Ad Code

Responsive Advertisement

Εκ των έσω

Share
**ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ... «Προβοκάτσια της Τουρκίας στην Κύπρο, λίγο πριν από την εισβολή του '74, αποκάλυψε ο πρώην γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, πρώην στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου»...
Ο Μανώλης Κωστίδης στον «Ελ. Τύπο»: 
Διαβάστε περισσότερα
- «Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό, το τμήμα ειδικού πολέμου της Τουρκίας, τη συγκεκριμένη περίοδο, πυρπόλησε ακόμα και τζαμί σε τουρκικό χωριό, για να προκληθεί ένταση. Ο ίδιος, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα "Haberturk", αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα ειδικού πολέμου. "Αν θέλετε σε μια περιοχή να προκληθούν επεισόδια και να ξεσηκωθεί ο κόσμος, τότε πρέπει να δείξετε ότι ο εχθρός σας κάνει κινήσεις προσβολής στις δικές σας αξίες. Ετσι, μπορείτε να ξεσηκώσετε τον κόσμο. Υπάρχει ένας κανόνας στο τμήμα ειδικού πολέμου. Για να αυξηθεί η ένταση του κόσμου, κάνετε δολιοφθορές σε δικά σας πράγματα, σαν να τα έχει κάνει ο εχθρός. Μπορεί να καεί ένα τζαμί. Στην Κύπρο, εμείς πυρπολήσαμε τζαμί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην στρατηγός».
- «Ο Γιρμιμπέσογλου, σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε τονίσει ότι το τμήμα ειδικού πολέμου είχε εμπλακεί στο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955. "Τα γεγονότα στις 6-7 Σεπτεμβρίου είναι έργο της μονάδας ειδικού πολέμου, ήταν μια υπέροχη οργάνωση" είχε τονίσει. Αργότερα ανακάλεσε και αυτή τη δήλωσή του».