Ad Code

Responsive Advertisement

Πέντε αυτοκτονίες σε 10 μέρες

Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες εργαζομένων της France Telecom, με άλλους πέντε εργαζόμενους να δίνουν τέλος στη ζωή τους μέσα στις 10 τελευταίες μέρες και την εταιρεία να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Διαβάστε περισσότερα

Με τις πέντε νέες αυτοκτονίες ο τραγικός απολογισμός για το 2010 ανέρχεται σε 23 αυτόχειρες εργαζόμενους, την ώρα που το 2009 οι αυτοκτονίες στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών έφτασαν τις 19, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Συνολικά 58 άνθρωποι που δούλευαν στη France Telecom έχουν δώσει τέρμα στη ζωή τους από το 2008 και παρότι έπειτα από έντονη κριτική ο γενικός διευθυντής της εταιρείας αντικαταστάθηκε τον Μάρτιο, οι αυτοκτονίες δεν σταματούν.
Ο νέος διευθυντής της εταιρείας (της οποίας το 27% ανήκει στο γαλλικό κράτος), Στέφαν Ριτσαρντ, έχει σχεδιάσει ένα πενταετές πλάνο διαχείρισης, το οποίο προβλέπει και μέτρα για την τόνωση του ηθικού των εργαζομένων, από την άλλη όμως η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια φιλελεύθερη πολιτική, με περικοπές προσωπικού και αύξηση του χρόνου εργασίας.