Θέλουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα σύμφωνα ΚΑΙ με τα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Στα χαρτονομίσματα του ευρώ παρουσιάζεται ο επικείμενος, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, ακρωτηριασμός της Ελλάδος.
Παρατηρώντας τον χάρτη που υπάρχει σ’ αυτά, βλέπει κανείς ότι η νησιωτική συνέχεια της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά πελάγη της έχει εξαφανιστεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο Ιόνιο πέλαγος. Στο Ιόνιο πέλαγος υπάρχουν τα νησιά μας που ευρίσκονται δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα ανατολικά πελάγη δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Δεν υπάρχουν στον Αιγαίο αρχιπέλαγος η Θάσος, οι Βόρειες Σποράδες, η Σκύρος, και οι Κυκλάδες (αν και υπάρχει μια μικρή τελεία, που μάλλον συμβολίζει κάποιο νησί). Δεν υπάρχουν στο Μυρτώο πέλαγος τα Κύθηρα και στο Καρπάθιο πέλαγος δεν υπάρχει η Κάρπαθος (αναφέρονται τα μεγαλύτερα νησιά).
Αντιθέτως, προσέξτε ότι υπάρχουν στον χάρτη τα νησιά που ευρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Υπάρχει η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Ρόδος. Ο χάρτης που έβαλαν στα χαρτονομίσματα, ξέροντας πολύ καλά τι έκαναν, μας δείχνει ότι η Ελλάς περιορίζεται ανατολικά μόνο στην ηπειρωτική της επικράτεια και χάνει τη συνοχή με τα νησιά της, ενώ τα προαναφερόμενα νησιά μας που είναι κοντά στην Τουρκία, φαίνονται ως συνέχεια της μισής Τουρκίας! Η άλλη μισή θα γίνει Κουρδιστάν. Οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους, που είναι και σύμμαχοί μας, σχεδιάζουν να κόψουν κάτι από την Τουρκία και να της το αναπληρώσουν με κάτι άλλο.
Βλέποντας παράλληλα τι γίνεται με τα νησιά άλλων χωρών, αυτομάτως μας έρχεται η σύγκριση. Υπάρχουν νησιά άλλων χωρών που είναι χαμένα στους ωκεανούς, αλλά απεικονίζονται στα χαρτονομίσματα του ευρώ. Δεν πρόκειται μόνο για τα γνωστά, δηλαδή τα Κανάρια νησιά (Ισπανία), τις Αζόρες (Πορτογαλία) και τη Μαδέρα (Πορτογαλία) που βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό. Αλλά πρόκειται για τα νησιά Γουαδελούπη, Μαρτινίκα και Ρεϋνιόν που είναι Γαλλικά εδάφη και απεικονίζονται στο ευρώ. Τα δύο πρώτα ευρίσκονται στην Καραϊβική θάλασσα, βορείως της Βενεζουέλα, και το νησί Ρεϋνιόν ευρίσκεται στον νότιο Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, κάπου στη νότια Αφρική.
Δικαιολογίες περί του ότι τα νησιά μας είναι πολλά και μικρά (η Σάμος μικρή είναι αλλά απεικονίζεται) ή περί του περιορισμού δυνατοτήτων εκτύπωσης λόγω όφσετ ή άλλου τύπου δικαιολογίες εκτός του ότι είναι κωμικές, καταρρίπτονται από τα σχέδια που ήδη υπάρχουν στα χαρτονομίσματα του ευρώ. Οι προθέσεις των εχθρών μας είναι σαφείς. Το βλέπετε! Το καταλαβαίνετε;
Χρήστος Μαντζιάρης
Social Plugin