Ad Code

Responsive Advertisement

Μετά την έκλειψη ηλίου έρχεται το «Ματωμένο Φεγγάρι» - Ποιο το υπερθέαμα που θα δούμε στον ουρανό και πότε;;;


Χιλιάδες λάτρεις και μη των αστρονομικών φαινομένων θαύμασαν την έκλειψη ηλίου και πλέον αναμένουν τα υπόλοιπα ουράνια γεγονότα.

Στον απόηχο, λοιπόν, της έκλειψης ηλίου, το επόμενο μεγάλο αστρονομικό φαινόμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι το «Ματωμένο φεγγάρι».

Αν σας αρέσουν, ωστόσο, τέτοιου είδους φαινόμενα, δείτε τη λίστα με εκείνα που θα φωτίσουν τους ουρανούς μέσα στο έτος.

13- 18 Απριλίου: International Dark Sky Week είναι η μέρα που θα δείτε όλα τα φώτα να κλείνουν και να παρατηρείται ο ουρανός και τα αστέρια του χωρίς φωτορύπανση.

21-22 Μαΐου: Η βροχή των Lyrids. Είναι οι μετεωρίτες που δημιουργούν φωτεινά «μονοπάτια» δευτερόλεπτα μετά το πέρασμά τους.

23 Μαΐου: Συνηθίζεται να λέγεται ως ημέρα «Κρόνος σε αντίθεση». Ο πλανήτης με τους δακτυλίους θα βρίσκεται πλησιέστερα στη γη, η οποία θα φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο. Θα είναι η πιο φωτεινή στιγμή από όλες και θα είναι ορατή όλη τη νύχτα. Αυτή θα είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε τον Κρόνο και τα φεγγάρια του, μέσα από ένα τηλεσκόπιο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους.

12- 13 Αυγούστου: Είναι η εποχή των Περσείδων και αυτές οι δυο μέρες αποτελούν το πικ τους. Η βροχή Περσείδων ξεκινά βέβαια από τις 17 Ιουλίου και τελειώνει στις 24 Αυγούστου. Είναι μια από τις καλύτερες «βροχές», καθώς η παραγωγή είναι περίπου 50 με 100 μετέωρα την ώρα.

28 Σεπτεμβρίου: Ολική έκλειψη σελήνης. Αυτό συμβαίνει όταν η γη έρχεται ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι. Κατά την διάρκεια του φαινομένου, η γη θα πάρει πιο σκούρα μορφή, που σταδιακά θα μοιάζει με το κόκκινο του αίματος. Θα είναι ορατό στις 4 τα ξημερώματα. Είναι ασφαλές να δούμε την έκλειψη με γυμνό μάτι αλλά και με τηλεσκόπια.

20 Οκτωβρίου: Η βροχή των Orionids. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί το πικ του φαινομένου, που πραγματοποιείται όλο τον μήνα. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν περίπου 20 μετέωρα την ώρα.

iefimerida.gr

ΠΗΓΗ