Ad Code

Responsive Advertisement

Νιώθεις την Πνευματική και Ενεργειακή καταπίεση;


Νιώθεις την Πνευματική και Ενεργειακή καταπίεση;

Σύμφωνα με τον Γιουνγκ ο συμβολισμός του φαλλού αναφέρεται στη σεξουαλικότητα, αλλά υπάρχει και ένα βαθύτερο νόημα του. Φαλλός σημαίνει «φως» και αντιπροσωπεύει την αρσενική γονιμότητα και τη δημιουργικότητα. Ουσιαστικά το σύμβολο του φαλλού τιμά τη δημιουργικότητα και τη δύναμη του ανθρώπου.

Στις παλαιότερες θρησκείες, πολύ πριν ξεκινήσει το πάνθεον του μονοθεϊσμού, ο φαλλός ήταν ενα πολύ σεβαστό και ένα ιερό σύμβολο. Όταν πρωτοεπισκεύθηκα την Δήλο αντιλήφθηκα την Ενεργειακή δύναμη του Νησιού, με τα λιοντάρια του και το φαλλό (παλιά φαλλούς) να δεάζουν τον επισκέπτη. Η Δήλος, το μεγαλύτερο ανοιχτό μουσείο στο κόσμο, είναι ξεχασμένο απο το υπουργείο πολιτισμού αλλά και απο την συλλογική συνειδησή μας. Μετά την καταστροφή του απο Ρωμαίους και άλλους πειρατές...το αρχαίο θέατρο καταληστεύτηκε απο τα μαρμαρά του. Γι αυτούς που δεν γνωρίζουν, το αρχαίο λαμπρό θέατρο, «δώρησε» τα μαρμαρά του στην εκκλησία της Παναγίας της Τήνου. Ετσι κάποιοι «έξυπνοι» το έγδυσαν απο τα λαμπρά του μάρμαρα για να στρώσουν το δρόμο.

Σε όλο τον κόσμο απο την αρχαιότητα αλλα μέχρι και σήμερα, βλέπουμε τους πέτρινους «βωμούς» με φαλλούς. Χρησιμοποιήθηκαν για να τιμήσουν την αρσενική δύναμη και οι λαοί προσεύχονταν για την γονιμότητα και την αναπαραγωγή της ζωής. Επίσης στα ελληνορωμαϊκά νεκροταφεία, ο φαλλός ήταν το σύμβολο της ανάστασης και ανανέωσης της ζωής.

Ο Ελβετός ψυχολόγος Καρλ Γιουνγκ είχε ενα όνειρο από τα πρώτα παιδικά του χρόνια που έδρασε στην υπόλοιπη ζωή του: ένας φαλλός με το μεγέθος ανθρώπου, καθόταν σε ένα θρόνο σε μια υπόγεια σπηλιά. Από την κορυφή του φαλλού ένα μάτι έκπεμπε φως προς τα πάνω. Ο φαλλός ώς σύμβολο του φωτός (στο όνειρο του Γιουνγκ) έρειξε φως στο σκοτάδι του ανθρώπινου υποσυνείδητου...

Ο Γιουνκ έμπνευσε γενιές θεραπευτών με τις ιδέες του σχετικά με τα αρχέτυπα, τη μυθολογία, την ερμηνεία των ονείρων και το συλλογικό ασυνείδητο.

Πνευματική και ενεργειακή καταπίεση;

Φαίνεται οτι στην εποχή μας, ενώ από την μια πλευρά, η βρωμιά και η χυδαιότητα του πορνό μπαίνει στα σαλόνια μας μέσω του υπολογιστή και της τηλεόρασης, απο την άλλη ο φαλλός έχασε την πρωταρχικη σημασία του..η «ιερή» σεξουαλικότητα είναι δύσκολο να βρεθεί. Φαίνεται ότι παρά την λεγόμενη ελευθερία των σχέσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία, ακόμα δεν απελευθερώθηκε από την ντροπή και τα ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα έχει κολλήσει στην επίδειξη της σιλικόνης και της πρισμένης στοματικής σάρκας... το φαλλό τον περάσανε στην παρανομία.

Αλλά όπως και ο Γιούνγκ δήλωσε: Ότι καταστέλλεται, δεν εξαφανίζεται, αλλά εκδηλώνεται με έναν αρνητικό τρόπο. Δες την εποχή που ζούμε! Στην σημερινή κοινωνία της επίδειξης και της επιφάνειας, μες στο συλλογικό ασυνείδητο το θέμα της απόκρυψης του φαλλού, έχει σχέση με την αιώνια φλόγα της ελευθερίας.... αλλα και της καταπίεσης της. Προφανώς η καταπίεση της ανθρώπινης ελευθερίας και της δημιουργικής δύναμης του ανθρώπου στις μέρες μας, έχει να κάνει με την απόρριψη του φαλλού και της ιδιοτητάς του.

Επειδή όμως η απόρριψη του φαλλού είναι και η απόρριψη της ίδιας της ζωής, πρέπει να βάλουμε αρχή και να απελευθερωθούμε από τη σκιά των καταπιεστών της ζωής, της επιθετικότητας εναντίον της και στη συνέχεια θα πρέπει επίσης να τιμήσουμε την θηλυκή ομορφιά, υπόσταση και δύναμη ώστε να ξαναβρούμε την χαμένη ισορροπία της ζωής που οι Άριστοι δίδαξαν σε όλο τον κόσμο.

Μόνο ο Έλλην μπορεί!

Ο ΚΟΡΑΞ