Ad Code

Responsive Advertisement

Με μια δεύτερη σκέψη

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή, άνθρωπος λοιπόν κατά ορισμό είναι η ύπαρξη που διακρίνεται για τη σωματική, πνευματική, ψυχική τελειότητα και την υπεροχή σε σχέση με το σύνολο των όντων που βρίσκονται πάνω στη γη.

Τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, έχει έναρθρο λόγο & λογική, έχει συνείδηση, αναζητά το καλύτερο ( το υψηλό & ιδεατό ), είναι κοινωνικό ον, επιζητά την αλλαγή, την εξέλιξη, προσπαθεί να μετασχηματίσει το περιβάλλον προς όφελος του και μέσω της επιστήμης βελτιώνει συνεχώς την ζωή του.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύμπαντος και της διαμονής του στη γη ο άνθρωπος ζει, βάσει ορισμού ως ζωή ορίζεται το σύνολο των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τους ζωντανούς οργανισμούς, η κίνηση στο χώρο, αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα, ανταλλαγή ύλης, τάση αναπαραγωγής που διασφαλίζει την διαιώνιση του είδους.

Με τον όρο ζωή επίσης υποδηλώνεται η ατομική ζωή, η κοινωνική ζωή, η πνευματική, η ψυχική και η ηθική ζωή. Τελευταίο κομμάτι αυτό της φύσης, εκείνο το σύνολο των όντων που απαρτίζουν το σύμπαν, καθώς και οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργιά του.

Συνεπώς, άνθρωπος, ζωή, φύση αναπόσπαστα κομμάτια τα οποία οφείλουν να συμβιώνουν αρμονικά, τα οποία συντηρούν το ένα το άλλο και αποτελούν συνέχεια - ροή είτε το θέλουμε είτε όχι.

Οι κανόνες και οι νόμοι αυτοί που διέπουν την μεταξύ τους σχέση αποτελούν έναν κώδικα ορθής λειτουργίας του όλου συστήματος.

Αντιθέσεις μέσα στο σύνολο και κομμάτι των νόμων οι δράσεις και οι σχετικές αντιδράσεις, ύπαρξη του καλού και του κακού, μαύρο και άσπρο, φως και σκοτάδι, Θεός και Διάβολος, αδιαφορία και ενδιαφέρον, θετικό και αρνητικό, πουθενά δεν αναφέρεται ίσως ή μεσοβέζικες λύσεις για να λειανθούν οι γωνίες.

Για κάθε μια από τις δράσεις, είτε πραγματικές είτε νοητές υπάρχει και η σχετική αντίδραση. Για κάθε σχετικό κανόνα που διέπει το σύνολο υπάρχει και η εξαίρεση ώστε να επιβεβαιώνεται ο κάνονας. Η γη ως ο πάροχος της ζωής, της φύσης έχει οριοθετήσει, θεσπίσει και επιτρέπει κάθε φορά την ορθότερη λειτουργία των πραγμάτων και καταστάσεων στο έδαφος της.

Κατά την καταγραφή της ιστορίας ( εδώ δεν γνωρίζουμε κατά το πόσο ορθά έχει μεταφερθεί και κατά το πόσο έχουν αλλοιωθεί πληροφορίες ) η φύση έχει τιμωρήσει την αλαζονεία του ανθρώπου και τον βανδαλισμό που έχει δεχτεί διορθώνοντας ατέλειες, καταστρέφοντας παρεμβάσεις, επαναφέροντας την τάξη των κανόνων που την διέπουν.

Αναφορικά οι παγετώνες, οι πλημμύρες και αντιδραστικά και διορθωτικά δείτε το πράσινο που πνίγει το Τσερνομπίλ μετά το ατύχημα. Ακόμα και οι πόλεμοι που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος έχουν αφομοιωθεί από την φύση και το έδαφος της.

Η γη λοιπόν επιτρέπει, μας φιλοξενεί είμαστε όλοι γήινοι αλλά αν δεν την σεβαστούμε, που δεν το κάνουμε, θα φέρει τα πράγματα έτσι που θα κάνει σχετικό μηδενισμό και επανεκκίνηση.

Ας περάσουμε στο κομμάτι του ανθρώπου και την ματαιοδοξία του για υλισμό, στον άνθρωπο που ξέχασε την πραγματική του υπόσταση, τον άνθρωπο που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου αλλά καθημερινά προκαλεί πόνο, κακό, ψέμα, υποκρισία.

Ας δούμε ο καθένας μας ξεχωριστά την κατάντια μας για ολίγα αργύρια. Ας δούμε την κατάντια του Εγώ μας και του υπέρμετρου Υπερεγώ μας να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να μην γνωρίζουμε περί σεβασμού, ειλικρίνειας, αυτοσεβασμού, φιλότιμου.

Ως άνθρωποι χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου μας, μην γνωρίζοντας τι γίνεται στο άλλο 90%. Όλοι οι άνθρωποι φέρουμε εγκέφαλο και στοιχειώδη νου το θέμα είναι η επιλογή αν θα το δουλέψουμε ή όχι.

Υπάρχει ναι και όχι, το ίσως είναι για να δημιουργήσει την προσδοκία και να κρατά δέσμιους και κολλημένους τους ανθρώπους. Είμαστε οι επιλογές μας, κρινόμαστε για τις πράξεις μας και από τις πράξεις μας.

Είμαστε σφουγγάρια γνώσης ή αποτρέπουμε την γνώση. Εμείς έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας και επιλέγουμε πως θα ζήσουμε σε τούτο κόσμο. Ενεργοί ή απαθείς, χρήσιμοι ή άχρηστοι, προσφέροντας ή καταστρέφοντας.

Δυστυχώς στην όλη κατάσταση οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται, αγνοούν, παρεξηγούν, φτιάχνουν διάφορα στο κεφάλι τους απλά και μόνο για να αποτρέψουν ή επιτρέψουν, απλά και μόνο γιατί η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η αφέλεια και το φιλότιμο παρεξηγούνται, δυστυχώς. Το θέμα δεν είναι να ξεχωρίζεις για το πόσες φορές έκανες το ίδιο λάθος αλλά να ξεχωρίζεις γιατί δεν έκανες το λάθος. Το θέμα δεν είναι να προκαλείς κακό αλλά να δείχνεις το δρόμο του καλού.

Το θέμα δεν είναι να εκθειάζεις καταστάσεις για να μην χάσεις την βολή σου αλλά να εχεις το σθένος να παραδεχτείς ότι επιτέλους κάποιος ή κάποια σε κέρδισε γιατί απλά σκέφτεσαι, γιατί διαφέρεις, γιατί εχεις επιλέξει διαφορετικό τρόπο ζωής.

Προτροπή μου, αρχίστε να αναζητάτε λίγα και καλά, δείτε τους ανθρώπους γύρω σας και μιλήστε, πείτε πρώτοι καλημέρα, μην ντρέπεστε και μην κολλάτε σε στερεότυπα γιατί η ζωή τσουλά τάχιστα και η σούπα με το τίλιο δεν αργούν να φτάσουν όταν θα έχουν χαθεί όλα τα ωραία και σημαντικά.

Μην λείπεται από την ζωή σας διεκδικήστε την, νιώστε την, αγαπήστε την. Όλα είναι γνώση, όλα είναι τρόπος σκέψης, όλα είναι θέμα διάθεσης, όλα είναι επιλογές ...

Γέρος παράξενος μήτε πλούσιος, μήτε επιφανής, μήτε ρηχός και άδειος σε ένα κόσμο υποκρισίας, παραλογισμού, άγνοιας και αδιαφορίας.

Είμαι ο κανένας την στιγμή που νομίζεται ότι είστε τα πάντα και πως όλα κινούνται γύρω σας. Απλά κάπου εκεί στην ονείρωξη σας δείτε και κατά κάτω γιατί μάλλον έχετε λερωθεί ...

Η νομοτέλεια της γης, της φύσης, του ανθρώπινου είδους διέπονται πάντα από κανόνες, αρχές, συνέχεια με συνέπεια και κάπου εκεί εμείς απλά είμαστε περαστικοί ... το πως θέλουμε αυτό το ταξίδι εξαρτάται από τις επιλογές και τις γνώσεις που αποκτούμε στο πέρασμα μας ...

Albert Einstein : Εγώ = 1 / γνώση, όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ, όσο μικρότερη η γνώση τόσο μεγαλύτερο το εγώ.