Ad Code

Responsive Advertisement

ΗΠΑ : Προετοιμασία για Πόλεμο στον Κυβερνοχώρο


Η νέα στρατηγική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αναγράφεται λεπτομερώς στην 33-σέλιδη ανάλυση του Πενταγώνου, πιστοποιώντας στο πώς ακριβώς η Αμερική, σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον κυβερνοπόλεμο, που αποτελεί την κορυφαία απειλή για την αμερικανική ασφάλεια, γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα nytimes.com .

Σκοπός της ανάλυσης είναι στο να προειδοποιήσει τους αντιπάλους, ειδικά Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να προβούν σε «σοβαρά» αντίποινα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, κατά ενδεχόμενων κυβερνοεπιθέσεων κατά της χώρας .

Όπως ανέφεραν οι Times, Ρώσοι χάκερ «σάρωσαν» την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου Ομπάμα το περασμένο έτος. Παρά το γεγονός ότι η » επίθεση» επηρεάζει προφανώς μόνο τους υπολογιστές του Λευκού Οίκου, η « επιχείρηση» ήταν πιο παρεμβατική και ανησυχητική από ό, τι αναγνώρισαν δημοσίως οι αρχές, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό παράδειγμα του πόσο αποφασισμένοι είναι οι «αντίπαλοι» στο να διαπεράσουν το σύστημα της αμερικανικής διακυβέρνησης.

Η προσπάθεια για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, συνήθως επικεντρώνονται στην υπεράσπιση των δικτύων υπολογιστών από χάκερ, εγκληματίες και ξένες κυβερνήσεις. Δημιουργώντας «ένα τείχος» άμυνας η κυβέρνηση του Μ. Ομπάμα έχει βάλει στο παιχνίδι και τις εταιρείες λογισμικού της Silicon Valley, οι οποίες συμμετάσχουν σε αυτήν παναμερικανική προσπάθεια . Έμφαση έχει δοθεί κυρίως στην ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού και άλλων τεχνολογιών που θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα «επιθετικά όπλα» που απαιτούνται από τις περιστάσεις, για να διαταράξουν το δίκτυο «αντιπάλου».

Το έγγραφο αναφέρεται σχετικά σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα που αναμένεται να απασχολήσει 6.200 εργαζομένους για λίγα χρόνια, και θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις απαιτούν « αύξηση στην σοβαρότητα και την λεπτομέρεια», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι πρόσφατες επιθέσεις από Ρώσους εισβολείς εναντίον του Πενταγώνου , του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου, καθώς και η επίθεση της Βόρειας Κορέας το 2014 στην Sony Pictures, έχουν έχουν οδηγήσει στην λήψη αυτών των μέτρων . Η ανησυχία είναι ότι η επένδυση σε αυτού του τύπου τα επιθετικά εργαλεία, καθώς και ο σχεδιασμός θα μπορούσε να στρατιωτικοποίησει τον κυβερνοχώρο και να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο παγκόσμιας σύγκρουσης. Τουλάχιστον 12 χώρες θα προβούν σε παρόμοια σχέδια .

pentapostagma