Δεν κρύβουν την μεγάλη τους ανησυχία οι επιστήμονες της Αμερικής, για το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Μάρτη και ο βόρειος πόλος έχει το κρύο που κανονικά θα έπρεπε να έχει στην καρδιά του χειμώνα και όχι τώρα, αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε.
Στην βόρεια Αμερική επικρατεί ψύχος με πυκνά χιόνια κυρίως στις βορειοδυτικές πολιτείες, ενώ σε όλη την βόρεια και κυρίως την ανατολική Ευρώπη, επικρατεί θεομηνία, με ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις και ψύχος.
Ακόμα και στην Ιαπωνία ο καιρός είναι χειμωνιάτικος, με δριμύ ψύχος, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες μέρες και ισχυρές χιονοπτώσεις.
Πολλοί αναφέρουν ότι ο πλανήτης θερμαίνεται ωστόσο κάτι τέτοιο αποδεδειγμένα βάση ιστορικού των τελευταίων 3 ετών δεν ισχύει, ενώ θα λέγαμε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο, πράγμα που υποστήριξαν πριν 3 χρόνια και Ρώσοι επιστήμονες, ότι δηλαδή ο πλανήτης ψύχεται σταδιακά και έτσι οι μέρες με καύσωνες ιδιαίτεαρ στο βόρειο ημισφαίριο, θα είναι ελάχιστοι μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η Άνοιξη και το Φθινόπωρο, θα κυλούν κυρίως με ψυχρό καιρό και πολλές βροχές.
Η φετινή Άνοιξη, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ψυχρή όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, σε αρκετά σημεία στο βόρειο ημισφαίριο. Στην χώρα μας ο Μάρτιος κατά πάσα πιθανότητα θα κυλίσει βροχερός και κυρίως ψυχρός με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο μήνας Μάιος θα είναι ο πιο ζεστός ως είθισται μήνας της φετινής Άνοιξης και πάλι όμως με μέσο όρο θερμοκρασίας κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια...
H Αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία αύξησε σήμερα τις πιθανότητες σε 50% ως 60% να εκδηλωθεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2015 στο βόρειο ημισφαίριο.
Το Κέντρο Κλιματολογικών Προβλέψεων, μια υπηρεσία που υπάγεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη μηνιαία έκθεση που δημοσίευσε διατήρησε τις προβλέψεις της ότι τα φαινόμενα που προκαλεί το Ελ Νίνιο θα εξασθενήσουν, αναμένεται ωστόσο να εκδηλωθούν εκ νέου.
Το Ελ Νίνιο, η υπερθέρμανση των τροπικών περιοχών του Ειρηνικού, η οποία οδηγεί παραδοσιακά σε άνοδο της θερμοκρασίας της Γης, μπορεί να προκαλέσει ξηρασία σε ορισμένες περιοχές του κόσμου και πλημμύρες σε άλλες.
ΠΗΓΗ
Social Plugin