεται ως "νόμος" είναι πολυσήμαντη έννοια. Η αρχική σημασία του είναι είναι "οδηγία" και δηλώνει τις εντολές και τις διατάξεις για τελετουργικά, νομικά και ηθικά ζητήματα. Στην Κ.Δ "νόμος" η "νόμος του Μωυσή" δηλώνεται η Πεντάτευχος, δηλαδή τα πέντε πρώτα βιβλία της Π.Δ)

Αναντίρρητα αυτός που ευλογεί είναι ανώτερος από αυτόν που ευλογείται. Οι Λευίτες που συγκεντρώνουν το "φόρο" δεκάτη είναι κοινοί θνητοί, σε αντίθεση με τον Μελχισεδέκ που όπως αναφέρουν οι γραφές ζει! Ο Λευί δεν ήταν γεννημένος ακόμα, ήταν όμως μέσα στο σώμα του Αβραάμ όταν εκείνος απέδωσε το δέκατο στον Μελχισεδέκ.

Αν η Λευιτική ιεροσύνη οδηγούσε στην τελειότητα, ποια η ανάγκη να υπάρχει ένα νέο είδος ιεροσύνης όπως αυτής του Μελχισεδέκ (Του βασιλιά της δικαιοσύνης) όπως τον αναφέρουν οι γραφές. Δεν αρκούσε η ιεροσύνη από την γενιά του Ααρών; Όταν όμως αλλάζει ο φορέας της ιεροσύνης, τότε αναγκαστικά αλλάζει και ο "νόμος"

Οι παλιές διατάξεις λοιπόν καταργούνται, γιατί απλά ήταν ανίσχυρες και άχρηστες η δεν εφαρμόστηκαν με σεβασμό, αφού ο "νόμος" δεν οδήγησε στην τελειότητα. Η οργή λοιπόν του Μελχισεδέκ είναι τεράστια και το πλήγμα θα είναι αντίστοιχο.

Αν δεν κατάλαβες, ενέτεινε την προσπάθεια σου να συνδυάσεις τις πληροφορίες του ανωτέρω κειμένου και θα καταλήξεις σε ένα λογικό συμπέρασμα, αν σου έχουν αφήσει ακόμα λογική, από τον καθημερινό βομβαρδισμό προβλημάτων και άχρηστων πληροφοριών.

Θα επανέλθω σύντομα.

ΠΗΓΗ