Ad Code

Responsive Advertisement

5.000 αστυνομικοί διαδήλωσαν σήμερα στη Ρουμανία

Share
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μείωσης των αποδοχών τους κατά ένα τέταρτο, διαδήλωσαν σήμερα στο Βουκουρέστι 5.000 αστυνομικοί.
Διαβάστε περισσότερα

Μέλη των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αστυνομικών, Pro Lex και SNPPC, ήταν οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας πριν κατευθυνθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας να γίνει δεκτή η αντιπροσωπία τους από τον Ρουμάνο πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου.
"Ζητούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο σχέδιο κατάργησης θέσεων μέσα στην αστυνομία και μείωσης των μισθών μας. Είναι δύσκολο το επάγγελμα που ασκούμε και αξιώνουμε σεβασμό", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Pro Lex, Μπόγκνταν Μαρίτσα.
Οι μηνιαίες αποδοχές των αστυνομικών κυμαίνονται από 240 ως 350 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.
Τη Δευτέρα χιλιάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν κατά της λιτότητας, ενώ την Τετάρτη, σχεδόν 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βουκουρέστι μετά το κάλεσμα μιας από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της χώρας, της CNSRL-Fratia, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Η Ρουμανία έλαβε το 2009 δάνειο 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα κι έκτοτε εφαρμόζει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της.