Ad Code

Responsive Advertisement

Ετοιμάζεται εξέγερση στην « Κοιλάδα του Πρέσεβο» στην νότια Σερβία;


Υπάρχει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης ολόκληρων των Βαλκανίων με «κινητήριο μοχλό», τον αλβανικό εθνικισμό. Αξίζει να σημειωθεί...

Υπάρχει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης ολόκληρων των Βαλκανίων με «κινητήριο μοχλό», τον αλβανικό εθνικισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 17 Μαΐου, η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ προγραμματίζει μεγάλη διαδήλωση και τα πνεύματα αναμένεται να οξυνθούν αν δώσουν το «παρών» και οι Αλβανοί. Κυρίως, όμως, αν η αστυνομία κάνει χρήση βίας όπως τις τελευταίες μέρες. Στο σκηνικό αυτό που μυρίζει μπαρούτι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμπλακούν και άλλες γειτονικές χώρες.

Η στάση της Σερβίας το τελευταίο διάστημα είναι αμφιλεγόμενη. Η δύση κατηγορεί το Βελιγράδι ότι « αλληθωρίζει» την μία προς Βρυξέλλες και την άλλη προς Μόσχα, κάτι το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό την Ουάσιγκτον. Τα υπενθυμίζουμε όλα αυτά διότι » γκρίζα σύννεφα» μαζεύονται στην περιοχή μας για μια φορά ακόμη.

Συνυπολογίστε και το γεγονός ότι και οι Σέρβοι της Βοσνίας δεν αποδέχονται την είσοδο της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ. όλα αυτά αποτελούν ένα εύφλεκτο « τοπίο» το οποίο απειλεί να βάλει » φωτιά» η οποία θα φτάσει μέχρι τα σύνορα της Ελλάδος.

Μέσα σε όλα αυτά σήμερα, ο δήμαρχος του Πρέσεβο Σκεντέρ Ντεστάνι, σε μια συνέντευξη τύπου για το κανάλι « Today», δήλωσε ότι στο Πρέσεβο η κατάσταση είναι ήρεμη , υπάρχει ΟΜΩΣ η δυνατότητα να υπάρξουν και εδώ επεισόδια , σε μια περιοχή της νότιας Σερβίας που γειτνιάζει με το Κουμάνοβο και την ΠΓΔΜ.

Πληροφορίες του σερβικού τύπου μιλούν επίσης για κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Σερβία είναι καλή. Εξήγησε όμως ότι στα σύνορα με την πΓΔΜ απέστειλε πρόσθετες δυνάμεις και ειδικές ένοπλες ομάδες , οι οποίες θα καλύπτουν το έργο της αστυνομίας , των υπηρεσιών του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

«Οι μονάδες αυτές θα είναι εκεί τις επόμενες ημέρες για να παρακολουθούν την κατάσταση επί τόπου, και θα κάνουμε τα πάντα για τους Αλβανούς τρομοκράτες που πέρασαν στο έδαφος της Σερβίας», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς στη σερβική τηλεόραση. Πρόσθεσε επίσης ο ίδιος ότι η τρομοκρατία είναι παντού, κάτι το οποίο το γνωρίζουν καλά οι σερβικές αρχές.

«Αυξήσαμε το επίπεδο της ετοιμότητας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους από την ΠΓΔΜ , και όχι μόνο με αυτούς. Μοιραζόμαστε μαζί τους όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες », είπε ο ο ίδιος στο Σερβικό πρακτορείο ειδήσεων«Tanjug ».

Αυτές τις « υποψίες» ( περί πιθανών επεισοδίων) , ο αλβανικής καταγωγής δήμαρχος τις βασίζει, στο γεγονός ότι, στο νότιο τμήμα της Σερβίας, όπως και στο Κουμάνοβο, διαβούν μαζί, Αλβανοί , Σέρβοι και Ρομά και σύμφωνα με τον ίδιο, «ΚΑΠΟΙΟΙ», έχουν ως στόχο να γκρεμίσουν τις σχέσεις μεταξύ αυτών των τριών κοινοτήτων, προκαλώντας αναταραχή σε αυτό το μέρος .

«Πριν 3 ημέρες, το Πρέσεβο ευρίσκονταν κάτω από την «πίεση» των γεγονότων που ελάμβαναν χώρα στο Κουμάνοβο, με τον φόβο αυτά τα περιστατικά να επεκταθούν και εδώ », είπε ο ίδιος, αναφέρει άρθρο της αλβανόφωνης εφημερίδας των Σκοπίων lajmpress.com .

Ο Αλβανός δημοτικός αξιωματούχος , καταδίκασε τη σιωπή των Κοσοβάρων ηγετών, αλλά και των Αλβανών , όπως του Αχμέτι για το θέμα του Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Αλβανοί, αποτελεί πρόβλημα που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Αποτελεί μια ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, και οφείλουμε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και όχι να ασχολούμαστε με την τρόικα αποκλειστικά.

Η ιδέα αυτή «πυρπολεί» την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν πολλές πηγές. Η φωτιά που θα ξεσπάσει στα βαλκάνια θα είναι πολύ μεγάλη. Αυτοί που αναμένεται να εκμεταλλευτούν ένα τέτοιας έκτασης αλβναικό κράτος είναι οι Τούρκοι , οι οποίοι έχουν λυσσάξει να « ξαναγυρίσουν» στα Βαλκάνια ως κατακτητές μετά τους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1913.

ΠΗΓΗ