Της διατροφολόγου Ορσαλίας Ψαρίδη
Τα τυποποιημένα αναψυκτικά γνωρίζουμε ότι είναι πλούσια σε ζάχαρη η υποκατάστατα ζάχαρης, πρόσθετα και συντηρητικά, όλα επικίνδυνα για την υγεία μας. Παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, οι άνθρωποι γευόντουσαν σπιτικά αναψυκτικά. Θυμάστε την λεμονάδα που βάζαμε λίγο σ΄ένα ποτήρι και προσθέταμε νερό; Οι παλαιότεροι σίγουρα θα τη θυμούνται και οι νεότεροι ευκαιρία να την γνωρίσουν.
Στην συγκεκριμένη συνταγή ο χυμός λεμονιού δεν βράζεται και έτσι διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των επιθυμητών συστατικών του.
Για κάθε
1 φλ. χυμό λεμονιού,
1 φλ. νερό
και
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-Βράζετε σε χαμηλή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη ,για περίπου 5΄, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
-Αφήνετε να κρυώσει.
-Προσθέτετε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού σουρωμένο.
Η λεμονάδα είναι έτοιμη.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 περίπου μήνες. Σερβίρετε με αραίωση λεμόνι/νερό 2/5 η 2/6.
Αυτήν την εποχή τα δένδρα είναι γεμάτα λεμόνια και μπορείτε να παρασκευάσετε την λεμονάδα. Καθώς όμως είναι ένα δροσιστικό ποτό, καλύτερα να την καταναλώνετε όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός.
Σημείωση
Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και την Ταοϊστική Διαιτητική το λεμόνι ανήκει στο στοιχείο Νερό, η ζάχαρη στο στοιχείο Γη και η θερμότητα στο στοιχείο Φωτιά. Από τον συνδυασμό αυτό προκύπτει αποτέλεσμα Ξύλο, στοιχείο με ευρεία καταλληλότητα, και ενεργειακά έχει αποδυναμωθεί η επίδραση της ζάχαρης.
ΠΗΓΗ
Social Plugin