Ad Code

Responsive Advertisement

Συντριβή ελικοπτέρου στην Πρίστινα με αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο


Ένα ελικόπτερο της EULEX συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Πρίστινα. Σύμφωνα με έναν υπεύθυνο του ΝΑΤΟ πολλά άτομα τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Πρίστινα.Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν για 1 τραυματία. (yahoo)

Το ελικόπτερο μετέφερε μέλη της αποστολής της ΕΕ EULEX Kosovo (αποστολή κράτους δικαίου της ΕΕ στο Kosovo). Ο τελικός απολογισμός του ατυχήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί.To kosovapress αναφέρει ότι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες συνετρίβη το ελικόπτερο σε μια από τις πίστες του αεροδρομίου και ότι ένα μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο,

Το δυστύχημα επιβεβαίωσε και η Valentina Race εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου. Στη συνέχεια του δυστυχήματος το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά αναφέρει ο τοπικός τύπος.

Η πολιτική αποστολή της ΕΕ «EULEX Kosovo» ενεργοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2008 στο πλαίσιο της πολιτικής ασφάλειας και κοινής άμυνας.

Αυτή προβλέπει την ανάπτυξη αστυνομικών και πολιτικών πηγών στο Κόσοβο για την τήρηση της ασφάλειας στην περιοχή και για την ανάπτυξη κράτους δικαίου στο Κόσοβο.(figaro,rt 12/5/15)

Το δυστύχημα συμπίπτει με την ανάφλεξη στα Σκόπια στο Κουμάνοβο και τις συγκρούσεις του UCK με την αστυνομία για 18 ώρες όπου σκοτώθηκαν συνολικά 22 άτομα οι 14 ήταν τρομοκράτες και οι 8 αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ