Σε "στήριξη" της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν Ρωσία και Κίνα οι οποίες θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις ν.α. της Κρήτης και ν.α. της Μεγίστης τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.
Ρωσία και Κίνα φανερώνουν το μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή "αποθήκη" της Α.Μεσογείου και την πρόθεση να μην αφήσουν "μόνη" της την ελληνική κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, εν'όψει των γεγονότων που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην σύγκρουσή της με την ΕΕ.
Πρόκειται για μια ενεργό ασπίδα προστασίας γύρω από την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή όπου θα μπορούσαν να μπουν ιδέες σε γειτονικές διαθέσιμες, για να δημιουργήσουν προβλήματα, χώρες (όλοι ξέρουν ποια είναι η χώρα αυτή)
Η κοινή κάθοδος του "Κόκκινου Δράκου" με την "ρωσική Αρκούδα" στην Ανατολική Μεσόγειο φανερώνει την πρόθεση τους να αμφισβητήσουν μαζί την αμερικανική κυριαρχία στον ευαίσθητο αυτό γεωπολιτικό χώρο, καθώς εάν η ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί να ακολουθήσει άλλο γεωπολιτικό δρόμο, θα πρέπει αυτός άμεσα να στηριχθεί απο τις δύο υπερδυνάμεις.
Σημειώνεται ότι σήμερα σε μία πρωτοφανή κίνηση που στέλνει καθαρά μηνύματα στις Βρυξέλλες ότι "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της", ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.
Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σε μία τέτοια τελετή και ο συμβολισμός της παρουσίας του τεράστιος, ενώ η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες βρίσκεται στο "σημείο μηδέν": Η Κίνα ως μέλος των BRICS έχει συμφωνήσει να δανειοδοτηθεί η Ελλάδα και να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως μετέδωσε πριν από τρεις ημέρες το ρωσικό κρατικό δίκτυο "Russia Today".
Συγλεκριμένα, το Russia Today αποκάλυτε ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια "Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της ΕΕ και το ΔΝΤ" αναφέρει το "RT".
Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν πέντε διεθνείς ασκήσεις για το 2015 , συμπεριλαμβανομένων και των κοινών ασκήσεων με την Κίνα και την Ινδία από τον Διοικητή της ανατολικής περιφέρειας της Ρωσίας Στρατηγό Sergei Surovikin.
« Μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και μονάδες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις στην Μογγολία με την επωνυμία « Selenga » στην περιοχή Zabaikalsky και σε ασκήσεις με τον κινεζικό στρατό στην Κίνα.
Επίσης, οι δυνάμεις του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού θα συμμετέχουν σε μεγάλης έκτασης ναυτική άσκηση με μέρος του κινεζικού στόλου στα νερά της Μεσογείου και στην θάλασσα της Ιαπωνίας αλλά και σε ναυτικές ασκήσεις με το ινδικό Ναυτικό με την επωνυμία «Ίντρα» αλλά και σε μια άσκηση έρευνας και διάσωσης με την Ιαπωνία, με την επωνυμία «SAREX », δήλωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια του στρατιωτικού συμβουλίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διεθνείς ασκήσεις, εκτός από τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των μονάδων που συμμετέχουν από κοινού σε αυτές , επιτρέπουν την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων και την αξιολόγηση τους, εκ μέρους της στρατιωτικής διοίκησης ,σε σχέση με τις στρατιωτικές δυνάμεις των άλλων κρατών.
Το 2014 η Ρωσική Ανατολική Διοίκηση συμμετείχε στην χερσαία άσκηση «Selenga 2014» με τις ένοπλες δυνάμεις της Μογγολίας και σε πολυεθνικές ασκήσεις αντι-τρομοκρατίας , ως μέρος των ασκήσεων «Αποστολής Ειρήνης 2014», των κρατών μελών του οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) καθώς και σε κοινές ασκήσεις με τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού .
Είναι εμφανές από το μέγεθος και τον αριθμό των ασκήσεων ανάμεσα σε τρεις πολύ ισχυρούς γεωπολιτικούς παίχτες, με τη Ρωσία να αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, ενώ και οι Κίνα,Ινδία διαθέτουν επίσης πυρηνικά οπλοστάσια ενώ διαθέτουν ισχυρές και υπεράριθμες συμβατικές δυνάμεις, ότι προωθείται με γρήγορους ρυθμούς η δημιουργία ενός "ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ".
Η δε ισχύς του ομάζει την Ουάσιγκτον καθώς δεν μπορεί να αντισταθμίσει ούτε με όρους πυρηνικής ισχύος αλλά ούτε με συμβατικής. Στο μόνο που θα συνεχίσει να υπερτερεί το ΝΑΤΟ, λόγω της αμερικανικής ναυτικής ισχύος, θα είναι οι ανοιχτές θάλασσες.
Η παρουσία ρωσικού και κινεζικού Ναυτικού στην Μεσόγειο την άνοιξη, κοντά στα νερά του Αιγαίου υπερτονίζει την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας. Το παιχνίδι αλλάζει φυσικά και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας με την βοήθεια των Ν.Κοτζιά και Π.Καμμένου έγκαιρα επέλεξε τον δρόμο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής καθ'ότι στα χρόνια που έρχονται θα επιζήσουν μόνο όσοι δεν έχουν προκαταλήψεις και σκέφτονται πρώτα απ'ολα το δικό τους εθνικό συμφέρον και όχι αυτό κάποιων υπερεθνικών κέντρων, που προωθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων με σκοπό την επιβολή μιας Διεθνούς Χούντας.
defencenet.gr
Social Plugin