Ad Code

Responsive Advertisement

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΥΛΑΣ


Κάνε το (δυστυχώς) όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση… Το Eurogroup αποτελεί παρελθόν και στην πραγματικότητα, η ουσιαστική «μάχη» να πειστούν οι εταίροι ξεκινά από εδώ και πέρα και είναι μία «μάχη» που θα εξελιχθεί σε δύο επίπεδα: αφενός στις επαφές του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών κλιμακίων, αφετέρου στις βαρύνουσας σημασίας επικοινωνίες που θα έχει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αύριο Τετάρτη, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η Τρόικα και οι τεχνοκράτες μέσα στα υπουργεία είναι μια εικόνα που δεν πρόκειται να ξαναδούμε, ενώ όπως τονίζουν «εάν ζητούνται στοιχεία θα αποστέλλονται από τα εδώ υπουργεία».

Ωστόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν απέκλεισε χθες να έρχονται χαμηλόβαθμοι ελεγκτές των θεσμών στην Αθήνα (χωρίς ο ίδιος να τους συναντά).

Τα μέτρα που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση

Ολα θα κριθούν όμως από το πως θα εξελιχθεί η εφαρμογή των μέτρων (σε συνεννόηση με τους θεσμούς) που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα.

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει:

Τη διάταξη για την νέα περαίωση για αδήλωτα εισοδήματα (ενδεχομένως να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις)

Τροπολογία για τις τριγωνικές συναλλαγές (transfer pricing)

Μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ισοδύναμα 200 εκατ. ευρώ από εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα πρέπει:

Να διαμορφώσει το πλαίσιο για τις αποδείξεις.

Να προχωρήσει στην χορήγηση αδειών ηλεκτρονικού τζόγου.

Να εφαρμόσει το σχέδιο για πρόσληψη part-timer ελεγκτών (φοιτητές, συνταξιούχοι, νοικοκυρές)

Η ώρα των κλιμακίων

hellasforce.com