Ad Code

Responsive Advertisement

Υποχρεωτική αργία και απαγόρευση κυκλοφορίας για τρεις μέρες στη Σιέρρα Λεόνε


Σε αναγκαστικά μέτρα άνευ προηγουμένου προχώρησε η κυβέρνηση της Σιέρρα Λεόντε, επιβάλλοντας τριήμερα υποχρεωτική αργία και ταυτόχρονη αναγκαστική απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

Ταυτόχρονες δεκάδες τετραμελής κυβερνητικές ομάδες θα περάσουν από όλες τις οικίες προκειμένου να προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή των κρουσμάτων. Οι ομάδες αυτές θα συνεπικουρούνται και από μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού που θα μεταφέρουν τους ασθενής σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι επιστήμονες της χώρας προειδοποίησαν ότι τα καταναγκαστικά μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και τούτο διότι η Σιέρρα Λεόνε αποτελείται από πολλές φυλές, πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα.

Την ίδια ώρα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής έγιναν γνωστές οι αποφάσεις του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να πραγματοποιούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις ενάντια στην παρουσία των 3.000 Αμερικανών Στρατιωτών. Το συνθήματα που χρησιμοποιούν είναι ότι έχουν ανάγκη από γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομεία και όχι στρατιώτες. Στις κινητοποιήσεις αυτές ενδέχεται να συμμετάσχουν και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αφού σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησαν δήλωσαν ότι με την παρουσία στρατιωτικών θα εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα από τους ασθενείς και θα κλονισθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων και παρόχων υγείας και αυτό θα οδηγήσει στην απόκρυψη των πιθανών περιπτώσεων και εν τέλει θα καταλήξει στην περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

ΠΗΓΗ