Ad Code

Responsive Advertisement

Σκληρές εμπλοκές Oπλισμένων Μαχητικών σε Λέσβο-Ψαρά & Σάμο!


Σκληρές Εμπλοκές σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι Δυτικά της Λέσβου -βόρεια των Ψαρών και νότια της νήσου Σάμου μεταξύ Ελληνικών και Τούρκικων F-16!

Οι Εμπλοκές σημειώθηκαν όταν 6 Τούρκικα μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε Παραβιάσεις …Αποτέλεσμα στην Περιοχή να καταφτάσουν Ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν Οπλισμένα απο το Στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λήμνου !

Η Πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου όταν τα Τούρκικα μαχητικά που ήταν οπλισμένα αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές των Ελληνικών και ενεπλάκησαν σε αερομαχία !

Τα Ελληνικά αφού έσπασαν τον Σχηματικό των Τούρκικων πήραν τα Τούρκικα κυνηγώντας τα μέχρι τα Ψαρά όπου και σημειώθηκε και η δεύτερη εμπλοκή βόρεια των Ψαρών !

Μετά την σαρωτική ήττα των Τούρκικων μαχητικών τους είχαν όλη την ώρα από πίσω τα Μαχητικά μας …Οι Τούρκοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη περιοχή νότια της Σάμου όπου και επιχείρησαν αναστροφή και εκεί τα Ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν και σε μια τρίτη εμπλοκή !

Για την Ιστορία να αναφέρουμε οτι ο σχηματισμός των Τούρκικων Μαχητικών αποτελούνταν απο έξι Μαχητικά και προέβησαν σε (6) Παραβιάσεις στο Βόρειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο !

veteranos.gr