Ad Code

Responsive Advertisement

Η υπεροντοτητα πληροφορίας και οι μηχανικοί υπάλληλοι της


Η υπεροντοτητα πληροφορίας και οι μηχανικοί υπάλληλοι της

Μετά τους παρουσιαστές ρομπότ που παρουσίασαν το πρώτο τους δελτίο, τώρα ήρθαν και τα ρομπότ που αρθρογραφούν... 2.000 άρθρα το δευτερόλεπτο.

Στόχος του δημιουργού τους, Ρόμπι Άλεν, είναι να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα μπορεί να γράφει κείμενα.

Το λογισμικό που δημιούργησε λοιπόν φιλτράρει αναρίθμητες ποσότητες δεδομένων, π.χ αριθμούς και τάσεις και τις μεταμορφώνει σε κείμενα. Μάλιστα μπορεί να δώσει και πιο προσωπικό τόνο στα γραπτά κείμενα, ακόμη και πιο παραστατικά κείμενα για τα αθλητικά σχόλια.

Το συγκεκριμένο λογισμικό προς το παρόν χρησιμοποιείται στις αθλητικές στατιστικές και πολλά σάιτ πωλήσεων όπως η Samsung και η Yahoo ήδη το αγοράζουν. Το χρησιμοποιούν για να γράψουν ένα μήνυμα 140 χαρακτήρων στο Twitter, έναν οικονομικό απολογισμό 300 λέξεων ακόμα και μία σύντομη είδηση μιας γραμμής.

Τα ρομπότ δεν είναι μόνο προικισμένα με ταχύτητα και μόρφωση αλλά "γνωρίζουν" και πολλές ξένες γλώσσες! Ωστόσο ο δημιουργός τους όταν τον ρώτησαν γιατί δημιούργησε ένα λογισμικό που υπογράφει την καταδίκη των δημοσιογράφων, απάντησε πως ήθελε απλά να βρει έναν τρόπο να παρουσιάσει πλήθος δεδομένων που να διαβάζεται εύκολα. Να εφεύρει δηλαδή ένα πληροφορικό μοντέλο που θα μπορούσε να αποδώσει κείμενα περιγραφικά.

star.gr