Ad Code

Responsive Advertisement

Κανείς δεν υποδεικνύει πώς θα ασκούμε την εθνική κυριαρχία, απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία


Απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η Άγκυρα ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τις «ανεύθυνες ενέργειες» του Πάνου Καμμένου εξέδωσε η Αθήνα.

Δηκτική απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τις «ανεύθυνες ενέργειες» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, εξέδωσε η Ελλάδα.

«Ουδείς μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό κράτος την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας.

«Η Τουρκία ας κρατήσει τις υποδείξεις περί υπευθυνότητας για τον εαυτό της. Ουδέν περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Η επίμαχη διένεξη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μικρής σειράς περιστατικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αποκορύφωμα την απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει NOTAM με την οποία ουσιαστικά «έκοβε» το Αιγαίο Πέλαγος στα δύο και δέσμευε μεγάλες εκτάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η προκλητική NOTAM τελικά αποσύρθηκε μετά από έντονες διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας, τόσο προς την Τουρκία όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, αλλά και με δεδομένη την ευρύτερη κατάσταση των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας, το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να προχωρήσει κατά τους επόμενους μήνες σε μια σε βάθος επανεξέταση όλων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν έως τώρα εφαρμοστεί για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ελληνοτουρκικής σχέσης.

skai.gr

ΠΗΓΗ