Ad Code

Responsive Advertisement

Συμβαίνει τώρα: Τη γλίτωσε με πλημμέλημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου








Πέντε μέλη του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος έκριναν πως έπρεπε να αθωωθεί



Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για πλημμέλημα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θεωρείται μεν ένοχος για την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του από τη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά δεν θα οδηγεί στις φυλακές αποφάσισαν οι δικαστές του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.



Στην απόφαση, που ουσιαστικά είναι νίκη του κ. Παπακωνσταντίνου, υπήρχε ισχυρή μειοψηφία 5 δικαστών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που θεωρούσαν πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος.



Η ανώτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί αγγίζει τα 5 χρόνια, όμως ήδη υποβάλλονται αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών κάτι που θα τη μειώσει κι άλλο.



Συγκεκριμένα το δικαστήριο για τις κατηγορίες αποφάσισε:



-1. Νόθευση εγγράφων που αφορά στην αφαίρεση των ονομάτων : Ένοχος κατά πλειοψηφία για πλημμέλημα, ενώ 3 μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη πως έπρεπε να καταδικαστεί για κακούργημα κάτι που θα τον οδηγούσε στις φυλακές. Η πλειοψηφία ανέφερε:



"Το usb αποτελεί έγγραφο με εκδότη τις γαλλικές αρχές. Τα διέγραψε τα τρία αρχεία . Είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα γι αυτό αφαίρεσε τα ονόματα ενώ και δεν αποδείχτηκε ζημία μεγαλύτερη των 150.000 ούτε καν αν υφίσταται τέτοια σε βάρος του δημοσίου.



Πέντε μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη πως έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Νίκος Πάσσος.



Δύο μέλη είχαν την άποψη πως δεν υφίσταται καν έγγραφο για να νοθευτεί.



-2. Απόπειρα απιστίας γιατί δεν οδήγησε σε έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ. Αθώος ομόφωνα με βάσει τα παραπάνω.



Ο κ. Παπακωνσταντίνου άκουσε όρθιος την απόφαση ενώ η εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, αφού ως σύμβουλος πρωθυπουργών και υπουργός, δεν έπρεπε να φτάσει εδώ και γιατί αυτή η υπόθεση και η δίκη κόστισε στον ελληνικό λαό, όπως είπε και σε ταλαιπωρία και σε χρήμα.



Τελικά του αναγνωρίστηκε ομοφώνως το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΠΗΓΗ